Tabla comparativa: Precios del espacio de almacenamiento en iCloud, Dropbox y SugarSync

     Esta mañana Apple lanzó la versión. iCloud.com beta a través del cual podemos gestionar la información guardada por nuestros terminales en iCloud. Junto a esta versión beta del servicio, Apple también ha hecho públicos los precios que pedirá a los usuarios que estén interesados ​​en aumentar su límite de 5 GB de espacio ofrecido inicialmente. En la tabla de arriba tenemos una comparación entre iCloud y otros 2 servicios de alojamiento de archivos muy populares en EE. UU.: Dropbox y Sugarsync. De todos, Dropbox ofrece el espacio inicial más pequeño, pero tampoco le va demasiado bien en términos de precios, porque ofrece menos espacio que iCloud en el caso de la oferta de 50 GB (sólo para EE. UU.).

     iCloud tiene una mejor oferta que Dropbox sólo en términos de ampliar el espacio a 55 GB, de lo contrario tiene precios más altos que SugarSync. Además de los precios más altos, Apple hace una conversión de precios bastante interesante en euros, más precisamente Apple pide un precio más alto que el que se obtiene al convertir la moneda americana al tipo de cambio actual. Esta política la encontramos en todas las tiendas Apple donde los europeos pagan más por los productos que los americanos, pero a Apple este aspecto poco le importa.

      En conclusión, iCloud tiene los precios más altos, pero también tiene las ofertas más asequibles porque permite a los usuarios adquirir paquetes de almacenamiento de sólo 10/20 GB, algo que el resto de servicios no ofrecen. Probablemente muchos preferirán comprar paquetes de 10/20 GB de espacio de almacenamiento a precios mucho más asequibles que en el caso de otros servicios, y aquí es donde iCloud saldrá por delante del resto de competidores.

7 COMENTARIOII

  1. teoretic e ok comparația de spațiu, dar funcționalitatea nu, nu se prea pot compara. Dropbox și SugarSync sunt cu totul altceva, nu doar stocare de pe iDevice…

  2. europenii platesc mai mult pentru ca exista taxe pentru produse din afara UE (sua, china etc.) in toate tarile comunitare. nu e de vina apple pentru aceste preturi cel putin la deviceuri. nu cred totusi ca se aplica si la serviciile cloud.

  3. Tu nu vezi bine pretul la 50GB de la DropBox sau faci pe prostu? Daca ne uitam la zona ‘Eurozone’, ca asta ne intereseaza pe noi defapt, vedem ca la iCloud costa 80 euro pe cand la DropBox costa doar 69.97 euro.

    Nu stiu de unde ti-ai luat tabelul de mai sus, dar preturile la DropBox le gasesti pe site la ei la Precios, unde scrie clar ca 50GB costa $9.99 pe luna, iar daca faci plata anuala te costa doar $99.00 pe an.

    La contul gratuit de 2GB daca inviti pe cineva (referral) primesti si tu si el cate 250MB, pana la limita a 8GB, totul gratuit evident.

    “For every friend who joins and installs Dropbox, we’ll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 8 GB)! “

  4. de mentionat ar fi si faptul ca in iCloud muzica, apps, cartile si fotografiile nu intra in calcul, deci acei 5GB sunt pentru orice altceva. pe celelalte servicii nu se intampla chestia asta.

  5. Hola.

    O solutie super pe care o folosesc deja de ceva vreme este memopal.com, care ofera 200GB la 49EUR pe an. E o solutie de backup, care retine toate variantele unui fisier, precum si fisierele sterse de pe computer. Eu o folosesc in principal pentru poze si video.

    Pentru folder-sync intre mai multe computere, fisiere care sunt accesate si modificate frecvent, folosesc versiunea free de la Dropbox. Intr-adevar am primit cate 250MB gratis de fiecare data cand un prieten pe care l-am “referat” si-a facut cont la ei.

    Cred ca astea doua sunt super deocamdata.

    Ca backup la iPhone, contactele sunt sincronizate cu Gmail (am undeva la 1000 de contacte), precum si calendarul. Pozele si video-urile sunt importate pe computer si automat backup-uite pe memopal.

    Ca unul care am patit sa pierd o multime de fotografii la o cadere de hard, nu mai risc sa raman fara backup off-site.

  6. A, cand vom avea toti acces la iCloud, s-ar putea sa il folosesc, mai ales daca e free, pentru un layer in plus de backup (mai ales pt foto si video de pe iphone, pentru ca in ceea ce priveste contactele si calendarul, sincronizarea cu gmail e geniala).

    In alta ordine de idei, si poate putin off-topic, are cineva o idee cum as putea sa fac un backup la intreg contul de gmail, just in case? Aud in ultima vreme de unii care s-au trezit peste noapte cu tot contul sters, sau ne-disponibil.