iPhone 6 ja iPhone 5S – yksityiskohtainen vertailu (video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=7ObseDKY_90&w=580&h=370]

  iPhone 6 urmeaza sa contina o multitudine de schimbari in ceea ce priveste design-ul, dimensiunea ecranului si pozitia butoanelor, iar in clipul video de mai sus vedem o comparatie detaliata a machetei cu iPhone 5S. Cresterea diagonalei ecranului nu implica si o crestere substantiala a rezolutiei terminalului, asa ca desi in imagini vedem o macheta cu o poza a Springboard-ului iOS 7, in realitate iPhone 6 ne voivat näyttää täsmälleen samalta.

21 KOMMENTTIA

  1. Habar n-am de ce toti vor ecran mare..pana la urma e telefon nu e tableta pe iphone 4s sau 5 e foarte usor si rapid sa scrii mesaje..pe un ecran mai mare exista posibilitatea sa gresim mai des;)

  2. cum naiba sa existe posibilitatea sa gresesti mai des ?!?!?!
    pe un ecran mare, guess what, tastele sunt mai mari si nu apesi din greseala pe altele care-s foarte apropiate.
    Toti vor ecran mai mare dintr-un motiv simplu… ca e mai mare ! Si vezi mai bine, nu trebe sa te chiorasti si sa faci zoom la orice text. Pozele se vad mai bine, filmele la fel, jocurile , totul se vede mai bine.

  3. Spate da spre htc one s.
    Si butonul de blocare este asezat exact ca la samsung.
    Dar nu cred ca este iphone 6 , eventual 6C.
    Nu arata premium ca si 5s ul.

  4. Daca vrei tableta, incepi de la mini Ipad in sus. Trend-ul asta, de crestere fara discernamant a display-urilor, a aparut in Asia, unde si designerii creeaza buzunare speciale pentru astfel de “telefoane”. Din pacate si Apple se aliniaza, pentru a sustine vanzarile, acestui trend imbecil. Care are probleme cu vederea, sa se duca la un oftalmolog…

  5. @ justme
    Nu există conceptul universal “ecranul ideal este…” Poate este ideal pentru tine, pentru alții nu.
    Apple ar face o trebușoară excelentă dacă ar pune pe piață mai multe ecrane de diferite dimensiuni, așa încât fiecare să aibă “idealul” său.
    Însă nu se poate, pentru că iOS nu poate scala pe diferite rezoluții.
    Alternativa ar fi ca Apple să păstreze aceeași rezoluție pentru ecrane cu diagonalele 4.0, 4.7, 5.0 și 5.5 inci. S-ar mai pierde la densitatea de pixeli, dar beneficiul de a avea diferite ecrane ar fi enorm.
    De ce nu o face, nu înțeleg…

    Zaone, ce părere ai, te rog?

  6. mi se pare pur si simplu o prostie.. sper sa nu iasa asa ceva pe piata.. nu mai are nimic specific apple.. daca se va intampla asa ceva, cu siguranta terminalul care il am acum (5) va fi ultimul..

  7. Nu inteleg ce inseamna pentru voi premium. Se pare ca nu e sinonim cu cat de bine construit e, cat de durabil e, cat de util e. Nu frate, sa arate bine, sa sclipeasca de la distanta, sa scoata jmekerul la lumina. Si neparat sa coste mult, ca doar spuma societatii are iPhone.

  8. Si iar vor fi nevoiti creatorii de aplicatii sa modifice aplicatiile pt a fi compatibile cu noile dimensiuni ale ecranelor cum a fost atunci cand a aparut iphone5

  9. Hei kaikki,
    De 4 ani de cand folosesc exclusiv telefoane Apple, urmaresc tot ce au produs si nu au gresit niciodata – vanzarile cresc continuu, desi in diverse clasamente “Samesung”-ul detine suprematia cu a lui mizerie de Android.
    Sunt perfect de acord cu Edi si Ion – daca ai probleme cu vederea, ia-ti lentile sau ochelari, daca vrei produs cu display de 4,7 – 6 inch, ia-ti un Android sau tableta, insa ideal ar fi ca Apple sa ofere minim 3 dimensiuni de display si implicit aparat cu aceleasi performante hardware, iar cata vreme calitatea de finisare s-ar mentine la nivel premium, nu ar avea vreodata de cine sa se teama si vanzarile ar creste continuu, pentru ca dpdv soft eu unul nu am intalnit ceva mai fiabil si mai safe la aceasta multitudine de functii.
    In acealasi timp, ne racim gura sigur, pentru ca pana la lansare cert nu e nimic…
    Concluzia mea: ca fan iPhone, display mai mare de 4 inch nu-mi doresc ever, prefer sa-mi port cu mandrie pantalonii umflati de podoabe, nu de vreun telefon!

  10. Gabriel M, pe lumea asta exista si barbati carora un telefon de 5 inch nici nu le umfla pantalonii si nici nu le e mare in mana. Intr-adevar pentru copii si domnisoare finute 5 inch e mult. Pastrand raportul, cam cat e 6-7 inch pentru mine. Deci e fix problema ta ca un telefon de 5 inch iti eclipseaza podoabele. Daca esti foarte tanar mai ai o sansa … Daca esti la maturitate, obisnuieste-te cu ideea.

  11. Observ ca majoritatea posesorilor actuali de Iphone sunt cel mai interesati de aspectul exterior cand vine vorba de iphone6, de cum o sa arate mai ales pe spate chiar daca multi il tin in huse din cauciuc pe durata de viata a telefonului. Nu vad un interes despre acumulator, despre calitatea receptiei semnalului, rezolutia display care sa permita vizualizarea unui film HD fara dungi negre pe parti, despre o memorie interna care sa plece de la 32 GB avand in vedere ca apple nu ofera slot de card, despre un senzor la camera mai performant in lumina redusa. Ar mai fi si altele care merita atentia dar oricum palesc in fata interesului obsesiv pentru carcasa

  12. Pentru mine unul ar fi incomod de tinut in buzunar un telefon asa de mare..si nu sunt singurul de aceeasi parere 4 inch e perfect pentru un telefon dca vrei sa te uiti la filme si alte chestii care le ofera un ecran mare i-ati frate o tableta..si daca aceste zvonuri pe care le tot citesc pe aici 5s este ultimul telefon pe care mi-l iau…

  13. Bobbyone, problemele tale au raspun! Toate vor fi cu 20% mai bune, iphone va avea si un procesor cu 20% mai rapid.
    Pt cei ce au o problema cu premium – nu este premium pt ca arata bine, ci pt ca este Apple, nu stiu de ce incercati sa inversati lucrurile?
    Apple va avea MINIM 3 marimimi de ecran in sept la vanzare: 3,5 inchi, 4″ si 4,7″ fiecare isi poate lua ce vrea! 4S, 5,C,S, 6!
    Modelul prezentat arata bine, dar ma asteptam la un ecran mai mare si niste bezzeluri mai solide asa cum a avut mereu Apple