Apple Watch - alhainen optimismi myynnin suhteen

Apple Watchin myynti 2015

  Apple Watch esitellään 9. maaliskuuta de catre compania Apple si daca zvonurile aparute pana acum se vor adeveri, atunci lansarea va avea loc la inceputul lunii viitoare. Apple Watch va fi lansat initial in SUA si mai apoi in Europa, iar cele mai recente date privind estimarile de vanzari nu anunta un viitor rasunator pentru ceasul Apple. Conform agentiei de analiza Strategy Analitics, Apple Watch ar putea genera vanzari de 15.4 milioane de unitati in primul an de disponibilitate, aproape jumatate fata de estimarile anterioare.

  Dupa cum puteti vedea si din tabelul de mai sus, Apple ar trebui sa vanda mai multe smartwatch-uri decat toti producatorii la un loc, avand o cota de piata de 54.8%. Partea interesanta a acestei estimari este ca ea prevede o crestere de 7 ori a vanzarilor de smartphone-uri, in principal multumita Apple Watch, competitorii Apple asteptandu-se ca produsul ca le creasca vanzarile. Per total in 2015 se estimeaza ca 28.1 milioane de smartwatch-uri ar urma sa fie vandute, cu mult mai multe decat cele 4.7 milioane – 6.8 milioane de unitati vandute in cursul anului trecut.

  E greu de spus daca Apple Watch va reusi sa genereze atat de mult interes pentru smartwatch-uri, insa va fi interesant de vazut cum va evolua piata in cursul intregului an.