Applen on annettava selvitykset Saksan viranomaisille Carrier IQ:n käytöstä

   Kantajan älykkyysosamäärä este un sistem de monitorizare a telefoanelor implementat in multe smartphone-uri de catre producatori si operatorii de telefonie mobila dornici sa afle cum ne utilizam noi dispozitivele. Problema cu acest sistem sta in faptul ca pe Android OS el logheaza inclusiv ceea ce tasteaza utilizatorii plus multe alte informatii. De cand a iesit la iveala faptul ca acest Carrier IQ ne logheaza aproape toate miscarile pe un telefon mobil, aproape toti producatorii de smartphone-uri s-au grabit sa anunte ca nu il vor mai utiliza si ca acum cauta metode de a il dezactiva.

   omena ilmoitti aseara ca nu mai foloseste Carrier IQ in toate produsele sale si ca va gasi o metoda de a il elimina de tot din iOS insa in comunicatul dat publicitatii s-a recunoscut faptul ca sistemul a fost si este implementat in iOS. In aceasta idee seful Autoritatii Statale pentru protectia datelor din Bavaria hän kysyi celor de la Apple sa explice modul in care a fost utilizat Carrier IQ in iOS. Deocamdata Apple este singurul producator de smartphone-uri care a fost luat la intrebari de autoritatile vreunor state si situatia este identica, cu cea in care se afla compania cand problema logarii locatiilor a iesit la iveala in luna aprilie a acestui an.

The Bavarian State Authority for Data Protection sent a letter to Apple today to request information about the software, Thomas Kranig, head of the office, said in an interview. Apple said yesterday that it will stop supporting Carrier IQ software. 

   Sincer sa fiu cred ca tot acest scandal se va termina la fel ca si cel privind logarea locatiilor, adica din sistemele de operare vor fi scoase metodele de monitorizare, mai tarziu vor fi introduse altele si utilizatorii nu vor avea ceva de castigat.