iOS 5:n avulla voimme ottaa kuvia kuulokkeiden äänenvoimakkuuspainikkeilla

iOS 5 tuo yli 200 uutta ominaisuutta ja mahdollisuus ottaa kuvia äänenvoimakkuuspainikkeilla on yksi niistä. Scott Forstal esitteli Camera-sovelluksen uuden toiminnon heti WWDC 2011 -lavalla, mutta sitten hän mainitsi vain, että voimme ottaa kuvia päätelaitteiden äänenvoimakkuuspainikkeilla. Näyttää kuitenkin siltä, ​​että kuvien ottaminen äänenvoimakkuuspainikkeilla ulottuu myös lisätarvikkeisiin, tarkemmin sanottuna minkä tahansa iPhonen, jonka voimme ottaa kuvia, pakkauksessa olevaa kuulokesarjaa käyttämällä. Kameran suljin laukeaa päätteen äänenvoimakkuutta lisäävällä painikkeella, aivan kuten Forstalin lavalla esittämässä tapauksessa.

Olen itsekin hämmästynyt siitä, että Apple sisällytti tämän vaihtoehdon uuteen iOS 5:een, koska se ei ole toistaiseksi antanut viitteitä siitä, että se voisi suostua sen tarjoamiseen. En tiedä kuinka moni todella käyttää uutta toimintoa, mutta on hyvä tietää, että meillä on se saatavilla.

17 KOMMENTTIA

  1. @zaone: Da-mi si mie te rog MACAR un exemplu concret de astfel de moment 😛 Ia in calcul urmatoarele considerente:
    *trebuie sa ai castile conectate la telefon (deci atarna un fir alb pe acolo);
    *trebuie sa tii telefonul cu o mana in asa fel incat sa prinzi cadrul dorit;
    *trebuie sa tii intr-o mana butoanele de la casti (deci ai ambele maini ocupate si un fir atarnand) => useless 🙂
    ! Nota bene ! Aplicatia a ajuns sa sufere doua crashuri/zi la mine. Unul s-a intamplat chiar cat timp scriam acest comment. A trebuit sa il iau de la inceput. Nu am jailbreak ! Aceste crashuri nu aveau loc inainte de update !

  2. E ca si cum ai spune: de ce sa imi iau audi, chiar daca pot, mai bine merg cu dacia, merge si-asa. butoanele de volum, dupa cum le e numele, sunt pentru…volum 🙂

  3. Serios, ce legatura are comparatia aia a ta cu ce discutam noi aici? Una mai proasta nu cred ca puteai face. Din lockscreen pot sa deschid camera foarte usor si cu butonul de volum pot activa shutter-ul. Pentru ce sa mai existe un alta buton prost pozitionat pe telefon? Zi-mi tu mie ce logica are ceea ce spui tu.

  4. Are logica zaone, gandestete la modelele alea de nokia cu buton dedicat, apasai1/2 pentru focalizare si apasai de tot si declasa shutter-ul. ai un sentiment de calitate, de lucru bine facut si gandit in cazul asta. mie, faptul ca poti face poze cu butonul de volum, imi da senzatia de “altceva mai bun n-avem”, merge si-asa, no offence.

  5. @vladcbu: Numai ca aici focalizarea nu se face din buton. Ai nevoie de butoanele de volum cand faci poze? Nu prea. Atunci de ce sa nu le dai alta functie? De cate ori a pus Apple in telefoane elemente care nu erau absolut necesare?
    Cand s-a lansat iPhone 4 Steve si-a cerut scuze si pentru intreruperile din bezel.

  6. Exista si acum aplicatii care folosesc butoanele de volum ale castilor si chiar ale Bluetooth -ului si functioneaza ok . Singurele utilizari Pe ca mi le -am imaginat sunt atunci cand vrei Sa-ti face poze de la o distanta mai mare decat lungimea mainii sau poze din care Sa nu lipseasca nimeni