Google yhdistää Chrome-käyttöjärjestelmän Androidin kanssa

Google Chrome OSGoogle yhdistää Chrome-käyttöjärjestelmän Androidin kanssa yrittääkseen kopioida strategiaa Microsoft koskien Windows 10, kun taas Applella ei tällä hetkellä ole aikomusta yhdistää tuotteissaan iOS:ää OS X:ään.

Kahden vuoden testauksen jälkeen käyttöjärjestelmää, joka yhdistä Chrome OS ja Android, amerikkalainen yritys teki lopulta päätöksen siirtää projekti kehitysvaiheeseen virallista julkaisua silmällä pitäen, joten luultavasti muutaman vuoden kuluttua sitä tarjotaan virallisesti käyttäjille kaikkialla maailmassa.

Päätös Google Universaalin käyttöjärjestelmän luominen tietokoneille ja mobiilipäätelaitteille perustuu Android-päätteiden laajamittaiseen käyttöönottoon, Mountain View'n päätelaitteille, joista on tarkoitus tulla paljon vakavampi kilpailija Microsoft PC-markkinoilla.

Universaali käyttöjärjestelmä perustuu Chrome OS si Android se pystyy suorittamaan peräti 1 miljoonaa Google Playssa jo saatavilla olevaa sovellusta, joten käyttäjät hyötyvät mahdollisimman täydellisestä ja monimutkaisesta kokemuksesta tietokoneilla tai mobiilipäätteillä.

Google haluaa saada ohjelmistonsa ja rahantekopalvelunsa, kuten Haun ja YouTuben, mahdollisimman monelle laitteelle. Se toivoo myös saavansa suosiota riippumattomille kehittäjille, joiden sovellukset toimivat useammilla laitteilla vähemmillä muokkauksilla.

Vaikka jotkin tietokoneet pystyvät jo käyttämään Android-käyttöjärjestelmää ja tarjoavat pääsyn Google Play -sovelluksiin, Google yrittää luoda oman käyttöjärjestelmän hallitakseen mahdollisimman paljon käyttökokemusta.

Google ei ole toistaiseksi ilmoittanut uuden universaalin käyttöjärjestelmän julkaisupäivämäärää, mutta ensimmäisten beta-versioiden näkemiseen ei varmasti mene kauaa, sillä Google haluaa tuoda sen markkinoille mahdollisimman pian.

31 KOMMENTTIA

  1. Dacă ar lucra ăștia de la google sa facă un os mai stabil decât iOS eu as fii primul care ar migra !!!

  2. Nu stiu ce intelegi tu prin “stabil”, dar Android a evoluat exponential. Android este deja mai stabil decat iOS, nu ai nevoie sa faci “hard-reset”, “clean install”, etc. Nu exista lag la animatii, de raspuns se raspunde de fiecare data fara blocarea sliderului, nu se restarteaza, nu se blocheaza, etc.
    Cu ce e mai “stabil” iOS decat Android?

  3. In curand pentru android o sa fie nevoie de 8 Gb DDR si asta doar sa ruleze un sistem de toata jena. Trebuie sa inteleaga toata lumea odata pentru totdeauna ca atunci cand imprumutu un sistem de operare pentru X…. firme de telefoane si acestea ” incearca ” sa-l optimizeze pentru terminalul lor, niciodata nu o sa iasa un produs 100% ok din toate punctele de vedere. Apple ruleaza un sistem propriu pe un hrdware propriu !!! Aici este marea diferenta. Apple face cu 1Gb DDR ce face Samsung cu 4 Gb DDR.
    Scuze pentru acest mic discurs dar nu m-am putut abtine !

  4. Ai putea scrie un articol cu ce probleme de instabilitaate are Android? Dar să fie probleme constatate de către tine, și nu inventate de alții. Aș vrea să văd un singur flagship cu Android care să se blocheze așa cum a pățit Buhnici într-un clip, aș vrea să văd plângeri că nu se poate răspunde la un apel că s-a blocat slider-ul, sau să văd unde e mai bun iOS față de Android.
    Eu nu am auzit niciodată ca Google să retragă o versiune de Android din cauza problemelor generate, așa cu s-a întâmplat cu iOS 8.0.1 (dacă nu mă înșel) care îți lăsa iPhone-ul fără semnal.
    Tu nu vei putea niciodată să vezi că Android e mai bun, pentru că nu este iProduct.

  5. @Viorel Predatorul: Uita-te pe internet, sunt atatea clipuri cu prezentarile noilor terminale Android si o sa vezi acolo cat agata in meniuri si cat de greu merg.
    Blocajele nu sunt aratate ca nu se mai dau terminale la review.
    Tu nu vei putea spune vreodata ca Android nu e bun la ceva pentru ca esti fanboy Android.

  6. Zaone, daca cineva ti-ar scrie ca esti fanboy Apple, cu siguranta ai considera ca este atac la adresa ta, corect? :))
    Nu stiu daca exista vreun dubiu care dintre noi doi este mai fanboy pentru Apple vs orice altceva. Nu se poate ca totul, dar absolut tot de face Apple sa fie perfect, stelar, magic si asa mai departe, si tot, dar absolut tot ce face Samsung, Google, Microsoft sa fie nashpa :))

    Cate articole ai scris cu tilul “Ce probleme ai dupa instalarea OS yx”? Orice lansare de iOS atrage o puzderie de probleme, si asta in conditiile in care Apple are un iPhone si o iPad.

    PS: mi-ar placea sa nu consideri comentariile mele ca atac la persoana ta, ca nu este asa. Ma feresc sa iti scriu vreodata pentru ca stiu ca te enerveaza cand cineva nu este de acord cu tine, si eu vreau sa mentin o anumita “curatenie” decenta pe site-ul tau; aici sunt la tine acasa, si nu vreau sa fiu “obraznic” :)) Thanks!

  7. Comentariul tau poate fi relevant, pana la cuvantul “cred” 🙂 Clar prin “cred”, “probabil”, etc nu poti fi obiectiv. Ideea este sa testezi produsul, dupa care sa iti faci o parere 🙂

  8. pai tocmai, eu nu ma arunc sa promit sau sa zic ca este clar din moment ce am folosit partial android sau google OS
    Din ce am vazut pe Android poti face mult mai multe decat pe chromeOS. chromebook practic web media etc si cam atat
    Acum sper ca ai inteles fata de altii cand arunca cu extremitati eu macar spun cred atata timp cat nu am folosit timp de 1-2-3 ani de zile aceste OS frecvent day by day.
    Si la windows 10 si mobile care sunt practic noi, au un ecosistem peste acest android cu chrome os sau cel putin asa CRED eu din moment ce nu am folosit macar 1 an de zile.Ok pumkin?

  9. Haide cel mai bine sa ne rezumam la parerei despre ce folosim zilnic in viata noastra. Cei cu ios si Osx sa isi spuna parerea despre cum sunt, cei cu windows la fel cei cu android la fel
    Sa nu ne mai intersectam, ca asa se intampla si in trafic cand imi taie unu cu Dacia calea avand cedeaza trecerea

  10. Nu inteleg ce vrei sa zici, George. Am un iPhone cu 1 Giga de RAM si un Samsung cu 2 Giga de RAM. Samsungul este mai rapid in orice. Teste clare cu apasare deodata pe iconite. Tu care n-ai pus niciodata mana pe un flagship Samsung, ce vrei sa ma convingi? Ca nu vad bine? Ca imi trebuie ochelari?
    Observatie: iPhone are un test in care pare mai rapid: deschiderea paginilor web. iPhone incarca primadata poza dupa care incarca scriptul. Daca dai rapid click pe un link acesta este inactiv. Samsung incarca scriptul deodata cu imaginea. Deci vorbim de abordari diferite, nu de viteze diferite.

  11. @Sym stiti ce faceti voi cu androidul !!! Exact ce a facut Volkswagen cu pacalirea clientilor. De ce inca mai esti detinator si de iphone daca nu esti multumit ? De fapt nu asta are importanta! Inportant este faptul ca am fost multi ani detinator de Android iar acum nici nu ma gandesc sa mai revin vreodata la el. Succes in continuare cu androidul @Sym.

  12. Tu nu ai inteles ce a scris Sym, si anume ca pacaleala este la iOS: in iOS ti se da impresia ca este mai rapid, pentru ca se incarca imaginea, dupa care vine si scriptul.
    “iMportant” este sa iti faci o parere dupa ce folosesti un produs cu Android in prezent, si nu unul folosit in trecut (2010-2011).

  13. Mi-as mai da si eu vreo parere,dar m-a cam luat spaima cand am vazut ca daca scriem in antiteza cu ce scrie zaone ne ameninta ca ne modereaza si ne face si ne drege,mai bine ma abtin ca am deja sentimentu ca intru in coreea de nord cand intru pe idevice

  14. Idem… Trebuie să fii foarte atent la ce scrii. Riști să fii muștruluit, să ți se spună că ești fanboy Android și amenințat cu excluderea. Nu-i bai, că tu nu pierzi nimic. Dacă cea mai valoroasă resursă a unei companii o reprezintă angajații, așa poți spune că cea mai valoroasă resursă pentru un site de genul idevice o reprezintă cititorii.

  15. Mai tare am impresia ca sufera de importanta cand e bagat in seama…mai bine imi vad de treaba mea si nu mai intru pe aici ca vad ca nu am cum imi expune punctul de vedere

  16. Auzi ce explicatii…ca nu se mai dau androiduri la review ca ai ca ailalta…da aia care isi cumpara terminalele nu fac reviewuri?offf…

  17. ma bucur ca ti-ai gasit linistea intrun final, intrun android. De acum incolo sper sa ne dai liniste cu comenturile si “ma jur pe viata mea” sau sa ne dai “cuvantul tau” numai sa te credem.
    Hai Pa

  18. mi se pare ceva foarte ok sa aibe un OS ptr PC.Pierderi mari cred ca o sa aibe cei de la microsoft fiindca multi care au telefoane cu android si-ar cam dori acest OS.
    ce-i care cumpara OS X nu cred ca pun in balanta ce sa isi cumpere, vor iMac, MacBook s.a.m.d. si asta isi cumpara.

  19. Sper ca ti-ai gasit si tu linistea si relaxarea in tenerife…macar pe hartie ..ca in realitate am impresia ca daca te duci la o radiografie gasesc aia trei felii de paine in tine…de asta iti dai aere de astea de magnat eu totusi am impresia ca practic nu ai valoarea pe care te straduiesti sa o arati teoretic

  20. Am avut si eu galaxy s6 edge si abia am așteptat sa scap de el, aveam lag si la apel, trebuia sa aștept 10 s după ce răspundeam la tel. sa aud si persoana cu care vorbeam, dacă lăsam mai multe aplicații deschise simultan începea sa aibă lag, sa nu mai zic ca puteam sa îmi fac micul dejun pe el. Si mai am un prieten care avea aceleași probleme cu el si nu s-a așteptat nici el si nici eu….

  21. “Prieteneas” eu mi-am gasit de mult linistea si cand o sa-mi regasesc linistea candva “intrun” android am sa incetez sa scriu sau sa intru la zaone pe site. nu ma straduiesc sa arat nimanui nimica insa daca chiar insisti iti trimit o poza “dã pã tenerife” boss, sa se linisteasca si sufletelul tau.
    Cat despre foamea care tu crezi ca eu o fac…ai dreptate daca imi fac radiografie gasesc maxim juma de chifla, 3 feli e deja mult. Bogatule ce esti.

  22. Și marmota uite-așa învelea ciocolată… În android poți deschide o infinitate de aplicații, și tot nu are lag, pentru că dacă rămâne fără RAM, sistemul le închide pe primele deschise. Astfel, memoria este ocupată cu suficient de multe aplicații active cât să nu se gâtuie.
    Povești de ale tale poate inventa oricine. Fii atent:
    “Am avut un Ferrari dar nu pornea la prima cheie 🙁 Trebuia să scot bornele bateriei ca să resetez computerul de bord, și abia după vreo 3 minute se pornea și motorul.”

  23. În legătură cu valoarea, nu e singurul… Mai e unul a cărui nume începe cu “S” continuă cu “rb Sr” și se termina cu “b” :)))