Näin Apple suosittelee Apple Watchin digitaalisen kruunun puhdistamista

Jos ostit Apple Watchin ja huomasit, että sen digitaalinen kruunu ei pyöri yhtä helposti kuin ostopäivänä, luultavasti monet asiat estävät sen toimimasta helposti. Apple-yhtiö väittää, että on mahdollista, että erilaiset jäämät estävät digikruunun oikean toiminnan ajan myötä, joten se tarjoaa myös ratkaisun.

Tämä koskee vain Apple Watch -sarjoja 1 ja 2, koska ne ovat ainoita, joita Apple-yhtiö mainostaa vedenpitävinä. Tässä ideassa Cupertinolaiset suosittelevat käyttäjiä pesemään Apple Watchin digitaalisen kruunun poistaakseen kaikenlaiset jäämät, jotka estävät älykellon normaalin käytön.

Applen mukaan Apple Watc -sarjan 1 ja 2 digikruunun puhdistamiseksi mahdollisesta sen alle tarttuneesta lialta on kello suljettava, digitaalikruunu asetettava vesisuihkun alle, mieluiten lämpimään, 10- 15 sekuntia ja käännä sitä, jotta vesisuihku poistaa kaiken sinne tarttuneen lian.

Tämän toimenpiteen suorittamisen jälkeen digitaalisen kruunun pitäisi toimia yhtä hyvin kuin sinä päivänä, jolloin ostit kellon amerikkalaisesta yrityksestä. Tällaista ratkaisua ongelmaan ei tietenkään voida soveltaa Apple Watchin ensimmäiseen malliin, mutta ainakin tiedät mitä tehdä Cupertinon myymien uudempien mallien tapauksessa.

  1. Sammuta Apple Watch ja irrota se laturista.
  2. Jos sinulla on nahkaranneke, irrota se Apple Watchista.
  3. Pidä Digital Crownia kevyesti juoksevan, lämpimän, raikkaan veden alla hanasta 10–15 sekunnin ajan. Saippuoita ja muita puhdistusaineita ei saa käyttää.
  4. Käännä ja paina digitaalista kruunua jatkuvasti, kun vesi valuu kruunun ja kotelon välisen pienen raon yli.  
  5. Kuivaa Apple Watch hankaamattomalla, nukkaamattomalla puhdistusliinalla.

puhdistus-digitaalinen-kruunu-omenakello

65 KOMMENTTIA

  1. Înainte de cele doua modele, mi se blocase intr-o zi coroana. (Adică la prima rotație, nu pleca lin). Și am căutat cum sa o curat. Era exact același tutorial. Sa nu uitam ca un jet de apa nu face nimic ceasului. Chiar și primului model

  2. eu l-am spalat cu apa dar direct la coroana nu am incercat nici o data, am simtit uneori ca ramane “blocata” incercand finutz sa rotesc de ea. am sa il spal direct la coroana, merg pe mana ta ?

  3. E ok, series 1 e rezistent destul de mult la apa, 1 metru jumate timp de 30 de minute testat, un jet de apa e inofensiv. Chiar si cu cel original oamenii au fost si la piscina cu el ??

  4. L-am spalat la coroana, am lasat cam 10 secunde sa curga apa pe ea si in timpul asta am invartit de ea. pana acuma merge totul ok

  5. N-ai probleme daca te apuca o ploaie torentiala cu aw series 1 ? Te rog zi-mi ce mărime ai (38mm sau 42mm ). Mă interesează cât de bine sta pe mâna si dacă ești mulțumit (ecranul prea mic/mare (evident ..spune-mi si ce dimensiune a încheieturii ai ). Eu am încheieturile foarte subțiri si mă gândesc ca cel de 38mm sa nu fie prea mic (display’ul) si cel de 42mm sa fie prea mare sa arate ca un “calculator” pe mâna ?

  6. Nu m-a prins ploaia pe drum cu el insa de multe ori cand ma spal pe maini spal si ceasul cu sapun si il limezesc. Nici eu nu am incheitura mainii mare si nu arata cel de 42mm mare, oricum nu te pui sa scri sms pe el si are in meniu optiune sa setezi scrisul mai mare daca vrei.

  7. Știu ..dar poți folosi dictare in limba romană si funcția de scriere nu? Ca pana la urma tu chiar daca scrii in romană ..el recunoaște literele deci nu ar fii o problema sa scrii pe el in limba romană (bine …nu scrii 10 rânduri ). Cred ca am sa aleg cel de 38mm (pe mâna mea vreau sa arate a ceas nu un “calculator” așa cum am spus in mesajul anterior

  8. Eu il am pe germana si daca vorbes in romana el scrie cuvinte in germana care suna relativ la fel. De ex: eu spun: ce faci el scrie Chefarzt (doctor sef) ?

  9. Bun..încearcă te rog si in limba romană (setează-l mai întâi cand vrei sa dictezi un mesaj force touch si de acolo schimbi limba in care vrei sa dictezi ) si funcția de scribble tot in limba romană ..si revino cu un feedback. Cele bune

  10. Salut Itu, daca setez Apple watch cu Apple id (evident ) si contactele pe care le am au adresa de email (Apple id in cazul de fata ) vor primii acea notificare “your Apple id and phone number are now being used for iMessage on Apple watch” ? Contactele pe care le am eu in lista si ele având iphone/iPad/mac si adresa mea de email si numărul de telefon ( Apple id) vor putea sa vadă ca folosesc Apple watch ?

  11. nu, mesajul acela e ca tu sa sti in cazul ca cineva sa conectat pe id-ul tau. doar daca trimiti mail de pe watch o sa scrie in semnatura ca ai trimis de pe apple watch.

  12. Mersi …la asta mă refeream (vezi imagine) in loc de IPod touch sa scrie Apple watch. Daca persoanele ce le am eu trecute la contacte si au adresa mea de mail (Apple id) si numărul de telefon si vorbesc cu ei pe FaceTime si Messages vor vedea acest mesaj (din poza pe care ți-am trimis-o ). Sau doar pe dispozitivele mele (iphone/iPad/mac) văd acest mesaj ?

    https://uploads.disquscdn.com/images/13ac7cfc83277fdcdd8311f76537bf6fd06b08bb2034e9689cad5fecc6386f35.jpg

  13. Am luat pana la urma s1 space gr 38mm (pentru mâna mea e “aproape perfect ). Revenind la subiectul pe care l-am dezbătut anterior …ai avut dreptate am fost notificat doar eu pe toate dispozitivele nu si persoanele ce le am adăugate la contacte. Cât tine bateria si cum si când il încarci ?

  14. eu il scot de la incarcat in jurul orei 6 dimineatza si seara la 22 mai am in jur de 45% baterie. peste noapte il las la incarcat, sa cauti in setari si sa dezactivezi functia care masoara pulsul( la workout, traning si acolo bifezi o data). aceasta functie pe defaul iti masoara la fiecare jumate sau o ora pulsul si mananca bateria.

  15. Ceasul se încarcă in 2h ..,il tii toată noaptea ? Primele zile se consuma bateria mai repede ? După ce faci 2-3 incarcari/descărcări atunci se “așeaza” si bateria. Cel puțin la mine a avut 100% pe la ora 15:30 si seara pe la 23:00 cam 28% utilizat intens (fara activity,workout,măsurarea pulsului,background app refresh off) e OK ? ?

  16. adica l-ai scos la ora 15 de la incarcat si pana la ora 23 a consumat 72% din baterie?? eu ajung cu bateria in jur de 40% de la 6 dimineatza pana la 10 seara. la mine activity e activat si in rest primesc motificari care le citesc pe watch si rare ori mai raspund de pe apple watch.

  17. Dimineata avea 100% si acum la ora asta 69 % dar l-am folosit foarte rar am răspuns la 1-2 apeluri si notificari mai mult la messages

  18. Si il încarci de la 20-100% ?Sau il lasi sa se descarce complet /nu tii cont ..il încarci cand ai nevoie si “haotic” 30-80% etc ..înțelegi ce am vrut sa zic ? Cum e mai bine sa il încarci? pentru a “rezista bateria in timp ” sa țină cat mai mult

  19. Ce watch os ai instalat pe el ? Eu am os 3.1.3 si mi se pare ca ..bateria se duce cam repede. Cel puțin noaptea (cand mă uit dimineata 13% a consumat cu dnd activat pe telefon si ceas )

  20. Si eu am 3.1.3, nu am observat sa se duca mai repede bateria de cand am noul update. Bateria ptr mine nu e asa importanta atata timp cat ma tine o zi

  21. 6% e OK ..așa imi scade si la iphone in schimb la watch 13% ?. Probabil tine si de ce complicații ai setat le ceas si câte. Eu am setat pe modular si 5 complicații (data,vremea,mesaje,timer,baterie). Cand l-am pus aseară pe la 9 fara ceva ..azi dimineata avea 95% (am setat ceasul simplu si am scos vremea de la “complicații”. Tu configurație ai setat …cu tot cu “complicații” ?

  22. Podcast app pentru aw ? (sa redea redea sunetul prin casti bluetooth ). Am încercat overcast …nu vrea. In momentul cand ii dau play din aw ..podcastul se aude pe telefon

  23. Nu muzica …emisiuni înregistrate (podcasturi). Sunt aplicații (ex: overcast ,downcast). Din păcate nu am găsit niciuna sa redea sunetul in casti bluetooth (cand ii dai play ..sunetul se aude in difuzorul telefonului ). Cred ca am scris corect ..si ai înțeles ?

  24. Salut …daca ai instalat/instalezi watchOS 3.2 …zi-mi daca apare “scribble “cand selectezi limba romană. Si daca poți verifica statusul bateriei la iphone de pe ceas

  25. pai nu e diferentza de hardware intre ele…deci poti sa il instalezi linistit ca nu e mai incet ca 10.0.1. au descoperit bug-ul care iti permitea sa faci update la app-uri pe 4G ?

  26. Hei, oletko asentanut watchOS 4.1:n? Kerro, jos olet havainnut "virheen" kellon viestisovelluksessa. Esimerkiksi: (Se menee suoraan viestiin, jonka olet lukematta, kun avaat viestejä komplikaatioista, vaikka olisit avannut viestiluettelon etkä tietty yhteyshenkilö)
    Sper ca e un bug si nu un “feature”

  27. Salut, ai idee cât sta un produs Apple in service ? Am cumpărat căștile Airpods online din Apple store Finlanda si au venit defecte (nu intra in pairing mode si nici reset nu puteam sa ii dau) Le-am lăsat la un Apple store autorizat ..si au spus ca durează 2 saptamâni. Poți confirma/infirma … ce “experiențe” ai avut ? 


  28. buna, eu personal nu am avut niciodata “fericirea” sa duc un produs apple in sevice dar nepotul meu a avut problem cu castile cu fir. el le-a dus si a primit pe loc altele asta de vre o 3 ori intrun an.