Kuukausi iPhone 5:n kanssa

  iPhone 5 a fost lansat acum mai bine de o luna de zile pe piata, l-am achizitionat chiar in ziua in care el a devenit disponibil in SUA si il folosesc permanent de atunci. Cu iPhone 5 am inlocuit un terminal iPhone 4S si pana in momentul de fata nu pot spune ca regret achizitia facuta, desi iOS 6 are cateva probleme de functionalitate care nu au legatura directa cu acest dispozitiv. Multi posesori de terminale iPhone 4S spun si vor spune ca iPhone 5 nu reprezinta un adevarat motiv pentru a lasa in urma acel dispozitiv, si mai multi isi vor schimba parerea dupa ce vor incepe sa utilizeze noul terminal.

  Desi am reusit sa zgarii una dintre benzile laterale ale terminalului chiar in prima zi de folosire, de atunci nu a mai aparut vreo alta zgarietura pe el, si in afara problemei haloului violet ce apare in timp inregistrarii pozelor, nu exista vreo problema relativ importanta cu el. Achizitionand un terminal din primul lot pus in vanzare pe piata, ma asteptam sa am mai multe probleme cu el, insa deocamdata doar problema camerei ma poate convinge sa il schimb, insa nu stiu daca asta va rezolva ceva, avand in vedere ca ea are legatura cu design-ul terminalului si nu cu modul de asamblare.

  Daca vreti dispozitive perfecte, ar fi bine sa nu cumparati vreun produs electronic, daca vreti dispozitive care sa functioneze, sa isi faca treaba si sa fie imbunatatite prin software, atunci stiti ce vi se potriveste. Niciun smartphone nu a fost lansat pe piata fara probleme, toti producatorii le-au rezolvat in timp si Apple va face la fel cu iOS-ul.

23 KOMMENTTIA

  1. Da gagiul meu de la Afi Cotroceni mi-a zis ca urmeaza sa vina deja au primit nano simurile fizic in magazin. Ei preconizeaza ca ori vineri pe 26 ori maxim pe 2. Dar cel mai probabil va fii pe 2 ca el mi-a zis ca de la instiintarea APPLE catre romania cam dureaza min o saptamana transportul dar nu elimina nici data de 26 pt ca cica cu apple au mai patit sa ii anunte ca produsul este deja pe drum si in mod normal trebuie sa ajunga in 2-3-4 zile lucratoare.

  2. @zaone: din cate stiu il folosesti asa cum este(iphone 5, fara huse etc), intrebarea mea este din moemnt ce nu l-ai mai zgariat ..l-ai tinut in puf sa zic? adica ai avut pur si simplu grija la orice atingere si orice manevra cu el?

  3. Adica vreau sa spun ca la i4s , eu si cand il scot din buzunar mai intai largesc buzunaru ca sa nu se frece de blugi/pantaloni. Inca este necesar dupa opinia ta astfel de tratament?

  4. E bine sa ai grija de lucrurile tale…plecand de la fiinte terminand cu obiecte..atata timp cat ai prioritatiile bine definite 🙂

  5. cum ai reusit tu sa-l iei de o luna….
    Eu am pe cineva in New York, merge la magazinul apple de cel putin o data la doua zile si niciodata nu gaseste, nu se dau la liber ci doar pentru prelungiri de abonamente si pentru clienti existenti.
    E semi-imposibil sa cumperi unul fara abonament si asta in buricul targului, in centrul Manhatanului.

  6. Am facut duminica o poza cu iphone 4…aveam soarele in fata….si mi a aparut in poza celebrul efect violet. Deci nu numai la iphone 5 apare.

  7. Hei,

    Si eu tot acum 3 saptamani l-am butonat pe-al unui coleg si tot primit din SUA,
    Este mai rapid, culorile un pic mai vii mai ushor si evident mai lung :D. In rest nici o schimbare.
    4s-ul meu jailbreak-uit face infinit mai mult decat 5-ul si IOS-ul lui 6 si ex. : cand am facut scroll la dock-icons din dock..a vrut omul sa-si arunce 5-ul …Mai stam un pic ptr. ca tot software-ul sa fie compatibil, sa se rezolve cu maps-ul si neaparat jail-ul ;), apoi dam banul pe 5.

    Bafta 😉

  8. si pe 4s apare efectul violet

    ref la ios 6, imi consuma bateria big time si net si mai si….

    ref la iphone 5 imi voi lua sigur la vdf, sper sa pot sa il iau pana de craciun

    onnea kaikille!

  9. Inca nu am butonat i5, imi place cum arata si cred ca esti cu adevarat rapid. Am un 4s, care, ca si dimensiuni, este perfect pentru mine. Nu este zgariat absolut deloc, am folie si pe spate, si pe fata, si pot spune ca imi place extraordinar. Singurul lucru care mi se pare ca ii scade din frumusete este iOS 6. Daca nu ma grabeam sa-i fac update, as fi putut spune ca, cu 5.1.1. , telefonul era asa cum mi-l doream. Sper sa se remedieze micile probleme cu iOS-ul, sa fie din nou perfect. Numai bine !

  10. Cand ma pregateam sa schimb vechiul meu iPhone 4 cu iPhone 5 (odata cu aparitia lui la abonament) m-am trezit ca primesc la schimb un iPhone 4 nou, scos din cutie si activat in fata mea, chiar de la operatorul de telefonie mobila. Acum motivul pentru care imi doream unul nou a disparut instantaneu precum si supararea mea pe butonul home care m-a scos din minti in ultima vreme. iPhone 4 nou merge prea frumos cu iOS6 si cum am trecut de faza jocurilor si a programelor complexe pe smartphone chiar ma pot lipsi de iPhone 5 deocamdata.

  11. @cwind739: daca îți achiziționezi iPhone dupa posibilitatea de a face jailbreak, inseamnă că esti una dintre persoane care își achiziționaeză obiecte doar pentru a te accepta cei din jur. Jailbreak-ul nu reprezintă nimic, iar din punctul meu de vedere este echivalent cu a-ți lipi accesorii ieftine pe un autoturism de lux.

  12. @Daniel, nu stiu la ce iti ajuta tie jailbreakul, daca ai facut vreodata. Daca tu crezi ca jaibreakul e doar sa-ti pimp up telefonul, te inseli. Eu doar iti spun ca daca nu exista jailbreak, as fi renuntat de muuult de tot la iphone.

  13. @Daniel,nu cred ca știi ce pierzi fără jailbreak! De ce sa nu ai mai multe posibilitati si sa te folosești de telefonul tau la maxim?Ție îți place când cineva vrea sa îți trimită ceva prin Bluetooth si tu nu poți primii? De ce atâtea restricții ?Încearca sa ,,îți lipesti ceva pe autoturismul tau de lux” si apoi mai vorbim noi!!!

  14. Zaone, orice sursa delumina influenteaza, e drpt, dar trebuie sa spunem ca si dca lipseste lumina nu se mai vede nimic in poza in conditiile in care se foloseste flash-ul. Nu doar cu camera sunt probleme, sunt si cu wi-fi ( inca nu e capabil sa retina nici o retea wi-fi) , probleme cu bateria mari, utilizat in aceleasi conditii ca si 4s din pacate autonomia e mai mica cu 30-35% . Precizez ca telefonul este folosit intr-o retea 3G UMTS….asadar are partile lui bunicele dar mult mai multe lipsuri din puntul meu de vedere

  15. Pe site la Apple.ro a disparut partea cu “in curand” din butonul pentru Ipone 5. Daca dai click te duce la iphone 4. E doar o gresala sau se pregatesc de ceva. La siturile din india sau altele, unde nu sa lansat iphone 5 inca, apare “in curand’

  16. “Daca vreti dispozitive perfecte, ar fi bine sa nu cumparati vreun produs electronic, daca vreti dispozitive care sa functioneze, sa isi faca treaba si sa fie imbunatatite prin software, atunci stiti ce vi se potriveste. Niciun smartphone nu a fost lansat pe piata fara probleme, toti producatorii le-au rezolvat in timp si Apple va face la fel cu iOS-ul. ” FOARTE FRUMOS SCRIS !!!

    Astept sa “butonez” si eu iPhone 5 la un operator de-al nostru … eu unul sper sa raman placut surprins …. imi este mila sa schimb batranul iPhone 4 … insa , o schimbare nu strica niciodata !!!