iPhone 5, Orangen 4G-internet, yhteensopivuus ja mahdottomuus sammuttaa 3G

  Viime yö Orange Romania on virallisesti ilmoittanut, että iPhone 5 mallin A1429 päätelaitteet voivat muodostaa yhteyden omaan 4G-internetverkkoon erikoistilauksen perusteella. Ilmoituksen jälkeen monet teistä tekivät Applen lähettämän Carrier Bundle -päivityksen ja odottivat voivansa käyttää Internetiä 4G operaattorilta. Valitettavasti monet teistä eivät lukeneet huolellisesti lehdistötiedotetta Oranssi Julkaisin eilen illalla, koska se sanoo erittäin selvästi, että vain asiakkaat, jotka aktivoivat, eilen alkaen, yksi vaihtoehdoista siten(tai luoda uskollisuutta) voivat käyttää verkkoa LTE 4G. Ne, joilla on muita vaihtoehtoja tai jopa ne, mutta jotka on aktivoitu ennen 8. huhtikuuta, eivät pääse verkkoon LTE 4G a Orange Romania.

  Selvitimme yhteysongelman, nyt selvitetään yhteensopivuusongelma. Vain päätelaitteet voivat muodostaa yhteyden Orange Romanian 4G-verkkoon iPhone 5 joilla on malli A1429 kirjoitettu tapaukseen. Nyt kysyt miksi. No, koska Apple teki siitä kaksi mallia iPhone 5, malli A1428 joka on yhteensopiva EI ENEMPÄÄ USA:n ja Kanadan 4G LTE -verkkojen ja A1429-mallin kanssa, joka on yhteensopiva Verizon/Sprintin 4G-verkkojen kanssa Yhdysvalloissa, mutta myös Euroopassa, Aasiassa ja muilla alueilla ympäri maailmaa. Jos sinulla on malli A1428, et voi käyttää 4G LTE -verkkoa missään muodossa ilman ohjelmistomuutoksia, koska sitä ei ole olemassa.

  Lopulta päästään ongelmaan 3G-yhteyden poistamisen mahdottomuus sen jälkeen, kun olet asentanut Carrier Bundle -paketin, joka aktivoi LTE-kytkimen Asetukset-sovelluksessa. Valitettavasti Apple suunnitteli nämä Carrier Bundle -paketit siten, että käyttäjät eivät voi enää luovuttaa 3G kun he eivät halua käyttää sitä, ja tästä tulee erittäin suuri ongelma. Ensinnäkin päätelaitteet menettävät paljon autonomiaa, koska jatkuva 3G:n käyttö etenkin alueilla, joilla signaali on heikko, vähentää merkittävästi akun autonomiaa, ja toiseksi on Internet-liikennettä, joka kuluu erittäin nopeasti. jos et estä sitä. Käytännössä ilman karkaaminen et voi poistaa 3G:tä käytöstä, ja jos olet karkaaminen asiat eivät ole yksinkertaisia, koska Carrier Bundle -paketin muokkaus tehdään vain yhdellä CommCenter paikattu ja vain, jos tiedät koodit LTE-painikkeen poissulkemiseksi ja 3G-painikkeen mukaan. Vaihtoehtoisesti voit käyttää vanhaa versiota (BatteryDoctorPro), uusin alkaen Cydia ei ole 3G-toggle-url-osoitetta.

  Romaniassa 4G LTE -verkot ne ovat uusia, Orangen tapauksessa verkko kattaa vain osan Bukarestista ja Valea Prahovasta. Cosmote se on olematon, jos et asu Bukarestin Baneasan alueella, ja tässä tapauksessa Vodafonja sinulla on 4G Bukarestissa, Iasissa, Brasovissa, Aradissa, Timisoarassa, Craiovassa, Galatissa, Constantassa ja Bacaussa.

86 KOMMENTTIA

  1. Am primit update de carrier si pe Vodafone care activeaza si la ei posibilitatea pornirii LTE. Noul update are versiunea “vf ro 14.1”.

  2. Adica daca am luat un iPhone in noiembrie cu pantera 51 acum raman cu ochii in soare? Sau chiar daca am abonament pe 2 ani pot sa fac fidelizare peste?

  3. Eu am sunat la Orange si mi-au zis ca trebuie doar sa fiu in zona de acoperire. Nu trebuie sa imi fac neaparat abonament Colibri daca am abonament de date. Eu am Pantera 29. Voi testa prin oras zilele astea.

  4. o intrebare ? in toata tara sa lansat 4g orange ? ca eu am un model compatibil de at&t decodat si este modelu A1429,dezvantajul este ca nu pot dezactiva 3g la el si nu am functia edge doar 3g dar nu am ramas fara semnal la el aici in sibiu ca sa nu il pot folosi corespunzator :), si am obtiune de activare de date ” activati LTE “

  5. Am fost la Orange in dimineata asta si am semnat o anexa la contract. Ne trebuie platit nimic suplimentar si nu se prelungeste in nici un fel perioada contractuala actuala. Au spus ca momentan au probleme cu sistemul dar pana la sfarsitul zilei se rezolva.

  6. Eu am vorbit la Orange si mi-au spus sa trec printr-un magazin sa-mi schimbe sim-ul cu unul compatibil. ( am iphone 5 cu abonament 39 eur).

  7. Eu de exemplu am iPhone 5 de la Orange insa il utilizez cu o cartela PrePay cu optiune de net, o sa pot folosi 4G sau doar pe abonamente e valabil ?

  8. Intrebare: de ce se exista impresia generala ca traficul de net se consuma mai repede pe 3G decat pe EDGE? Oare daca intru pe un site, el nu e acelasi indiferent ca sunt pe EDGE, 3G sau LTE? Traficul pe care il consum ca sa vad site-ul respectiv nu e exact acelasi?
    Cat despre consumatul bateriei pe 3G, e drept, se consuma mai repede. Nu din cauza 3G-ului, ci din cauza ca telefonul sta in mod dual si urmareste in acelasi timp si reteaua GSM si cea 3G. O idee mai buna ar fi dezactivarea GSM-ului, dar asta e alta discutie. Oricum, nu va inteleg: v-ati luat iPhone ca sa-l tineti pe GSM? E ca si cum ti-ai lua Ferrari ca sa mergi cu el pe ulita satului. E drept, exista si oameni de-astia, dar…

  9. @iRunaway: Eu de exemplu noaptea ii inchid 3G-ul ca nu stau intr-o zona cu semnal full si de ce sa ma trezesc dimineata fara jumatate de baterie cand pot sa ma scutesc de chestia asta? La fel inchid 3G-ul cand sunt acasa pentru ca am terminalul conectat tot timpul la Wi-Fi si din nou, pentru ce sa-l las sa rupa bateria. E drept ca pot lasa terminalul tot timpul la incarcat, dar dupa un an trebuie sa-i schimb bateria.

  10. Dupa Carrier Bundle Update a mai avut cineva probleme cu semnalul ??? Precizez ca sunt pe Orange si inainte de update aveam full semnal in orice camera din casa iar dupa update cu toate ce tin de net inchise (3G si LTE), nu am decat 3 sau maxim 4 liniute la semnal :|.

  11. @iRunaway Are dreptate zaone … la fel procedam si eu cu 3G-ul. Daca acasa am wifi pe on, nu tineam si 3G-ul pe on. Bateria cu 3G on se descarca FOARTE repede, mai ales daca semnalul e prost, in cazul meu in casa am 2-3 linii la semnal 3G (culmea ca pe Edge e full).

  12. @zaone Zicea cineva intr-un post pe cam acelasi subiect ca daca dai restore poti scapa de acest carrier update. Stii cumva daca e adevarat? As face si eu restore sa scap de LTE (care si-asa nu e decat in Bucuresti).

  13. @Lucian Palievici: Da, pentru ca iOS 6.1.3 nativ nu contine carrier bundle-ul pentru activarea LTE. Faci restore si in momentul in care te intreaba daca vrei sa actualizezi carrier bundle-ul, optezi pentru Nu.

  14. @Stefan L cea mai sigura varianta e sa faci restore. Eu aveam 6.1.3 cu carrier 14.1, dar a trebuit sa fac un restore pentru ca bateria o luase razna de cateva saptamani si am decis ca este momentul sa fac restore. Dupa restore cand am intrat in about am primit mesajul de carrier update, deci un restore 99% rezolva problema.

  15. @Decebal: Da, corect, e atat de mica acolo incat nu am vazut-o.
    @Lucian Palievici: Da, dar trebuie sa ai grija sa nu faci iar update la Carrier Bundle.

  16. necesita restore al tot ios sau doar la ” resetati configurari retea ” ca vreau si eu sa scap de lte ?
    ast un post stima !

  17. Am iPhone 5 cu 6.1.2 jailbreak si dupa Currier Bundle Update am probleme cu semnalul. Isi pierde frecvent semnalul. Cand incerc sa fiu apelat este ca si cand as avea telefonul oprit / fara semnal. Mai are cineva problema asta?

  18. Pentru cine vrea sa inteleaga… Am ip5 , ab la Orange Pant 31. Am facut ” carrier update ” , mi-a aparut butonul de activare/ desact LTE . Semnalul fara retea de date activat este mai slab datorita incompatibilitatii temporare a cartelei sim ( anumite setari ale cartelei care se fac de cartelei Orange nu sunt activate de moment ). Exista doua solutii: una ar fi sa asteptati deoarece se vor modifica automat din centrala Orange pe parcursul zilelor urmatoare sau sa schimbati cartela la un Orange Store. Cat despre traficul de date, care in mod eronat multi il considera ca se va consuma mai rapid, diferenta majora este ca exista posibilitatea de a descarca la o viteza superioara nimic mai mult. Nu are legatura viteza de DL sau UL cu trafic date inclus sau neinclus. Pe intelesul tuturor este timpul care va ia sa parcurgeti o distanta de 100 km cu o viteza de 20km/h sau cu viteza de 100km/h. Este doar matematica si totul se rezuma la timpul petrecut in a accesa pagini web.

  19. eu ip5 decodat cu r-sim7 sau gevey sim cum i zice ios 6.1.3, daca i dau restore din itunes ptr rezolvarea pb cu lte adica sa dezactivez lte , il mai activaeaza gevey sa nu pierd decodarea lui ?

  20. Am fost eu azi la orange sa vorbesc cu ei si treaba sta in urm. fel.:

    – Ei pe langa trecerea la 4G fac acum si o schmbare la cartele sim (din ce am inteles eu inainte o cartela pute sa aibe mai multe numere alocate acum o sa aiba numai un singur numar) si din acest motiv sunt problemele cu reteaua care tot pica.

    – ca sa trec la 4G mi-au schimbat simul cu unul nou (defapt urmeaza ca tebuie sa ma duc peste 1-2 ore sa-l iau ca sa-l activeze)

    Eu am Pantera 51 si au spus ca am acces la 4G dar cica numai pana la sf anului….apoi cred ca o sa texeze pentru el.

    Revin dupa ce reusesc sa-mi iau noul sim sa confirm daca merge sau nu 🙂

  21. @Ciprian – da si eu si nu numai avem aceasta problema.

    Chiar si la iPad Mini exista aceasta problema.
    Se pare ca este de la soft-ul Apple (update de modem) si nu de la reteaua Orange.

  22. deci pentru i5 Pantera 31, daca merg la Orange la Victoriei, si imi schimba SIM-ul, v-a functiona in LTE?

    Ms

  23. @Zaone : Hai ca ai fost rau aici! … De fapt vina este si a mea 😉 Sorry. Nu vreau sa ma arunc in polemici 🙂

  24. In ce tara traim!
    Adica vreau 4G, sint gata sa platesc extra dar nu sint in stare sa am incarcator in masina sau o extrabaterie cu dimensiuni mici.
    Siistiä 🙂

  25. Hai sa va explic eu cum sta treaba.
    Am dat cateva telefoane pe la diviziile fantastice ale lui Orange Business care habar nu aveau pe ce lume traiau; unii ca trebuie schimbata cartele, altii ca trebuie sa-mi prelungesc extraoptiunea de net, etc prostii.
    Pana la urma am mers personal pana la Orange Shop Universitatii si datorita extraoptiunii mele de My Smartphone 15, am avut posibilitatea sa-mi activeze internetul 4G. Nu am schimbat nici o cartela, nu am prelungit nici un contract, pur si simplu mi-a activat o optiune “internet 4G pe iphone” – exact asa mi-a zis ca se numeste; in 20-30 de minute urmeaza sa se activeze la restartarea telefonului.
    Acum urmeaza sa vad daca functioneaza in alte zone, pentru ca la mine Mall Vitan, tot pe 3G merge.
    Aceasta varianta functioneaza unui abonament de grup business ~100EURO cu extraoptiunea de My Smartphone 15.

  26. Am fost la Orange in Pipera si mi-a confirmat ca trebuie schimbata cartel SIM pentru ca cele actuale nu sunt compatibile cu LTE, urmeaza sa ma duc sa ridic cartela dupa ce ei o activeaza in aprox 30min pentru ca ” trebuie semnat si un accord” de acceptare a serviciului 4G. (i5 abonament Pantera 31), revin cu concluzia dupa ce am schimbat cartela 🙂

  27. @AlexD. In acest caz ce e de facut? Sa ma duc sa-mi schimbe cartela sau sa astept “de-a uitatului” sa se rezolve problema cu semnalul de la Orange? Multumesc!

  28. cartelele 3G normale nu pot accesa frecventa pentru LTE. fapt pentru care trebuie o cartela compatibila cu LTE

  29. @Zaone:In Arad 4G functioneaza doar pe tablete si laptopuri si asta cu un stick de la Vodafone bineinteles .Pentru telefoane nu este posibil deocamdata .

  30. @Doc. Si atunci cum se face ca fix dupa update-ul Orange am probleme cu semnalul?
    Am citit ce a scris Oancea, dar poate eu nu vreau sa platesc in plus pentru optiunea 4G si vreau sa-mi folosesc telefonul pe 3G cum il foloseam pana ieri.
    Este deranjant sa vad ca isi pierde frecvent semnalul si sa nu pot primi apeluri.

  31. Ca sa va mearga LTE trebuie sa schimbati cartela la un orange shop (francizele nu prea au cartele g19). Ce ai spus tu @zaone ca trebuie sa ai contractul incheiat dupa data de 8 aprilie sau sa faci fidelizare dupa data 8 aprilie este complet eronat. Tot ce trebuie sa ai e carrier 14.1, abonament pantera 31/59, un iphone 5 a1429 si semnal LTE.

  32. Eu sincer dupa activarea acelei optiuni de 4G nu am cunoscut inca internetul 4G; deocamdata sunt in zona Vitan; cand ajung mai prin nord va anunt daca dau de el.
    Care ati intalnit 4G e rugat sa-mi spuna si mie ce indicativ aveti la retea in stanga telefonului sus: 4G, LTE,….?

  33. Corect AllexChyu ! A trebuit sa treaca mult timp pana sa priceapa toata lumea ca nu exista decat 2 modele, adica A1428 si A1429 si nu 3 modele care sa includa A1429 Gsm si A1429 Cdma -acestea 2 de fapt nu sunt decat un singur model: A1429…

  34. Da si bineinteles ca de cand am facut update-ul de carrier am mari probleme cu semnalul telefonului; imi cade foarte des, cel putin de 2-3 ori in jumatate de ora

  35. pentru dezactivarea 3G la mine merge asa:
    1. in NCSettings la Data se selecteaza 3G;
    2. din meniul rapid se dezactiveaza 3G si telefonul trece in EDGE ( se dezactiveaza optiunea LTE );
    3. pentru reactivare 3G se merge in Configurari, General, Celular si se activeaza LTE.

    La mine asa merge pe un sim ce nu este 4G.

  36. @Oancea si eventual pentru altii: conecteaza iPhone-ul la PC, fa-i un backup, apoi o Restaurare. Dupa restaurare (iTunes-ul zice ca iPhone-ul va fi vazut automat) in iTunes apare iPhone-ul cu optiunile de Setare ca nou, Restaurare din Back-up. De asemenea apare si un mesaj ca Operatorul are setari noi (cu optiunea de a le instala sau nu). Evident ca se alege NU. Apoi alegi sa faca Restaurare din Back-up … si GATA ! Ai iPhone-ul ca si inainte de carrier update. Mai trebuie copiate Ringtone-urile si muzica.

  37. @Oancea si eventual pentru altii: Conecteaza iPhone-ul la PC, fa un back-up. Apoi da o Restaurare (restore). Dupa restaurare, iTunes-ul vede iPhone-ul, apare un mesaj in care se spune ca operatorul de telefonie are un update la setari … EVIDENT ca dai sa NU il faca. Din optiunile de pe ecran alegi Restaurare din backup … si gata, ai iPhone-ul ca inainte de carrier update. Mai trebuie copiata muzica si ringtonurile.

  38. @Lucian Pavelici, as da restore daca nu as avea Jailbreak. Avand Jailbreak pe iPhone 5 ma tem ca o sa ramana blocat pe “marul otravit”.

  39. @Zaone:Din articolul care l ai publicat se intelege ca 4G are acoperire in orasele enumerate de tine, dar nu ai specificat ca pe iPhone 5 nu poate fi folosit 4G .

  40. @Victor: Trebuie sa fac legenda la fiecare propozitie pe care o scriu? Am vorbit in tot articolul doar despre Orange Romania, nicaieri nu am spus ca pe Vodafone puteti conecta un iPhone 5 la reteaua lor 4G. Am facut trimitere la articolul de aseara unde am scris ca Orange e singurul operator din Romania care permite conectarea de terminale iPhone 5 la retea. Ce trebuia sa fac mai mult?

  41. @Zaone, de dimineat a aparut pe tel. meu carrier update si sunt pe vodafone.
    Am facut update si acum am in setings la general ,mobile data – LTE-on/of .
    Ai vreo veste de la vodafone ?
    Telefonul este neverlocked.
    Vad ca multi la orange au probleme,eu nu am problemecu semnalul 3g .

  42. @Oancea problema cu semnalul este din cauza telefonului care incearca din rasputeri sa treaca pe LTE, daca vrei sa nu o mai ai dezactivezi din settings->general->cellular functia LTE sau faci restore la telefon si nu faci update la carrier, dar prima varianta e mai simpla din perspectiva mea… sper ca in urmatoarele 6 luni LTE-ul sa fie utilizabil in capitala in proporti de 70%… nu doar in partea de N.

  43. @KlaudiNhO la mine functioneaza perfect de cand am dezactivat lte… nu a picat semnalul… sunt intr-o zona cu 3g full, poate tu esti intr-o zona in care treci de pe 2g pe 3g si invers si e posibil sa existe probleme, in alta situatie nu vad de ce ai avea aceasta problema

  44. Mi-au dat alta cartela ieri! Au spus ca in 2 pre se inchide cea veche si apoi o pot pune in telefon pe cea noua. A trevut aproape o zi si cea veche inca functioneaza…sunt varzaaa :))

  45. Imi vine sa-i impusc.au dezactivat cartela veche si cand o scot pe cea noua din plic…ce sa vad…nu era nanosim :((…acum am ramas fara telefon de tot

  46. Cu toate ca nu am dat cu ochii de 4G sau LTE, semnalul telefonului imi joaca niste feste incredibile; sa nu mai vorbesc ca daca tot se deconecteaza si reconecteaza, imi haleste bateria la greu.
    Azi dau o fuga mai prin nord si daca nu prind nimic ma duc inapoi la orange si le dau cu telefonul in cap; si cu 4G.
    Sa-l tina in p..a mea in teste pana cand merge cum trebuie, nu sa-l testeze pe noi.

  47. Pe Dorobanti am prins LTE full,merge uns…
    In rest ramai fara semnal si nu te mai poate suna nimeni pana nu inchizi LTE-ul

  48. In Tineretului si Unirii nu exista 4G, la ce pana mea au activat astia niste servicii pe jumatate? Si la mine se deconecteaza, ramane fara semnal, am dezactivat LTE-ul si merge bine acum….

    Onnea!

  49. Mi-au activat azi cartela LTE si am semnat un contract de acceptare a serviciilor LTE dar inca nu merge 🙂 in Pipera in zona de acoperire, urmeaza sa ma duc la Orange in Victoriei sa imi verificei ei acolo, care este problema… 🙂

  50. gata am semnal LTE in Herastrau-Pipera, si o viteza impresionanta de :Upload=0.68Mbs si 2.34 Mbs download :)))

  51. @zaone: merge, am verificat pe al unui prieten, eu trebuie sa ma duc la Victoriei sa semnez nu stiu ce act ca sa-l activeze….

  52. Hei!
    Am iPhone 4 pe Orange. Mi-a aparut si mie optiunea de a instala Carrier Update. Am dat No momentan. Intrebarea este: Eu nu am suport 4G, dar daca instalez acest update, imi dispare si mie optiunea de dezactivare 3G?
    Kiitos.

  53. Mersi de raspuns… dar… eu vroiam o confirmare a faptului ca dispare Toggle-ul 3G si de pe iPhone 4, nu o solutie in caz pozitiv. Si legat de solutie, eu nu vreau sa fac jailbreak, deci e important sa stiu informatia de mai sus ca sa stiu daca fac update sau nu.
    Kiitos.

  54. Mă unii chiar sunteți prosti nu știți pe ce lume traiti si va intrebati de ce aveți salariul pe care îl aveți deci trebuie schimbat sim-ul Daca tipul de sim e g 15 cu g 19 daca e deja g 19 .lucrez la orange .

  55. Salut. La mine nu a aparut carrier update-ul ? Aveti idee de unde il pot lua ? Poate de pe net ? Va multumesc.

  56. Am si eu o intrebare de curiozitate am iphone 5 model a 1429. Pe cosmote neverlock cumparat din nu atiu sincer ce tara si am pe cineva acelasi model de tel cumparat din ro si ios 7 pe ambele la mine coamote apare activati 3g la celalat activati 4 g pe orange de ce oare ???