Nokia 808 PureView vs Olympus E-PL2 vs Canon 5D Mark III vs iPhone 4S – kameroiden vertailu

  Julkaisin viime viikolla tämä vertailu iPhone 4S-, Nokia 808 Pureview- ja HTC One X -päätteiden kameroiden välillä, mutta nyt on aika vertailu totta, että siihen liittyy myös DSLR. Sitten monet teistä valitsivat Nokian laadun, harvat valitsivat 4S:n tai One X:n, mutta tänään voittaja on DSLR. Kaikki kuvat on suurennettu 38 megapikselin resoluutioon, ja tulokset ovat alla. IPhone 4S on epäilemättä viimeinen, mutta Canon tekee parhaansa ja Nokian Pureview tulee toiseksi.

  Nokia teki älypuhelimen, jonka piti olla kamera, mutta en tiedä kuinka monien tämä tulee vaikuttumaan ja maksaa 650 € (Romaniassa) tällaisesta laitteesta iPhonen tai Android-älypuhelimen sijaan.

Kiitos Alexandru B.

26 KOMMENTTIA

  1. io nu stiu cum vezi u ca ar fi canon mai bun din screenurile care le ai pus , eu vad mai multe detalii in pozele pureview , adevarat si mai mult zgomot dar uitete atent la balustrada balconului si la gratele de langa omv , insa cred ca conteaza si ce lentile folosesti la un dslr

  2. dupa mine, PureView e mai bun decat cele 2 camere, si decat iPhone 4s ce sa zic… Oare o fi =))?
    WOW… Ma duc sa-mi cumpar un 808 chiar acum

  3. Nu mi se pare cannon’ul mai bun… in cel mai bun caz sunt egale… asta in prima poza… cat desprea doua mi se pare mult mai buna pure view…. oricum… respect nokia…. sunt sigur ca se va vinde ff bine in afara… pt ca ideea e urmatoarea… cine cumpara acest telefon este pasionat de poze si nu de aplicatii…. si prefera sa nu se care cu 2 terminale in buzunar ci doar 1… asa ca se va vinde ff bine pt targetul atins :)… aaaa si se zvoneste ca PureView va fi si pe viitoarele lumia…. atunci sa te ti bine 😀

  4. Mie mi se pare ca Nokia are niste culori mai bune in ambele poze, dar se poate sa ma insel. Oricum, un body de Canon EOS 5d Mark III (nu ESO cum scrie in poze) e peste 10.000 lei, pe cand un Nokia e mult mai ieftin.

  5. Bine că Nokia are cameră cu senzor de 41 mp si “360 x 640 pixels, 4.0 inches (~184 ppi pixel density)” :)….n-are legatură Nokia ăla cu niciun fel de DSLR :), e cam și cum ți-ai lua mănușile lui Klitschko în mână, ai începe să țopăi și ai spune că asta e totul…:)

  6. …nu mai vorbim ca nu stie sa faca un balans de alb corect, cu toata lumina aia de zi….nici detaliile lui MKIII, care are “doar” 22 mp, vezi braduții, care la nokia sunt fara detalii…floricelele, care se vad pe langa braduti…

  7. Mi se pare foarte absurda comparatia. Unul este un dslr profesional si celelalte sunt telefoane. Ca si cum am compara ios cu samsung sau iphone cu android. Pentru o camera de telefon pot sa zic ca e foarte tare a celor de la nokia. Le urez mult succes.

  8. Nu inteleg rostul acestei comparatii, nokia 808 e unic, e altceva si nu exista telefon ori alt device cu care sa-l compari si sa fie din aceeasi clasa; se compara 8 mpx de la iphone 4s cu 12 mpx de la htc one x cu cei 44 de mpx ori cati mpx are nokia 808; pur si simplu nu se pot compara

  9. Cred ca tocmai ai preluat un advertorial cumparat de Nokia pe blogul GSM Arena 🙂 De ce spun asta? Nu e data nici o specificatie despre obiectivul folosit pe 5D III ca de altfel nici diafragma sau ISO-ul folosit. Pe langa un DSLR cum e 5D-ul nu va sta niciodata in picioare un senzor de telefon mobil, decat .. cel mult in conditii de cadru iluminat perfect, unde mari diferente nu se pot face.. Si-au permis o mare aroganta facand comparatia asta :))

  10. “To keep things fair, we upsized the three competitors to 38MP resolution, as downsizing the PureView samples might have led to some loss of detail. The result should give you an idea of what to expect if you were to print the photos from the cameras.”

    Asta este geniala… deci au facut upscale la poze … pai normal ca se vad ca un cur avand in vedere ca de la 8MP au vrut sa ajunga 38… cand nu ai detalii nu ai cum sa faci upscale fara sa pierzi din calitate. Invers, daca scadeau de la 38MP la 8, nu pierdeau absolut nimic.

    Oricum mi se pare penibil acel test, nu o sa cred ca o camera de telefon poate sa bata un DSLR cu obiectiv si efectiv conceput pentru poze, dar in fine…

  11. Zaone, tu compari un telefon cu un dslr full frame?:))
    E normal ca pureview sa fie mai clar la crop maxim pt ca are 41 mp:) dar ii are degeaba! nu o sa vezi pe nimeni sa faca poze la sedinte foto su nunti cu pureview, sa fim seriosi!

  12. Băi, eu nu eenţeleg ceva. Singura echipă rome2nească din ultimii ani care a mişcat ceva een UCL, cu rezlttaue, este Unirea. Este singura cu şanse de calificare een optimi eenainte de ultimul meci. E lăudată peste tot een Europa, la noi părerile sunt eempărţite. Ştiţi ce răme2ne după meciul ăsta? Rezultatul. Peste 3 ani nu va mai şti nimeni ce2t la sută au avut ăia posesia şi cum s-a ce2ştigat. Căcat, Real Madrid a bătut Steaua acum ce2ţiva ani printr-un autogol. Şi toată lumea s-a pişat pe Steaua. Voi cu cine ţineţi, pe bune? Voi eraţi ăia care comentaţi atunci ce2nd Rome2nia bătea Anglia de două ori een doi ani la turnee finale, dar rahat, de fiecare dată een ultimul minut?