Google käynnistää Android Device Managerin, joka toistaa Find My iPhone -toiminnon Android-käyttöjärjestelmässä

  Eilen päivän aikana Google käynnistettiin virkamies Android Device Manager, järjestelmä, joka toimii lähes täsmälleen samalla tavalla Find My iPhone, mutta se on saatavilla Android-päätelaitteille. Käytännössä käyttäjillä on verkkosivusto, jonka kautta he voivat paikantaa Android-päätelaitteensa ja he voivat tehdä niistä hälytyksen tai poistaa ne, jos ne katoavat/varastetaan. Käytännössä tämä on osa toiminnallisuutta Find My iPhone, palvelun lanseerasi yli 3 vuotta sitten omena ja on jotain monimutkaisempaa.

Jos pudotat puhelimesi sohvatyynyjen väliin, Android Device Managerin avulla voit nopeasti soittaa puhelimeesi suurimmalla äänenvoimakkuudella, jotta löydät sen, vaikka se olisi hiljennetty. Ja jos puhelimesi tai tablettisi on kuuloetäisyydellä (esimerkiksi ravintolaan, jonka jätit sen viime yönä), voit paikantaa sen kartalta reaaliajassa. Vaikka puhelimesi menettäminen voi olla stressaavaa, Android Device Manager voi auttaa sinua estämään tietosi joutumisesta vääriin käsiin. Jos puhelintasi ei voida palauttaa tai se on varastettu, voit nopeasti ja turvallisesti poistaa kaikki laitteesi tiedot.

  Ottaen huomioon, että Yhdysvaltain viranomaiset painostavat Googlea, Applea ja muita suuria yrityksiä etsimään keinoja terminaalien lisäsuojaamiseen ja mahdollistamaan käyttäjien poistaminen käytöstä kokonaan varkauden sattuessa, järjestelmän käynnistäminen on normaalia. En tiedä kuinka normaalia Applen järjestelmän toiminnallisuuden haltuunotto on, mutta on mahdollista, että molemmat yritykset tekevät yhteistyötä ja näiden toimintojen haltuunotto antaa Applelle mahdollisuuden ottaa käyttöön muita Googlen omistamia teknologioita omissa tuotteissaan.

45 KOMMENTTIA

  1. Având în vedere progresele făcute de Apple, Google ar fi trebuit să implementeze cel puțin aceleași funcții pe care Apple urmează să le lanseze odată cu iOS 7.

  2. Aplicatii de tip “Find my phone” exista pe Android de multi ani. Iti dau doar doua din ele : Phone Locator – MobiUcare, PhoneLocator Pro.
    Printre functiile implementate se numara : ” TAKE PHOTO ON UNSUCCESSFUL UNLOCK ATTEMPT”, ” RECORD AUDIO”, ” SIM CARD SWAP PROTECTION”, ” AUTO ENABLE GPS”, ” UNINSTALL PROTECTION”, “STEALTH MODE”, ” CALLS LOG”, “OFFLINE PHONE TRACKING AND LOCATE” (via SMS), “SURVIVES WIPE” (nu poate fi dezinstalata – aplicatie sistem) si binenteles, “GPS TRACKING”. Mai sunt si alte functii.
    Scuze ca am scris cu litere mari dar am luat textul cu copy-paste din descrierea unei aplicatii.
    Inainte sa acuzi Google de copiere, verifica!

  3. Nu l-a lansat, l-a anuntat, iar Apple ar trebui sa nu mai foloseasca Google Maps la Find my iPhone. Sa vedem atunci cine-l mai gaseste

  4. @ Lucian 4.2
    Una dintre cele mai bune aplicatii cu care se lauda colegii mei este Cerberus, care inregistreaza conversatiile celor care sunt langa telefon, activeaza GPS-ul in mod stealth, face poze total stealth la incercarea esuata de inserare a codului deblocare, poti schimba codurile de blocare, si cica aplicatia nu poate fi nici dezinstalata, si o poti ascunde din meniu.
    Deci si pe android sunt aplicatii de genul asta, unele depasind Find my iPhone la functionalitate.

  5. Si referitor la afirmatia “nu stiu cat de normala este preluarea functionalitatii sistemului celor de la Apple” poate ati uitat ca functia “find my phone” exista dinainte ca iPhone sa existe. Va aduc aminte cazul din 2005 al lui John Beyrle cand la vama Varna vamesii bulgari i-au furat telefonul iar John Beyrle l-a localizat de pe laptop.
    Eu zic sa o lasam mai moale cu Apple a pus coada la cireasa (sau la mar).
    OK, Apple are in SO diferite functionalitati, Androidul aceleasi sau altele. Dar sa vii mereu sa zici Apple a pus coada, Apple a pus coada, este intodeauna copilaresc si de cele mai multe ori fals.

  6. @Lucian4.2 mie mi se pare penibil sa iti exprimi lipsurile aici, ascuns sub anonimat. Stim cu totii ca ai reusit, cu greu, sa ajungi pana intr-acolo incat sa ai internet si sa reusesti sa dai o cautare pe “Goagl” (in limbajul tau) ca sa afli de aceste doua aplicatii pe care le ai mentionat, dar si de nenea ala care si-a gasit telefonul pe harta pentru prima data. Sincer, chiar nu imi pasa ca ai un telefon cu Android (sau ca aspiri sa ai unul) si nici motivele pentru care ti l-ai luat sau ti l-ai lua. Daca reuseai sa te documentezi putin, foarte putin, mai mult, aflai ca ambele aplicatii pe care, inutil, le-ai mentionat sunt lansate dupa ce a fost disponibila in App Store aplicatia Find My iPhone/iPad/iPod touch (lansata la mijlocul lunii iunie a anului 2010, ca sa fiu mai explicit pentru tine). In ceea ce priveste a doua comparatie, este chiar si mai inutila decat prima, reusind prin asta sa atingi imposibilul inutilitatii. Pe nimeni nu intereseaza ca ai descoperit tu pe Wikipedia articolul prin care ai aflat ca unul si-a gasit un feature phone de la distanta, deoarece nu are nicio legatura cu Find My iPhone acea situatie. Nimeni nu iti spune ca Find My iPhone este prima aplicatie de geolocalizare care a fost lansata in aceasta lume populata cu forme de viata ca si tine, dar cu siguranta este prima aplicatie care ofera aceste functionalitati. Sigur ca, dupa ce Apple a lansat-o, au mai fost dezvoltatori care i-au preluat mai mult sau mai putin bine toate functiile si au inclus si alte functionalitati mai mult sau mai putin utile in aplicatiile lor pe care le-au publicat in magazinul de aplicatii al celor de la Google.
    In acest articol, pe care daca te concentrai putin poate il intelegeai, este vorba de modul in care Google a copiat (si a facut-o, iar pentru a recunoaste trebuie sa stii ce face Find My iPhone si sa ai un minim de bun simt) aplicatia celor de la Apple (cum au facut-o in nenumarate alte ocazii, prost, dar au facut-o). Nu, Apple nu a inventat coada la nimic, ci doar a oferit pentru prima data ceea ce a trebuit cu adevarat utilizatorilor, ce a fost necesar, stiind in acelasi timp sa isi vanda foarte bine marfa.
    Sincer, cred ca se poate observa ca aici este un blog destinat noutatilor despre lumea Apple, dar cred ca multi au bunul simt incat sa nu spuna tampenii cum o fac, in marea lor majoritate, fanboy-ii Google (Android) printre care te numeri. Nu cred ca are rost sa te legi de Zaone care a scris un articol logic si corect din acest punct de vedere, si nici sa incerci sa convingi pe cineva ca sistemul tau de operare (pe care il sustii moral) este mai bun in vreun fel decat iOS.

  7. Unele lucruri au fost facute pentru prima data de apple. Altele de google. Arata timp cat sunt utile, e normal ca ele sa fie implementate, sub diferite forme, pe mai toate brandurile. Una e sa revendici paternitatea si alta e sa vrei exclusivitatea. De multe ori, copiile sunt mai bune decat originalul. Exemplul Ford si alte masini, e concludent. In plus, marile inovatii de la apple apartin nenumaratelor firme micute cumparate de mar, tocmai pentru a-si aroga dreptul asupra acelor idei. Recunosc ca, desi am iphone, am devenit partinitor si ca m-am cam saturat de aroganta astora. Multe vorbe, putine fapte. Daca un beta de la android avea atatea probleme ca cel de la ios, dupa patru variante, cred ca radeati si comentati cu gura pana la urechi ( chiar mai sperati SINCER ca ios7 o sa mearga asa cum va obisnuise apple?!). In ultima vreme, la google, totul merge de la bine in sus, problemele la ordinea zilei din trecut, diminuandu-se dramatic. E chiar atat de greu sa recunoastem? Greu sa spargi un mit…

  8. @Cristi, nimeni nu a spus ca totul a fost creat din creionul inginerilor de la Apple sau al alora de la Google. Cred ca se vrea exclusivitatea in orice domeniu, pentru ca nimanui nu ii place sa introduca ceva pe piata, iar peste 2 luni toate plasticurile de 3 lei sa aiba acelasi lucru (implementat), serios. Este normal sa cumperi firme mici pentru a implementa creatiile lor produsele tale, iar multe firme pentru asta se sunt si create.
    Nimeni, dar absolut nimeni nu te obliga sau nu iti recomanda sa iti instalezi versiunea beta, nici macar daca esti dezvoltator. iOS 7 reprezinta cea mai importanta schimbare a iOS si in acest caz nu poti sa publici primele trei versiuni beta si sa fie perfect stabile. Cat despre Android, de la versiunea 4.0 lansata in 2011 nu a fost publicat niciun update important, de exemplu 4.3 care este caraghios, nu aduce nimic si unii au asteptat un an pentru versiunea pe care oricum nu o vor putea instala pe toate terminalele. iOS are in fiecare an un update major (iOS 6 nu a adus mare lucru, dar a fost cel mai stabil, inca din beta).
    Eu nu sper ca iOS 7 va functiona bine, stiu ca o va face pentru ca asa obisnuieste Apple, iar ultima versiune beta o va demonstra (sa nu mai zic de versiunea finala).
    Atunci cand, peste vreo cativa ani, Google va lansa Android 5 va fi din nou scandal ca merge rau, cum este si acum, pentru ca asa este conceput de prost incat iti trebuie mai mult de 8 nuclee pt a functiona ca si iOS cu un dual core. Intre noi fie vorba, Apple nu va apune inaintea Google si poti fi sigur de asta (defapt niciuna nu cred si nu as vrea sa dispara). Se vor trezi la un moment dat de pe laurii pe care s-au culcat si vor veni cu mai multe lucruri utile in terminalele lor. Deocamdata le merge prea bine pentru a face modificari in acest sens.

  9. @Alex penibil ce zici tu acolo. Și cum mătăluță vroiai tu să scoată Google un program de detectare a poziției telefonului ca să nu semene cu Find my phone?

    Dacă Google nu ar scoate un asemenea feature ați zice că uite ce varză e Google nu are așa ceva, acum că scot acest feature copie Apple . Nu vă înțeleg, aplicația trebuie să fie roz bonbon să nu semene sau cu curul în sus? La urma urmei e normal să facă același lucru, să localizeze acel nenoricit de telefon.

  10. Alex_E, esti foarte dragut. Nu ma supar.
    Cele doua aplicatii de “find my phone” le-am dat ca exemplu din cele cateva sute care exista pe Android.
    Zici ca “Find my iPhone” este prima aplicatie de acest tip pentru ca a fost lansata in iunie 2010.
    Daca ti-as spune ca aplicatia “Mobile Defense” a fost lansata pe Android in 2009? Te-ai mai linisti putin?
    Ia uite un review din 2009 : “One reassuring aspect of the Mobile Defense app is that it doesn’t rely solely on GPS data to track your phone: It uses a combination of GPS, cell tower triangulation, and known Wi-Fi hotspots to find and connect to your Android device.
    What’s more, if someone tries to swap out your SIM card, Mobile Defense will alert you immediately via e-mail. It’ll even give you the subscriber ID and phone number tied to the new card and allow you to issue “emergency commands” that your friendly neighborhood thief will be hard-pressed to block.”
    lähde: http://www.techhive.com/article/184739/Android_App_Alert_Mobile_Defense_Hits_the_Market.html
    Acum esti multumit?

  11. Alex_E nu te mai supara ca nu e cazul.
    Aplicatii de “find my phone” exista pe Android din 2009, nu din iunie 2010 cum zici tu de iOS.
    Uite un review din 2009 la aplicatia “Mobile Defense” : “Mobile Defense will pinpoint your phone’s location down to an exact address, even displaying it for you on an embedded interactive map. Within the same dashboard, you can remotely lock or unlock your phone and sound a loud “scream” (think obnoxious car alarm noise) through your phone’s speaker.
    One reassuring aspect of the Mobile Defense app is that it doesn’t rely solely on GPS data to track your phone: It uses a combination of GPS, cell tower triangulation, and known Wi-Fi hotspots to find and connect to your Android device. What’s more, if someone tries to swap out your SIM card, Mobile Defense will alert you immediately via e-mail. It’ll even give you the subscriber ID and phone number tied to the new card and allow you to issue “emergency commands” that your friendly neighborhood thief will be hard-pressed to block.”
    Nu-ti dau sursa, sper ca si tu sti sa folosesti gugl.
    Deci ramane valabil tot ce am spus in postul anterior, da?

  12. Alex_E, evit sa vorbesc cu mucosi dar in cazul tau o sa fac o exceptie pentru ca pe langa ca esti ignorant esti si obraznic. Si probabil ai copiat la bac.
    Baga-ti odata in cap ca pe subiectul “find my phone” Apple a copiat de la Android. Am evitat sa o spun in clar dar vad ca altfel nu pricepi. De exemplu aplicatia “Mobile Defense” a fost lansata in 2009. Inca de atunci avea mai multe functii decat are “Find my iPhone” acum. Ai priceput? Trebuie sa repet?
    Si pentru ca poate nu te descurci cu gugal cauta “Mobile Defense” pe cnet.com, articolul din 10 august 2009.
    Cum ramane cu “Find my iPhone” lansat la mijlocul lui iunie 2010? Cine pe cine a copiat?

  13. @Alex daca ar fi sa gandesc si eu ca tine ,apple a copiat notification center de la google si nu stiu cat de normal a fost acest lucru ,si in + aplicatia Find my iphone foloseste google maps ,daca apple ar inlocui google maps cu prorpiul lor maps(cel facut de apple) aplicatia Find my iphone ar fi inutila cu toate functionalitatile ei.

  14. Zaone, te rog sterge doua din posturile mele de mai sus. Care vrei tu, pentru ca toate exprima aceeasi idee. Am tot scris din nou pentru ca nu au aparea pe forum. Iar cand au aparut au aparut toate deodata. Multumesc.

  15. Am indignat toata oastea Android si Google de pe plaiurile mioritice si ma bucur pentru asta. Sa incepem pe rand:
    @Lucian versiunea 4.2: Ar trebui sa o iei mai usor ca faci apoplexie si nu as dori acest lucru nici macar pentru un oligofren care nu este capabil, din trei randuri pe care le-am scris, sa inteleaga doua idei. Inainte de a imi sterge tu mucii de la nas (lucru care esti obisnuit sa il faci cu placere de indata ce ai halucinatii cu muci), iti recomand sa nu mai pui atatea intrebari de verificare, pentru ca unii, spre deosebire de tine, mai au niste multe circumvolutiuni (adica nu poti patina pe encefalul lor, cum este in cazul tau). In cazul in care nu ai observat, si nu ai facut-o, eu m-am referit strict la cele doua aplicatii pe care le-ai dat drept exemplu. Pentru a iti demonta convingerile eronate despre spiritul de inovatie total absent din compania Google, am sa te dezamagesc din nou, nu am ce face… Find My iPhone este creata de catre Apple, adica de aia care iti vand terminalele, serviciile si dezvolta sistemul de operare, fiind integrat in iOS si OS X. In cazul Google, dupa trei ani de zile se face acest lucru intr-un mod mult prea asemanator cu cel din iOS si chiar mai prost (exact, cum ai ghicit deja, la nivelul la care este Android fata de iOS). In ceea ce priveste noua aplicatie pe care ai gasit-o ca fiind lansata inainte de Find My iPhone dupa o noapte lunga de cautari pe internet, ai dreptate, dar nu este prima aplicatie de acest tip. Stiu ca deja turbezi, dar in cadrul Worldwide Developers Conference (WWDC) 2009, Apple (da, tot Apple, fir-ar sa fie!) a prezentat aplicatia Find My iPhone intr-o forma usor diferita fata de cea pe care o avem acum, in sensul ca ea era destinata abonatilor serviciului MobileMe, fiind disponibila pentru utilizatori ceva mai devreme decat (mizeria) aplicatia de care spuneai tu (care a fost disponibila numai pe cateva plasticuri, la inceput). Desigur, dupa un an, Find My iPhone a fost facuta disponibila pentru toti utilizatorii, putand fi descarcata gratuit din App Store. Ca sa rezum, exista o diferenta intre aplicatiile terte si cele native integrate direct in sistemul de operare, diferenta pe care n-am nici timp, nici chef sa ti-o explic. Este evident faptul ca, asa cum am mantionat si in comentariul anterior, Apple nu a inventat aplicatiile de geolocalizare, ci le-a oferit pentru prima data integrate intr-un OS pentru terminalele mobile. So, inainte de a te mai da cu capu’ de pereti pe aici, ar fi bine sa citesti un pic mai mult si sa nu intri in discutii in contradictoriu cu unu’ care te surclaseaza in toate domeniile (intra si tu cu aia de la scoala primara, ca poate ii impresionezi mai mult). Mai incearca sa cauti aplicatii pentru sistemului de operare destinat celor carora le plac intarzierile, sa isi piarda timpul configurand plasticul si elementelor de design lipsite de bun gust. P.S. Ma bucur ca te intereseaza performantele mele la invatatura, dar deductile tale mintale denota o performanta intelectuala de nivelul unei necuvantatoare aflate in transa.
    @Vlad: nu vad ce legatura are folosirea de catre Apple a Google Maps ca serviciu de cartografiere online cu functiile de geolocalizare ale Find My iPhone si inovatia Google in domeniul acestui tip de aplicatii; pur si simplu in momentul in care Apple a lansat Find My iPhone, Google Maps era cel mai bun serviciu de cartografiere online si era normal sa il foloseasca pentru ca utilizatorii sa isi poata gasi terminalele pierdute ori furate. Da, este corect faptul ca Apple Maps nu se ridica inca la nivelul Google Maps, dar Find My iPhone va folosi, mai devreme sau mai tarziu (atunci cand acuratetea si calitatea o vor permite), hartile Apple.
    @Sebastian: Scuze ca ramai la sfarsit, dar comentariul tau chiar mai lipsit de ratiune decat al lui Lucian versiunea 4.2 nu merita prea mare atentie. Ti se pare ca mataluta, recte eu, sunt Eric Schmidt sau vreun vicepresedinte la Google sa le spun alora cum sa deseneze si sa gandeasca totul? Nimeni, dar absolut nimeni (te rog sa ma citezi daca am facut-o) nu a zis ca Google nu ar fi trebuit sa vina cu o astfel de aplicatie integrata in OS-ul lor, ci dimpotriva, cred ca orice fel de concurenta este benefica pentru consumatori, iar monopopul este nefast (stiu ca un fanboy Android si, in unele cazuri, mai rar, Apple, nu poate intelege asta). Google a venit si acum, ca si in multe alte ocazii cu acelasi lucru ca si Apple, cu aceleasi functii (de data asta s-au abtinut sa mai adauge ceva inutil) intr-o interfata aproape identica, care, ce sa vezi, creeaza confuzie in randul consumatorilor, care vor veni, cum probabil o faci si tu, si vor intreba “de ce as da 600€ pe un telefon cand pot cu 200€ (sau mai putin) sa am acelasi lucru?” Sigur, Android-ul nu are acelasi ecosistem ca si iOS, si nici aceeasi calitate, si este mai greu de folosit s.a.m.d., dar multi zice-vor ca nu merita sa schimbi un plastic cu ceva premium numai pentru atata lucru. Ca sa nu mai punem la socoteala ca majoritatea blogurilor, cu exceptia unora (cum ar fi iDevice.ro in Romania si alte cateva), sunt pro Android, iar cei care citesc si nu sunt documentati, vor asculta de aia care baliverneaza pe acolo.

  16. Alex_E : tu ai probleme mari mai baiatule!
    Zici tu : “sa nu intri in discutii in contradictoriu cu unu’ care te surclaseaza in toate domeniile”.
    Da cine esti tu? Stiu, esti Nicolae Iorga. Si in patul vecin e Ion Creanga. Pe palier mai aveti doi Napoleoni si trei profeti. Am dreptate?

  17. Lucian versiunea 4.2: Da, mai baiatule, eu sunt, ai uitat sa punctezi ca la parter sta femeia de serviciu care strange gunoiul si careia ii place sa ne stearga mucii de la nas, si pe care, intamplator, o cheama Lucian 4.2. Ai reusit sa gasesti si tu pe internet numele a patru personalitati din istorie (sigur ca in cazul Napoleonilor mai trebuie sa cauti pe Google pentru a le gasi si prenumele) care nu prea au legatura unul cu celalalt si i-ai bagat intr-o fantezie de a ta (nu stiu de ce fel, sincer, am si eu unele mici lipsuri). Chiar nu realizezi ca, fara sa ma chinui deloc, te-am umilit? In locul tau m-as duce, as lua din beci sacul cu carti si as incepe sa citesc, rugandu-ma in acelasi timp de Zaone sa stearga comentarile care denota o lipsa completa de ratiune. Tu, in afara de prospectul la Paracetamol si titlul berii (la 2,5 l pe care o bei), ai mai citit ceva? Pana la proba contrarie, citatul meu ramane in picioare si ma bucur ca ai facut progrese intr-atat de mari incat sa reusesti, fara permisiunea mea, sa ma citezi. Anyway, nu ai mai gasit nicio aplicatie de geolocalizare aparuta inaintea Find My iPhone? Mai incearca…

  18. Alex_E, eu folosesc dialogul pentru schimb de idei. Daca in posturile mele m-am abatut de la aceasta linie, rog autorul blogului si pe toti cei ca mine sa ma scuze. Indiferent daca ideile lor sunt sau nu sunt in concordanta cu ale mele.
    Atacul la persoana si folosirea dialogului pentru a incerca sa demonstrezi ca esti mai smecher, mi se pare o atitudine de cocalar.
    Inca o data imi cer scuze ca m-am lasat antrenat intr-o discutie care nu este de nivelul unui blog serios care promoveaza tehnologia si schimbul de idei.
    Have a nice day.

  19. @Lucian versiunea 4.2: Imi cer scuze homuculusule ca te-am facut sa suferi! In cazul in care nu stii cum sta treaba; am sa te informez, din nou, si cred ca pentru ultima data, deoarece m-am plictisit sa ofer informatii unui oligofren. Tu ai inceput sa faci ca toti dracii pe aici, atunci cand ai aflat din acest articol care, repet, este scris corect, ca Google copiaza Find My iPhone, dand niste exemple rezultate in urma unor cautari sumare pe “Goagl-ul” tau. Eu ti-am demonstrat ca ceea ce spui tu sunt simple manifestari ale complexelor tale si nimic mai mult, intrucat toate comentariile tale nu faceau nimic altceva decat sa dezinformeze pe cei care accesau sectiunea comentarii a acestui articol. Tu, in lipsa de idei, ai denaturat sensul discutiei atunci cand, probabil, ai observat ca nu mai ai ce exemple sa dai, iar tot ceea ce in patru-cinci randuri ti-am explicat este corect.
    Crede-ma ca nu obisnuiesc sa intru in discutii sau polemici cu tot felul de trepanati si sa imi pierd timpul explicandu-le de ce s-au nascut, dar ma deranjeaza foarte tare sa vad ca tot mai multi fanboy (ca si tine) isi exprima frustrarile, dezvinformand prin asta cititorii si calcand in picioare pe cei care au citit putin mai mult decat o reteta medicala sau cartile de joc.
    In ceea ce priveste faptul ca m-ai facut “cocalar”, stiu prea bine ca din lexicul tau in care se regasesc anapoda 200 de cuvinte, asta este unul pe care stii sa il reproduci, fara ca, desigur, sa cunosti sensul corect al sau. Nu iti voi da definitia cuvantului “cocalar”, dar te voi indruma sa consulti Dictionarul Explicativ al limbii romane care este o unealta extraordinara pentru oricine, chiar si pentru cei din speta ta. Sigur, un buretar ca si tine nu va intelege niciodata nimic, va ramane la ideile inoculate de diverse persoane in mod direct sau indirect si nu se va putea angrena la o discutie in care sa accepte si faptul ca au gresit, atunci cand, desigur au facut-o.
    Nu trebuie sa iti ceri scuze dupa ce, in mod impardonabil, ai inceput sa lovesti in stanga si in dreapta in incercarea disperata de a ne demonstra ca feature phone-ul tau de 3 lei care ruleaza Android este mai bun decat un iOS device, oricare ar fi el. Nici mie nu imi place sa discut cu declasati si nici ca vad tot mai multi astfel de nimurici ca tine, fanboy Android care incearca din rasputeri sa demonstreze capacitati de care nu sunt in stare.
    Atunci cand te trezesti din noaptea mintii in care te odihnesti profund, poti sa mai incerci sa analizezi discutia.
    P.S. Mai aparuse un nefericit pe numele sau @Nicul care dadea sfaturi, dar a carui comentariu a fost sters pana la momentul in care am dat acest raspuns. Sincer, imi pare rau ca nu ii pot raspunde si lui, daca tot sunt implicat intr-o lupta in care se napusteste toata oastea de fanboy neconsolati care nu se mai pot lauda nici macar cu un singur neurocit functional.

  20. Lucian versiunea 4.2: Mucosolvane, nu mai folosi comentarile pentru a iti exprima ragielile ! Scuza-ma ca am scris prea mult pentru capacitatea ta intelectuala demna de o molusca inepta! Spunandu-mi “cocalar” ma afectezi la fel de tare ca si cum afectezi sticla ta de bere imputita cand ii spui “iubire”. Din limbajul tau reiese ca esti un ghiorlan crescut intr-o mahala, clasa sociala a ta fiind aceea de buretar. Hai, du-te si mai fa-ti treaba de femeie de serviciu, ca altfel iti taie astia factura la internet si nu mai poti comenta ca un inept, ce esti, iar eu nu ma mai pot delecta umilindu-te!

  21. Eu sunt inginer, nu ma pricep, dar am rugat un prieten medic sa-ti citeasca posturile.
    Diagnostic din prima : schizofrenie. M-a rugat sa nu spun dar nu m-am putut abtine.

  22. Lucian versiunea 4.2: Nu inteleg, te-a fatat inginer sau ti-a pus astfel numele in buletin “Inginer Lucian versiunea 4.2”? Trecand peste asta, te-ai uitat in propria fisa medicala si ai descoperit acolo suferind de “schizofrenie”, si, parandu-ti ca suna mai exotic, ai zis “Hai sa ma laud pe forum, ca sigur nu stie nimeni nimic despre asta!” Sigur, ai intalnit omul total nepotrivit pentru a il invata din medicina si prepsupunand ca tu ai avea prieteni, ala pe care l-ai intrebat era fie vagabondul din coltul blocului caruia ii mai dai si tu sa haleasca ce gasesti cand maturi diverse scari de blocuri, fie era doctor in instalare de pubele. Mai fomistule, chiar nu iti dai seama ca, fiecare comentariu de-al tau imi da posibilitatea sa sterg cu tine pe jos si mai tare? Sigur, avand idei delirante si halucinatii nu ai cum sa iti dai seama ce ti se intampla. Fiind un buretar inept, zilier la scari de blocuri, furi pe ascuns, precum un strengar de inalta clasa, internet de unde reusesti si tu sa trimiti comentarii incercand sa epatezi. Sincer, puti a prost, o simt prin ecranul Mac-ului meu! (Scuza-mi aroganta).

  23. Asta a fost tot? Te-au prins cu telefonul in salon si ti l-au confiscat? Ti-au facut socuri electrice si ai ramas fara glas? Te-au indopat cu Rudotel si nu-ti mai poti misca mana? Ce s-a intamplat?

  24. @Lucian versiunea 4.2: Bourene, milog ce esti, daca tu esti zilier si cersesti, nu inseamna ca toti sunt precum esti tu! In comentariul anterior, pe care sigur ca n-ai fost in stare sa il citesti intrucat nu iti permiti acest lux, am spus ca ai idei delirante si halucinatii, iar acum mai adaug faptul ca ai fantezii cu barbati. Eu nu vorbesc cu malahisti cautatori prin gunoaie, dar in cazul tau apreciez efortul indigest de a te bucura atunci cand esti calcat in in picioare. Sunt mult mai ocupat intr-o zi, decat ai fost tu in toata viata de zilier fomist, dar am sa incerc sa raspund mai repede dejectilor pe care le produci cu dificultate, deoarece cred (nu stiu) ca este nasol sa te prinda ala de la care ii furi precum un limbirc, si tocmai de aceea vreau sa te umilesc cat mai poti sa imi vezi mesajele.
    Iti multumesc ca deja ma intrebi de sanatate, ce mai fac, dar incearca sa stai mai departe pentru ca nu vreau sa iau raie sau, mai rau, sa fiu inclus in fanteziile tale abjecte! Crede-ma ca am iPhone, nu castron cu butoane (cum ai tu) si, in al doilea rand, daca mi-l confisca imi iau altul in secunda doi pentru ca, ce sa vezi, nu toti sunt buretari sau limbrici. Hai cu urmatorul comentariu (incearca sa ai mai multa coerenta atunci cand iti exprimi ragaielile mintale)!

  25. De acum o sa te cheme Grivei. Cand eu zic ceva, tu latri! Clar? Acum, mars la culcare.
    Imi place ca esti usor de dresat.
    N-ai inteles nimic, fraiere? Nu vezi ca-mi bat joc de tine? Nu vezi ca esti catelul meu?

  26. Lucian versiunea 4.2: Vierme, usor ca faci apoplexie si, pe langa asta, devii si deranjant! “Grivei” te striga nevasta-ta (aia cu suncile atarnande peste pantaloni si putinda a branza) prin casa, sau asa te dezmiarda muma-ta? Sau esti obisnuit sa fii cu botul pe labe atunci cand salamandra ragie la tine?
    Observi oare ca vorbesti singur ca un imbecil notoriu, punandu-ti intrebari si raspunzand la ele de unul singur? O alta problema medicala a ta este solilocvia (poti sa il intrebi pe prietenul tau imaginar doctor in dejectii ce inseamna). Mai puta, hai sa iti anunt ceva; din tot ceea ce am scris pana acum incepe sa imi fie rusine de rusinea ta, si te informez ca tu nu poti sa iti bati joc de nimeni intrucat esti un simplu oligofren malahist fara capacitati intelectuale demne macar de un oxiur beat. Stiu ca te deranjeaza sa intalnesti pe cineva irefutabil, dar se pare ca nu ti s-au aliniat planetele bine. Molusca, incearca sa fii ceva mai coerent in ceea ce spui, pentru ca sari de la o idee la alta, dupa cum probabil iti dicteaza alti buretari impotenti. Hai cu urmatorul comentariu, sa te mai bag cu capul in mocirla!

  27. @Lucian versiunea 4.2: Mai limba, sa ma pupi intre cele trei litere! Hai, pofta buna si sa te speli pe bot inainte! (expresia “baga x pagini” iti denota oligofrenia, nu pot sa bag pagini, da’ pot sa bag altceva in morda cuiva).

  28. bai baieti, iar i-ati dat liber la internet lui Alex_E? pai nu v-am spus ca nu trebuie sa aiba contact cu lumea exterioara pana nu i s-a terminat de implementat in creier iOS 7? recunosc, ca in varianta beta pe care a avut-o pana acum reactioneaza admirabil la discutiile apple vs android. va rog totusi sa-l bagati inapoi in cusca pana terminam cu el.

  29. @tata jobs: ti-i cald cu limba in gura? Te roade la stomac si nu stii cum sa spui? N-avem marunt, hai fa pasi la alta masa si cerseste! Cand aveam eu internet, tu te jucai cu masinuta din dotare prin nisip! Un alt fomist cu feature phone Android…

  30. nota pentru developeri: cand mai instalati iOS 7 in creierul spalat al unora ca Alex_E scrieti si o comanda: de genul “remove stupidity”. nota pentru CEO: maraeste-i salariul lui Alex_E. face o treaba extraordinara pe forumurile din RO, dar nu-l transferati inca in state. asteptati pana omoara un om ca sa-l convinga ca iOS 7 e the best!

  31. @tata jobs: Imi pare rau ca inca mai ai pe feature phone-ul tau Android versiunea Gingerbread. Se mai intampla… Inainte de a da sfaturi, mai bine te-ai spala, ca, la fel ca si in cazul buretarului denumit “Lucian inginer versiunea 4.2”, puti! Ai vrea si tu sa ai macar un iPhone 2G, dar din cauza impotentei finanicare nu poti sa ramai decat la un Galaxy mini mini mini (…x10 mini). iOS 7, spre deosebire sistemul de operare pentru care esti un fanboy notoriu, nu a fost lansat inca pentru utilizatori si te anunt ca, din pacate pentru cultura ta, functioneaza mult, mult mai bine in beta 5 decat o face Android-ul in versiunea finala 4.3. Btw, daca te intreb ce inseamna “a spala creierul”, nu vei fi in stare sa dai un raspuns coerent, rational, asa ca du-te si mai da-ti doua perechi de palme cu piciorul!
    @Lucian versiunea 4.3: Sincer, credeam ca te-au facut vopsea lavabila pe asfalt, dar m-am inselat (din pacate). Nu ai mai comentat, asa ca, logic, nu am mai raspuns (raspuns, pe care oricum nu il puteai receptiona), pentru ca, ce sa vezi, nu toti sunt soliocvi; asa ca data viitoare cand iti mai exprimi, cu greu, abjectiile, fa-o macar asa cum trebuie! Nu, nu mi-au confiscat telefonul, ca nu mai am din 2007, dar m-au confiscat iPhone-ul de vreo 3 ori intre timp, si, ce sa vezi, mi-am luat de fiecare data altele noi. Hai mai taie-te pe burta si mai da-te un pic cu capul de pereti, ca un masochist ce te-a fatat jita!

  32. Ti l-au confiscat de trei ori. Deci chiar esti la ospiciu. Imi pare rau da tine. Sincere condoleante.

  33. @Lucian versiunea 4.2: Jegos, nu toti sunt mahalale inepte, cum esti tu, de exemplu. Stiu ca te-ai obisnuit cu ideea, dar trebuie sa faci aceasta mica, foarte mica rectificare la nivelul sinapselor (foarte putine ale tale). Faptul ca trimiti comentariile de la Socola nu inseamna ca toti sunt vecini cu tine. Stiu ca esti debusolat deja, dar trebuie sa faci aceste mici corecturi pentru ca oligofrenia ta sa nu galopeze intr-atat de tare.
    Nu am de unde sa stiu daca ti-au sucombat “Pulex irritans” de pe tine – cauta in atlasul zoologic sa vezi ce inseamna – si au fost inlocuiti cu “Pediculus” sau daca ti-a expiat jita. Oricum, daca cersesti asa mult, imi plec urechea la tipetele tale de “Macacus” si iti zic “condoleante!”
    P.S. Bourene, invata ce inseamna cuvintele pe care le folosesti pentru ca esti penibil folosindu-le anapoda!

  34. Raspunde sclavule, esti la ospiciu sau la puscarie? Cine ti-a confiscat trei telefoane?
    In ambele cazuri : nesincere condoleante! E evident ca locul tau e dupa gratii asa ca nu pot decat sa ma bucur ca societatea ti-a rapit libertatea.

  35. @Lucian versiunea 4.2: Mai jegos, care ti-i treaba unde sunt? Intreaba-ti muierea unde a fost plecata si-ai sa vezi cum se va eschiva, onanistule. Vrei facturile? As publica adresa mea de email, dar nu ma lasa moderatorul comentariilor.
    Invata sensul cuvintelor pe care le scrii, nu le mai insira ca un macac, ce te-a fatat, ca n-ai nicio logica in gandire. Hai da-ti trei perechi de palme si un sut intre cele trei litere, si apoi mai scrie ceva, femeie de serviciu!

  36. E clar ca esti la puscarie. Crezi ca o factura si o adresa de mail demonstreaza ca esti liber?
    Ai grija cu sapunul, sa nu-l scapi ca-ti iei teapa. La cat esti de isteric(a) cred ca te iubesc multi pe acolo, fetito.

  37. @Lucian versiunea 4.2: Hai facem pariu pe un spit in bile ca nu ma aflu acolo? Daca te tragi dintr-o specie de primate delincvente, care au frecventat astfel de locuri, asta nu trebuie sa te faca sa crezi ca oricine infunda puscarii. Observ ca stii tabieturile din inchisori, eu nu te pot contrazice, pentru ca nu le stiu, dar pot observa ca ai fost pungarit in mod regulat. Eu nu te pot ajuta in tratarea ideilor tale delirante si a halucinatiilor, pentru ca nu sunt psihiatru, se intampla. Fiind o jita, nu ai reusit sa observi faptul ca in comentariul anterior iti spuneam ca arat facturile ca sa atest achizitionarea celor trei iPhone-uri intr-un timp destul de scurt, si nu pentru a demonstra ca nu ma aflu in locurile pe care le tot repeti ca un macac cu retard.
    Daca tot te intereseaza cine mi le-a luat, am sa-ti spun ca muierea ta a facut-o atunci cand avea placeri extreme, eu nereusind sa cedez rugamintilor ei. Desigur ca nu le mai are, pentru ca le-a vandut pentru a-ti hrani plozii, intrucat tu nu esti in stare sa produci doua de-un leu, dar te dai inteligent pe diverse bloguri, jita, care esti. Hai cu urmatorul comentariu, onanistule!

  38. Acum ca am stabilit ca esti un puscarias nu mai esti interesant. Hai, mars la munca silnica. ADIO.

  39. @Lucian versiunea 4.2: Cand vine vorba sa faci un pariu, pe care stii ca-l pierzi, ca o dobitoaca, si, ca urmare, iti vei pierde bilele inca nedezvoltate, iesi din discutie. Onanistule, ai fost pangarit din nou, de incepi sa plangi ca un milog? Hai sictir, jaba de-aici si matura scarile de bloc, jegos!
    Cand ti-am spus ca te tragi din primate delincvente, nu m-ai crezut. Este evident ca esti obisnuit cu mersul la munca in folosul comunitatii si sa dai la lopata, jito. Sa maturi bine in parcare, ca sa pot sa-mi parchez S-Klasse-le pe un loc curat! Hai talea!