Samsung Galaxy S8:ssa on Huawei P10:n ongelma

Samsung Galaxy S8 foloseste memorii UFS 2.0 si UFS 2.1 pentru stocarea datelor, ele avand performante diferite, in utilizarea zilnica.

Samsung Galaxy S8 ne dovedeste inca odata camc at pret pun producatorii de terminale Andorid pe increderea clientilor si cat de prosti ii cred pe unii consumatori. Conform unor informatii aparute astazi, diversele modele ale Samsung Galaxy S8 ar avea medii de stocare diferite UFS 2.0 si UFS 2.1, care au, desigur, si performante diferite.

Problema Samsung Galaxy S8 este similara cu cea a Huawei P10, care foloseste trei tipuri de memorii cu performante extrem de diferite in functie de ceea ce primeste clientul. In cazul Samsung Galaxy S8 situatia nu este la fel de dramatica, diferentele in performante intre memoriile UFS 2.0 si UFS 2.1 fiind mai mica, dar totusi sesizabila in teste si in folosirea zilnica.

Terminalele Samsung Galaxy S8 cu memorie UFS 2.0 sunt capabile sa atinga viteze de citire de date de pana la 500 – 600 MB/s, in timp ce modelele cu memorie UFS 2.1 ating viteze de 700 – 800 MB/s. Daca diferenta vi se pare a fi mica, ei bine vorbim despre o experienta diferita in folosirea aplicatiilor pe Samsung Galaxy S8, dar mai ales in ceea ce priveste procesarea.

Samsung Galaxy S8:ssa on Huawei P10:n ongelma

In cazul editarii de filme sau fisier mari pe Samsung Galaxy S8, aceasta diferenta in timpii de scriere si citire se poate transforma in secunde sau minute bune pierdute pe modelele cu memorii UFS 2.0. Trei modele de memorii UFS 2.0 si UFS 2.1 sunt folosite in terminalele Samsung Galaxy S8, insa clientul nu stie ce va primi in final la achizitie.

Cei de la Samsung s-ar fi laudat initial ca toate modelele Samsung Galaxy S8 au memorii UFS 2.1, mentionand acest lucru si in meniu cu informatii despre dispozitive. Aceasta mentiune a disparut recent din cadrul paginilor de promovare ale Samsung Galaxy S8, semn ca lucrurile nu stau chiar asa precum a mentioant compania de la bun inceput.

“The hardware lottery phenomenon has now apparently popped up in the the Samsung Galaxy S8 and the Galaxy S8+. Apparently, the Samsung Galaxy S8 and the Galaxy S8+ could feature either UFS 2.0 or UFS 2.1 for the storage. The UFS 2.1 devices get sequential read speeds hovering between 700-800 MBps, while those with UFS 2.0 for storage would get sequential read speeds in the range of 500-600 MBps.”

Cei de la Huawei au gestionat foarte prost aceasta problema pe Huawei P10 si probabil Samsung va spune ca ea este inexistenta pe Samsung Galaxy S8. Partea proasta este ca aceste memorii diferite sunt folosite in modele Samsung Galaxy S8 care costa la fel, deci unii clienti au performante mai bune si altii mai proaste, dar fara ca producatorul sa le spuna de la bun inceput.

Samsung Galaxy S8 performante memorii