Los prototipos de iPad Mini 2 y iPad 5 son producidos por socios de Apple, estas son sus características

  Estas semanas, hubo rumores que indicaban que iPad Mini 2 si iPad 5 En marzo del próximo año se lanzará la primera tableta en contar con pantalla Retina. Un nuevo artículo de un blog japonés, que demostró tener información correcta sobre productos Apple inéditos, nos dice que los socios de Apple han comenzado a producir prototipos de las nuevas tabletas, cuyo lanzamiento oficial tendrá lugar en marzo del próximo año.

Según mi fuente interna, el iPad (quinto) podría lanzarse en marzo de 5. La fuente dijo que el diseño de este nuevo iPad será como el iPad mini en detalles, y será más delgado y liviano. (La expectativa llega a tener un pequeño de 2013 mm de alto, 4 mm de ancho, 17 mm de profundidad). Para transmitir un artículo diferente, se ha iniciado la producción de prueba del iPad mini (segunda generación). La pantalla LCD es de 2 pulgadas, (2ppi) 7.9 x 326 píxeles, parece que estará equipado con un procesador A2048X como el iPad (cuarta generación).

  En cuanto a las características, el blog dice que iPad Mini 2 dispondrá de una pantalla Retina Display de 7.9 pulgadas con una resolución de 2048 x 1536, 326 píxeles por pulgada y un procesador A6X, y iPad 5 Será 2 mm más delgado que el modelo anterior. Básicamente estamos hablando de una actualización importante para el iPad Mini 2 y probablemente una actualización menor para el iPad 5, pero por ahora no hay nada 100% seguro sobre estos productos, pero los próximos meses seguramente nos traerán más detalles.

20 COMENTARIOII

  1. inseamna ca in cativa ani vom avea tablete la fel de groase precum o foaie de hartie…. Sfatul meu este sa va pastrati banii pentru atunci!!!!!!!!!!!!

  2. Nu cred că vom avea ipad mini cu Retina display, deoarece ar canibaliza sever vânzările de ipad 10″. Apple nu si-ar dori asta deoarece ipad mini are un preț mai mic decât ipad maxi, ceea ce înseamnă că și marja de profit este mai “mini”. Apple va face așa încât cumpărătorul să vrea și ipad maxi (pentru confortul citirii) , dar și ipad mini (pentru portabilitate)… Eu m-aș bucura să pună GPS pe mini…

  3. @Ion: ai concluzionat foarte corect cu canibalizarea (oare unde ai auzit de ea?). IPad mini are GPS la varianta 4G, si cred ca o va pastra si la mini 2. Cat despre iPad mini 2 nu cred ca va avea Retina Display. O mare intrebare pe care o am si vad ca nimeni nu a deschis subiectul asupra ei este: oare de ce Apple nu a fabricat iPad mini cu diagonala de 8 inch cand existau deja pe piata ?

  4. @ LucianC
    Conceptul de “canibalizare” face parte din vocabularul curent, nu este neologism sau vreun termen de “rocket-science” 🙂 Eu l-am folosit pe forumuri de la momentul la care ipad mini era în faza de zvon.
    Cred că Apple a folosit diagonala de 7.9 de dragul de a fi “mai aparte”, întrucât deoarece ipad maxi avea diagonala de 9.7″, au vrut ca diagonala lui ipad mini să fie 7.9″, adică inversa lui 9.7″.
    La rândul meu, nu înțeleg de ce Apple folosește rezoluțiile astea total non-standard… Parcă ar fi fost mai ok să fi folosit rezoluțiile HD.
    Dacă Steve Jobs a spus că tabletele de 7″ sunt moarte din fașă, Apple a ținut la orgoliul său și a evitat la maxim să producă o tabletă mai mică, și cei care au pierdut au fost utilizatorii. Apple nu a realizat faptul că există nișa dintre ecranul de 3.5″ și cel de 9.7″…

  5. daca nu exista apple sa relanseze notiunea de tableta, nu mai exista atata tam tam si nici tabletele. dupa cum ziceam , ipad mini rulz si probabil ipad mini 2 va fi tableta perfecta, retina a6x usoara subtire calitativa si cu acces la ecosistemu ios

  6. Daca vor pune retina display pe mini vor avea o problema, ipad mini cu retina display se va ingrasa si nimeni nu vrea asta, nu? Eu personal am preferat sa raman la ipad 2 tocmai datorita greutatii si al grosimii. O mare diferenta am sesizat intre ipad si ipad 2 dar pentru un retina display si un prpcesor, in detrimentul confortului, nu sunt tentat sa inaintez momentan.
    In concluzie, ipad mini a fost scos pe piata fara retina tocmai pentru a fi light din toate punctele de vedere. Este o placere sa-l tii in mana si sa-l folosesti, de ce sa strici placerea asta?
    Acum, pentru cine nu stie, retina display si un procesor din generatia 6 sunt mai mari consumatori de energie decat predecesoarele lor, in consecinta au nevoie de un acumulator mai mare tocmai pentru a pastra autonomia de 10h si nicidecum ca ar avea o autonomie mai mare. De aici grosimea si greutatea. Asa ca ganditi-va de doua ori inainte sa va doriti ceva.

  7. @Adrian, pentru cine stie multe: procesorul din iPhone 5 e mai puternic de 2 ori si mai mic fizic cu 22%, consumand la fel sau mai putin bateria. Problema cu ecranul e alta, de fapt: de ce sa puna Retina acum, daca mini abia a iesit pe piata si are un efect de wow puternic? Cu toate ca un ecran Retina nu l-ar face mai gros, ar fi aceeasi tehnologie ca la ast actual sau IGZO.

  8. mda aceleasi produse cu aceleasi fete si cu acelasi meniu….deci trist
    cat despre maretul display retina nu e deajuns ca sa ma mai faca pe mine apple sa cumpar produsele lor…..ajunge de cate ori am dat banii pe aceleasi produse………si sincer retina lor de 326 ppi v-a fi sub ce vor scoate celelalte firme care au anuntat hd de 441 ppi , deci destul de mult peste retina marului……..

    una peste alta , pentru mine faptu ca nu vin cu nimic nou ma face sa spun adio apple si asta fara sa ma gandesc ca nici jb nu mai are …….stau de circa 3 luni fara jb si in acest timp am fost nevoit sa trec pe android respetiv win si chiar am fost placut impresionat de simplitatea cu care am lucrat cu ele si surpriza mare nici macar nu a crapat sau a facut poze vreunu cum am tot auzit pe aici ….

  9. Victor Bulgaru, eu aici vorbeam doar de grosimea si greutatea unui ipad 1/3/4 in comparatie cu ipad 2. Nicidecum de iphone 5. Acum, treaba cu retina display la ipad mini ca e treaba comerciala o stim cu totii, la fel cum a fost si cu ipad fara camera pe vremea cand altii ofereau asa ceva pe tabletele lor. Aceasta diferenta de grosime si greutate vine de undeva si nu are de unde decat de la baterie. Ca doar n-o fi retina display mai gros si mai greu ca are nu stiu cati pixeli in plus, fii serios. Ceea ce-mi da de inteles ca ceva din noua generatie consuma mai mult, ma insel? Tu de unde stii ca un procesor A6 (atentie, care in paralel se ocupa si de partea grafica) este consuma mai putin ca un A5? De pe wikipedia? Si aia de unde au datele? De la Apple bineinteles. Dar de ce Apple nu ne spune de ce ipad 3 si 4 sunt mai groase di mai grele ca ipad 2?
    Pariu ca generatia a2a de mini va fi mai grea si mai groasa decat prima daca v-a veni cu retina display?

  10. Daca pun retinadisplay pe ipad mini, ar fi bine sa imbunatateasca consumul energie al acestui display, deoarece se incalzeste f tare tableta cnd o utilizezi. Eu detin un ipad mini 4g si sunt f multumit, nu se incalzeste deloc spatele cnd il folosesc, bateria chiar tine 10 ore chiar si mai bine in utilizare continua, se misca f repede in comparatie cu concurenta ( avand in vedere numar mare de aplicatii instalate).Rezolutia la actualul mini este un minus dar nu f mare. Iar in legatura cu Androidul, este supraestimat. Am detinut un Samsung galaxy note, am fost f dezamagit. Chiar daca era f performant aparatul, sistemul de oprare era f greoi, multe crash-uri, multe programe ce rulau in background nu puteau fi inchise, prin urmare consuma repede bateria si traficul de date disponibil de pe cartela. Si iOS are neajunsurile lui dar nu m-as mai intorce niciodata la Android ( este un sistem ce foloseste aproape teate resursele aparatului), iar dupa ce l- ai umplut cu aplicatii se misca mai incet decat melcul, f multe laguri ( cand vrei sa apelezi pe cineva, cnd vrei sa citesti/scrii un mesaj).

  11. Cumva grosimea se pastreaza…o sa foloseasca noua tehnologie de display care o sa subtieze produsul si in acelasi timp o sa foloseasca retina care o sa il readuca la grosimea initiala probabil tot 7.2mm

  12. iPad 3 a venit mai gros datoria bateriei mai mari care sa sustina ecranul cu consum sporit, asta asa e. Insa m-am referit la iPhone, pentru ca la prezentarea iPhone 5 s-a specificat ca l-au putut face mai subtire cu 1,7mm datorita noii tehnologii de fabricare a ecranului, deci ecranul a fost subtiat. Asa au procedat si cu iPad Mini si s-a primit subtire. De intrebarile tale pot spune ca nu wikipedia, gsmarena imi ofera toate datele necesare, am incredere in testele lor, iar procesorul dublu ca performanta sau ecranul cu 28% mai mare al iPhone 5 nu au redus cu 60% autonomia bateriei, cum ar fi logic dupa unii. Nu pariez, e posibil, dar numai pentru ca Apple nu foloseste cele mai noi solutii existente pe piata, din motivul “inovatiei” sale, probabil. Pentru mine n-ar fi o problema sa aiba si 10mm grosime mini-ul, daca asta i-ar dubla autonomia si ar avea Retina.

    @Serban, +1

  13. @Seby:
    Una peste alta, pentru prietena ta (imaginara), faptu’ ca nu vii cu nimic nou, o va face sa-ti spuna “ADIO tata” si asta fara sa se mai gandeasca ca (sic!) de 3 luni stai fara jb; si asa cum ai fost tu nestatornic si “nevoit” sa treci de la iOS la android, respectiv la win (ha-ha),
    deci surpriza mare, esti impresionat de simplitatea cu care bat campii ca altii pe-aici??

    Wow!