A9-siru on tehokkaampi kuin Snapdragon 820, Exynos 8890

A9 vs Snapdragon 820 vs Exynos 8890uuden siru A9 yrityksen omena osoitti olemassaolonsa kahden kuukauden aikana, että se tarjoaa erittäin korkean prosessointitehon sekä yhden ytimen että moniytimisissä testeissä.

A9-sirun tarjoama raaka prosessointiteho on monien mielestä Apple-yhtiön suurin saavutus, mutta tässä puhutaan vain yksiytimistä testeistä, koska moniytimisissä Applen laitteisto ylitetään.

Yllä olevassa kaaviossa näet vertailun A9-sirun ja niiden välillä Exynos 8890, Snapdragon 820, Helio X20 tai Kirin 950, Apple-yhtiön osa, joka nousi voittoon ilman valitusoikeutta, mutta tässä puhumme vain yhden ytimen testeistä, joilla on vähemmän merkitystä.

Kyllä, uusi A9-siru on tehokkaampi kuin Exynos 8890, Snapdragon 820, Helio X20 tai Kirin 950 yhden ytimen raakateholla mitattuna, mutta maailmassa, jossa elämme, sovellukset osaavat käyttää useita ytimiä, ja tämän tyyppisissä testeissä Apple ei voita mitään.

Vaikka Apple voittaa yhden ytimen testeissä, moniytimisissä prosessori häviää, koska kilpailijoiden prosessorit tarjoavat enemmän tehoa suuremman ydinmäärän perusteella, mutta Apple-yhtiön markkinointikoneisto asettaa painopisteen sinne, missä haluaa. .

Nykyään monet ihmiset sanovat, että iPad Pron uusi A9X-siru on melkein yhtä tehokas kuin MacBook Airin tai MacBook Pron, mutta todellisuudessa puhumme vain yhden ytimen testeistä, joilla ei ole merkitystä sovelluksissa. osaa käyttää useita ytimiä.

22 KOMMENTTIA

  1. Pe utilizator il intereseaza puterea de care beneficiaza per total , nu de un nucleu . Ar fi bine sa mai puna cateva nuclee pe viitor .

  2. Pe mine nu ma interesează câte nuclee, câți herzi sau pe câți biti lucrează atât timp cat telefonul face chestiile pe care i le dau sa le facă cel mai repede si cel mai bine.

  3. Si care sunt acele aplicatii ma rog care folosesc cele 4/8/10 nuclee? La jocuri? Acolo Apple si-a dovedit tot timpul suprematia pe partea de placa grafica.

  4. @Leo sunt impresionat pana la lacrimi de logica ta, poate daca aveati 1 nucleu in plus scapati de lag-ul de la apel….

  5. Cred că multi-nucleele sunt pentru optimizarea consumului de energie și nu pentru performanța brută.
    Octacore folosește 4 nuclee slabe când ai sarcini slabe (ex: dai un apel telefonic, scrii un SMS, etc) și folosește 4 nuclee puternice când are nevoie de putere multă (ex: când joci un joc complex).
    Procesorul cu 2 nuclee le folosește pe amândouă la capacitate maximă și când dai un apel telefonic, un SMS, dar şi când joci un joc solicitat. Rezultatul: deși ai putere, consumul de energie este uriaș, și deci autonomia este slabă.

  6. Niciodata nu vor functiona mai multe de 4 nuclee simultan pt ca ar lua telefonul foc si s-ar consuma baterie in cateva minute.
    Orice aplicatie deschizi telefonul va folosii maxim 4 nuclee, in functie de ce anume ii ceri asa va stii care intensitate a procesorului sa foloseasca, pt taskuri simple o sa mearga pe procesorul quad-core care ruleaza la o intensitate mai mica, iar pt taskuri mai solicitante , spre exemplu un joc va intra in actiune celalalatl procesor quad-core care ruleaza la o intensitate mai mare, dar niciodata simultan.

    Apple nu detine nicio suprematie pe partea grafica, pt ca placa grafica regasita in Iphone este nevoita sa impinga o rezolutie “slaba”, practic nu este pusa la treaba si nu are nimic solicitant astfel incat sa zici ca detine vreo suprematie.

    Ca sa zici ca Apple detine suprematia pe partea grafica, ar fi nevoie ca Apple mai intai sa implementeze o rezolutie QHD si atunci sa vedem ce scor obtine. Nu uita un lucru, Iphone 6+/6S+ scoate un scor pe placa grafica mai mic decat Iphone 5S/6/6S datorita rezolutiei FHD. Faptul ca ultimul model te Iphone scoate un scor mai mic decat modelul vechi de 2 ani face sa rezulte ca nu are absolut nicio suprematie pe placa grafica si se intelege ft clar ca este vorba de un scor obtinut doar datorita rezolutiei ecranului.

    Se poate observa deasemenea si faptul ca in “speedtest”-urile de pe net intre diferite flagshipuri este ft rar folosit modelul Plus, tocmai datorita rezolutiei mai mari.

  7. Clar că nu, “e doar un telefon”, corect? Dar ca să dai un telefon îți trebuie ecran cu sute de ppi? Îți trebuie super difuzoare? Nu… Astea îți trebuiesc la un “smart”phone.
    Srb, smartphone nu e telefon, așa cum iarna nu-i ca vara.

  8. E drept ca are rezolutie mai slaba apple,dar eu ziceam de placa grafica adaptata pentru acea rezolutie,deci luat totul ca un intreg,nu scoasa placa grafica de pe iphone si pus pe un S6 de ex. Nu toti saliveaza dupa rezolutii uriase pt un telefon mobil. Asta cu da,dar S6 tre sa impinga 2K fata de HD la iphone 6 e ca si cum ai compara sa zicem un Golf GTI(caroserie usoara,motor 2 litri turbo) cu un S-Klasse blindat(caroserie de peste 2 tone,motor 5 litri) si cand ii da flit Golf-ul sa vi sa zici ca da,dar uite ce caroserie frumoasa si mare tre sa impinga acel motor de 5 litri,si uite ce functii are acel S-Klasse si cate poti face cu el. Depinde de preferinte pana la urma,si dupa vanzari se pare ca mai multa lume prefera un GTI care merge ata,chiar daca are un motor mai mic,in detrimentul unui S-Klasse blindat.

  9. Single core,octa core….chip a9 snapdragon…
    Bai nene teste peste teste si asa mai deparate,între samsung iPhone htc hai sa introduc si huawei modelele de top de la fiecare,acum ca ești fan Apple,Samsung sau Huawei diferențele din teste pe cuvânt dacă nu ramân acolo in teste ca in traficu de zi cu zi nu face nimeni absolut nici o diferența,singura care este,este sistemul de operare iOS vs android.amandoua pe modelele de top in 2015 sunt foarte bune, diferența făcând-o sistemul de operare fiecare care cum ce fan este sau ce nevoi are,ca va spun eu,si iPhone 6s ambele sunt superbe si samsung s6 toate si topul de la huawei deși nu știu care este sunt extrem de bune si frumoase tot ce vrei,acum diferența Cash o face Brandul si sistemul de operare.

  10. Dacă ar fi fost așa cum crezi tu, Apple ar fi lucrat de mult cu multinuclee, și ar fi eliminat concurența. Dacă nu s-a întâmplat asta, înseamnă că cele două nu au o relație de cauzalitate.

  11. Corect, nu toti saliveaza dupa rezolutii uriase, dar nu despre asta e vorba. Daca la anul Apple iti va oferii o rezolutie QHD sa nu-mi spui ca il vei refuza si sa nu-l vei cumpara ca tu nu cauti asta la un telefon.

    Ca sa spui ca placa grafica are supremație ar trebuii sa fie supusa aceleiasi rezolutie, atunci ai putea spune care are suprematie.

    Nu poti pune un motor pe un kart si pe un tanc si sa zici ca cel de pe kart are suprematie.
    Motorul de pe kart va impinge 150 de kg, iar cel de pe tanc 10 tone.
    Ti se pare corect sa zici ca motorul de pe kart are suprematie?

    Dupa vanzari lumea prefera Iphone, dar ce telefon aveau cei care si-au cumparat ultimul model de Iphone? Iti zic eu, tot un Iphone.
    Exista un procent mic de oameni care se plimba de la o platforma la alta mereu cand apare un nou flagship, acum au Iphone, maine au Samsung dupa au Sony, iar au Iphone si tot asa.
    Anul acesta Apple a incercat ft mult sa atraga utilizatori de Android pe Iphone, au lansat aplicatie Move to ios, campania aceea daca vii cu un telefon Samsung iti ofera nu stiu si cam degeaba.
    Problema companiilor care produc flagshipuri Android, nu o reprezinta Apple, problema sunt chinezii care scot telefoane ft ieftine cu specificatii bune .

  12. smartphone este un telefon mai intai si dupa aceea vine restul
    Vreau sa dau un telefon, va rog oferiti-mi 10 nuclee ca cu 6 nu prea merge

  13. Gresit: smartphone este un “micro PC”, adica un “micro portable computer”. Daca vrei telefon, iti cumperi un dispozitiv cu care initiezi “voce” (retea 2G). Daca vrei un micro PC cu care sa faci mai multe decat voce, iti cumperi un smarphone pentru care ai nevoie de retea de “date” (3G, 4G, etc).

    Ca sa completez, nu inteleg de ce crezi tu ca un smartphone este mai intai un telefon… De ce? In opinia mea, componenta de voce a unui smartphone este mai putin de 3-5% din ceea ce poate face. E ca si cum ai spune ca un calculator cu Windows/Mac/Linux este mai intai de toate un sistem cu care sa faci calcule matematice, si deci nu ai nevoie de software de media, distractie, etc.

  14. Pai cred pt ca totul a pornit de la a fi un telefon
    De ce lumea il considera un MUST HAVE??
    pt ca are functie de telefonie, altfel toti am avea altceva
    Samrtphone care nu poate da un telefon este 0 pt mine pe cand un smartphone care nu poate face orice tot il iau aka iphone

  15. procesorul lui iph6s nu functioneaza intotdeauna la frecventa maxima(exact cum a spus si apple la scandalul “chipgate”)

  16. David, ideea este ca procesorul cu putine nuclee functioneaza cu viteza constanta la orice tip de aplicatii. Nu te lua de chestiuni marunte, acum nimeni nu o sa iti descrie exact puterea cu care lucreaza procesorul la toate aplicatiile posibile. Ideea este ca multi-core are capacitatea sa opereze cu viteze diferite, in vreme ce single-core nu.

  17. Domnu G, daca la anu’ prin absurd(ca de nevoie, nu!) apple ofera QHD, sigur, dar sigur(adica 100%) , nu o sa-ti ofere un telefon care, cu un joc penibil, ex: angry birds sau cu o filmare 4k o sa-ti redea o frecventa de 15 fps!bă, 15! Cinșpe fps!Adica o fluneta a imaginii ceva peste iphone 4s…