iPhone X: 10 funciones por primera vez en teléfonos

iPhone X are 10 functii in premiera pe telefoanele mobile, compania Apple reusind sa-si surclaseze competitorii din segmentul Android cu noul produs.

iPhone X are 10 functii oferite in premiera pentru un telefon mobil, compania Apple reusind sa-si ia prin surprindere multi dintre concurentii din lumea Android. iPhone X este rezultatul unei perioade foarte lungi de munca depusa de catre compania Apple, iar in noiembrie cand va fi lansat, va avea cu siguranta rezultatele pe care cei din Cupertino le doresc, pentru ca exista multi fani interesati de el.

iPhone X are oferite in premiera functii pentru un telefon mobil pentru ca Apple incearca intotdeauna sa uimeasca, desi uneori preturile produselor sale sunt foarte mari. Pentru cei din Cupertino conteaza mai putin pretul produselor si mai mult functiile importante pe care le ofera, asa ca iPhone X reuseste sa aduca pe telefoane unele noutati pe care putina lume le credea posibile acum cativa ani, dar iata ca sunt acum.

Face ID: el sistema de reconocimiento facial más avanzado

Funciones de identificación facial del iPhone X

iPhone X are Face ID, cel mai avansat sistem de recunoastere faciala implementat vreodata intr-un telefon mobil multumita camerei 3D frontale disponibile in el. Face ID din iPhone X foloseste inteligenta artificiala pentru a crea imagini 3D in adancime ale fetelor noastre si in baza lor ofera securitate biometrica pentru telefon, autorizand si platile mobile la cerere, totul multumita unui chip A11 Bionic foarte performant.

iPhone X are un sistem de recunoastere faciala care nu va putea fi pacalit cu selfie-uri, el fiind de 20 de ori mai sigur decat Touch ID oferit pana acum.

Ecran True Tone din iPad

Pantalla de tono verdadero del iPhone X

iPhone X este primul telefon mobil cu un ecran True Tone, acesta fiind oferit initial in tabletele iPad Pro ale companie Apple inca de acum 2 ani. Acest ecran True Tone isi modifica automat culorile si luminozitatea in functie de mediul ambiental in care ne aflam pentru a nu obosi si mai mult ochii in cazul utilizarii indelungate, iPhone X avand aceasta functie in premiera pentru orice fel de telefon mobil.

iPhone X este secondat si de iPhone 8 in ceea ce priveste implementarea acestei noi functii.

Inregistrare video 4K la 60 FPS

Cámara de realidad aumentada del iPhone 8 Plus

iPhone X si iPhone 8 sunt capabile sa inregistreze clipuri video la 4K la 60 FPS, ceva ce pana acum doar camerele video si unele aparate DSLR puteau face. Multumita noului chip A11 Bionic, iPhone X si iPhone 8 pot inregistra clipuri video la rezolutie foarte inalta, dar si cu suficient de multe cadre pe secunda pentru a face experienta de vizualizare una mult mai reala decat in cazul vechilor clipuri video.

Inregistrare slow-motion 1080p la 240 FPS

iPhone X xi iPhone 8 au o noua premiera aici, deoarece pot inregistra clipuri video slow-motion 1080p la 240 FPS. Rezolutia a fost crescuta fata de seria iPhone 7, care putea inregistra clipurile video doar la 720p, insa noul chip A11 Bionic din iPhone X si iPhone 8 ofera posibilitatea de a inregistra clipurile cu foarte multe cadre pe secunda la o rezolutie mult mai mare decat cea oferita pana in prezent.

Portrait Ligting pentru poze

Iluminación de retrato del iPhone X

iPhone X si iPhone 8 Plus au o noua functie pentru inregistrarea de poze, ea fiind numita Portrait Lighting si fiind oferita doar pentru telefoanele cu camera duala. Aceasta este o functie legata de cea Portret, iPhone X si iPhone 8 Plus urmand a permite schimbarea iluminarii unei poze facute folosind functia Portret, totul direct din software.

iPhone X si iPhone 8 Plus sunt singurele telefoane care au aceasta functie, iPhone 8 ramanand si anul acesta fara functia Portret deoarece are in continuare o camera simpla.

Animoji

animojis para iPhone X

iPhone X are una dintre cele mai stupide functii dintr-un smartphone oferita in premiera, posibilitatea de a crea emoji 3D animate in baza expresiilor noastre faciale. Functia in sine pare stupida, dar pe iPhone X ea arata cat de complexa este camera 3D frontala si cat de complex si bine gandit este software-ul de inteligenta artificiala din spatele sau, acesta urmarind mii de puncte de mapare pe fetele noastre pentru a identifica zeci de expresii faciale.

Animoji ramane o functie stupida, insa tehnologia care sta la baza sa este una cu adevarat remarcabila si disponibila exclusiv in iPhone X.

Camera TrueDepth pentru Selfie-uri

Cámara de identificación facial 3D del iPhone X

iPhone X are o camera 3D frontala pe care Apple o numeste TrueDepth, ea fiind folosita pentru recunoasterea faciala din Face ID. Va spuneam mai sus ca iPhone X face o imagine 3D in adancime a fetei noastre, iar aceasta camera TrueDepth este responsabila pentru asta, ea avand un senzor de imagine de 7 megapixeli, un software extrem de puternic in spate si senzori pe masura, ea permitand si realizarea de selfie-uri Portret.

Quad-LED true tone flash cu slow sync

iPhone X are o alta premiera pentru lumea smartphone prin noul quad-LED true tone flash care mai are si slow sync pe deasupra. Mai exact, noul LED al iPhone X ofera o iluminare mai buna pentru poze, insa combina shutterul camerei cu un puls stroboscopic scurt pentru a ilumina mai bine persoanele sau obiectele pe care le pozam in conditii de luminozitate foarte scazuta.

iPhone X cu al asu quad-LED poate face poze care au o iluminare de pana la 2 ori mai uniforma decat cele inregistrate cu iPhone 7, de exemplu.

Chip-ul neural din A11 Bionic

Chip A11 biónico del iPhone X

iPhone X are un chip A11 Bionic implementat de Apple cu cel mai rapid procesor folosit vreodata intr-un smartphone, insa in el exista un alt chip neural pentru inteligenta artificiala. In baza acestui chip neural functioneaza Face ID, o multitudine de functii pentru camera si multe alte noutati pe care Apple le ofera pentru iPhone X, sau iPhone 8, totul fara a avea un alt chip implementat in telefon.

iPhone X si iPhone 8 nu sunt primele telefoane anuntate cu un asemenea chip, Huawei facand un anunt similar acum o saptamana, dar iPhone 8 va fi primul telefon de pe piata care il ilfera fizic.

Lipsa unei margini inferioare pentru ecran

iPhone X presenta teléfonos de estreno

iPhone X a fost ironizat zilele trecute de catre Xiaomi pentru faptul ca are prea multe margini pentru ecran, insa in realitate nu are acea margine inferioara pe care chinezii o au la telefon. iPhone X este de altfel si primul telefon mobil care nu mai are o margine in partea inferioara a panoului frontal, aceasta fiind o realizare impresionanta, chiar daca decupajul superior ramane ceva foarte urat oferit de catre Apple.