iPhone 11. REVOLUTIONARY toiminto, jota EI ole Androidissa

iPhone 11. Apple-yhtiö valmistelee uutta vallankumouksellista toimintoa lanseerattavaksi, ja se olisi ensimmäinen matkapuhelinten maailmassa.

iphone 11 face ID tulee Androidille

iPhone 11. Apple-yhtiön seuraavaan älypuhelinmalliin odotetaan sellaisen vallankumouksellisen toiminnon käyttöönottoa, jota Android-puhelimissa ei toistaiseksi ole, eikä luultavasti tule olemaankaan niin pian. iPhone 11:n uusi ominaisuus liittyy Face ID:hen, ja sen tavoitteena on parantaa turvallisuutta, koska uudet kasvojen elementit skannataan sen varmistamiseksi, että lukituksen avaamista yrittävä käyttäjä todella omistaa puhelimen.

iPhone 11. Applen vuonna 2018 rekisteröitäväksi lähettämän patentin mukaan Face ID pystyisi skannaamaan myös henkilön kasvojen suonet, mikä tekisi tunnistamisesta paljon turvallisempaa. Apple ajatteli erityistä järjestelmää, joka tekisi skannauksen kasvojen orvaskeden alle voidakseen luoda "kartan" käyttäjän kasvojen suonista, ja sen perusteella iPhone 11:ssä pitäisi olla kasvojentunnistusjärjestelmä, joka on paljon turvallisempi kuin nykyään.

iPhone 11. REVOLUTIONARY toiminto, jota EI ole Androidissa

iPhone 11. Face ID:n TrueDepth-kamera skannaa myös lasersensorien ja infrapunavalon avulla, mutta tällä tekniikalla se pystyisi tallentamaan enemmän elementtejä käyttäjän edessä. Ottaen huomioon, että Applen patenttihakemuksesta on kulunut vuosi, on hyvin mahdollista, että iPhone 11 saa tämän toiminnon käyttöön, mutta se ei ole ensimmäinen, koska vuonna 2019 sen mukana tulee Android-puhelin.

Subepidermaalisten piirteiden arviointi kasvojentunnistuksen todennusprosessin aikana voi olla hyödyllistä erotettaessa käyttäjät, joilla on läheisesti sukua kasvonpiirteisiin (esim. sisarukset tai kaksoset). Lisäksi subidermaalisten ominaisuuksien arviointia voidaan käyttää estämään laitteen lukituksen avaaminen luvattoman käyttäjän toimesta, joka käyttää maskia tai käyttää jotakin muuta kasvojen replikointimenetelmää.

iPhone 11. Tällä hetkellä ei ole Android-älypuhelinta, jossa olisi tällainen kasvojen skannausjärjestelmä, mutta LG G8 ThinQ pitäisi tulla markkinoille kesällä 2019 sen toteutettuna, ainakin teoriassa. Jos tässä Android-älypuhelimessa ei ole toimintoa toteutettu, niin iPhone 11 tarjoaa sen ensimmäistä kertaa käyttäjille, ja Applella on edelleen jotain kehuttavaa niille, joille se haluaa myydä puhelimia.

iPhone 11. Tällä hetkellä ei ole tiedossa mahdollista päivämäärää, jolloin uusi älypuhelinmalli lanseerataan, mutta sen arvioidaan saapuvan kauppoihin helmikuussa.

37 KOMMENTTIA

  1. Puteti seta si face id alternate appearance. Poate va ajuta pe cei care aveti probleme. Eu unul nu am. De mentionat ar mai fi ca face id recunoaste fata daca este rotit ecranul cu maxim 45 grade stanga sau dreapta la o distanta de (aprox) max 60 cm. Deci nu merge daca il ti pe lat sau daca il ti intors cand incearca sa te recunoasca si te vede asa ?

  2. Pai la ce au nevoie de asa ceva? Parca face id-ul oricum era perfect si oferea securitate 99.9999%. Aaa, ca sa mai puna ceva in prezentare, ca altceva oricum nu au. Plus 200$ la pret.
    Stati linistiti, nu veti vedea asa ceva in iphone 11. Oamenii de la Apple fac singuri coada la USPTO. Si cat asteapta, le mai vine o idee si se mai aseaza o data la coada.

  3. minti mult omule,esti defapt fanboy android & samsung , si nu deti iphone x/xs .. face id merge in orice situatie, niciodata nu am patit sa nu mearga ,nici la x nici la xs , orice deblocare se face instant pe intuneric ,pe soare , orice situatie…. asta e o minciuna de a ta…

  4. Revoluție frate……mi-au dat lacrimile când am citit articolul! Asta da…dacă mai bagă și câteva kk moji,vor rupe 20.20 cum spune Veorica!

  5. Cu siguranta merge tot timpul doar cand o ai dezactivata ???. Cat despre ce crezi tu … ma doare fix in pola.

  6. face id cel mai avansat sistem de deblocare faciala din lume si cel mai sigur nu ca rasul ala de la samsung si mate20 pro ce merg pacalite , samsung se face de ras pastrand amprenta aia , sa pastrezi amprenta in 2019 e o rusine si o bataie de joc ,nu sunt in stare la o asa companie mare sa faca ceva avansat ca apple….

  7. Samsung dupa ce a vandut la saraci oled cu burn-in ani si ani, acum le vinde display plin de cute etc

  8. minti mult omule,esti defapt fanboy android & samsung , si nu deti iphone x/xs .. face id merge in orice situatie, niciodata nu am patit sa nu mearga ,nici la x nici la xs , orice deblocare se face instant pe intuneric ,pe soare , orice situatie…. asta e o minciuna de a ta…

  9. Pai la ce au nevoie de asa ceva? Parca face id-ul oricum era perfect si oferea securitate 99.9999%. Aaa, ca sa mai puna ceva in prezentare, ca altceva oricum nu au. Plus 200$ la pret.
    Stati linistiti, nu veti vedea asa ceva in iphone 11. Oamenii de la Apple fac singuri coada la USPTO. Si cat asteapta, le mai vine o idee si se mai aseaza o data la coada.

  10. Citește-I cât climax afișează bretoniștii:
    – “face id cel mai avansat sistem de deblocare faciala din lume si cel mai sigur nu ca rasul ala de la samsung si mate20 pro ce merg păcălit” (sic)
    – “samsung se face de ras pastrand amprenta aia , sa pastrezi amprenta in 2019 e o rusine si o bataie de joc ,nu sunt in stare la o asa companie mare sa faca ceva avansat ca apple”

    Pentru “sfârculeț”, senzorul de amprentă este o rușine în 2019. Lui i se pare mai bine să se holbeze la telefon de câte ori verifică ceva pe iPhone. Așa fanatism doar la Serebehehe și Clafutiu mai vezi.

    Am găsit un clip pe Youtube in care un iFan explică de ce S10 Samsung este o alegere mai bună decât iPhony:
    https://youtu.be/_-lCf7ztBPk

    Clipul are 8 minute, dar arată o gândire logică a unuia care s-a săturat să se mintă singur.
    Vezi ce spune începând cu minutul 6:48: “finger print scree: Genius! Cu iPhone, de câte ori verific ceva pe ecran, trebuie să mă uit la iPhone. Îl pun jos iar verific ceva, iar mă uit la iPhone.. Doh!”

    Vezi ce spune la 1:20: “iPhone este cel mai rapid smartphone pe hârtie are 12.000 puncte dar cum arăți puterea aia? Ce faci cu ea? Are iPhone multi-tasking? Nu… Spui că ai 12.000 puncte și ce faci cu ele…? Nimic!”

    Tipul are perfectă dreptate și nu pot decât să îl apreciez că este mai lucid decât toți iFanii de pe site-ul ăsta,luați împreună.

  11. Sunt fan Apple. Doar iPhone am avut. Nici nu știu sa folosesc Samsung. Dar recunosc , face id de la xs meu , cred ca l făcut un chinez care era in preaviz. Fratele meu îmi poate debloca telefonul cu faceid cu fata lui ?. Și nu. Nu suntem gemeni. But Apple Rullsss.

  12. Prea mare accent se pune pe securitatea telefonului. Avem scanare amprenta, face id, retina, vase sangvine…99% din utilizatori sunt ok si cu un banal cod pin. Daca imi iau un tel de 150€…si il pierd, si nu il gaseste SRI…datele mele sunt in siguranta.

  13. Sunt situatii in care Face iD nu te recunoaste , daca stai sedentar in casa si la birou totul e perfect , daca esti activ si te misti mult o sa vezi ca nu e chiar atat de grozav , cel putin pe langa amprenta care deblocheaza fara greseala din toate pozitiile , pana la urma Face iD scaneaza fata apoi pentru a intra in ecranul principal ma pune sa trag cu degetul pe ecran ,, pai nu mai bine pun degetul pe amprenta cu mult inainte sa ma scaneze deblocarea lui Apple si apoi sa ma puna obligatoriu sa trag cu degetul din josul ecranului in sus sa intru in ecranul principal ??
    Hai ca nu sunt toate roz daca ai Face iD , e bun dar mai e de lucru pentru a bate batranul Touch iD , sa recunoastem ca amprenta a ramas cel mai rapid , intuitiv si natural mod de a debloca un telefon .

  14. Sunt situatii in care Face iD nu te recunoaste , daca stai sedentar in casa si la birou totul e perfect , daca esti activ si te misti mult o sa vezi ca nu e chiar atat de grozav , cel putin pe langa amprenta care deblocheaza fara greseala din toate pozitiile , pana la urma Face iD scaneaza fata apoi pentru a intra in ecranul principal ma pune sa trag cu degetul pe ecran ,, pai nu mai bine pun degetul pe amprenta cu mult inainte sa ma scaneze deblocarea lui Apple si apoi sa ma puna obligatoriu sa trag cu degetul din josul ecranului in sus sa intru in ecranul principal ??
    Hai ca nu sunt toate roz daca ai Face iD , e bun dar mai e de lucru pentru a bate batranul Touch iD , sa recunoastem ca amprenta a ramas cel mai rapid , intuitiv si natural mod de a debloca un telefon .

  15. Prea mare accent se pune pe securitatea telefonului. Avem scanare amprenta, face id, retina, vase sangvine…99% din utilizatori sunt ok si cu un banal cod pin. Daca imi iau un tel de 150€…si il pierd, si nu il gaseste SRI…datele mele sunt in siguranta.

  16. Sunt situatii in care Face iD nu te recunoaste , daca stai sedentar in casa si la birou totul e perfect , daca esti activ si te misti mult o sa vezi ca nu e chiar atat de grozav , cel putin pe langa amprenta care deblocheaza fara greseala din toate pozitiile , pana la urma Face iD scaneaza fata apoi pentru a intra in ecranul principal ma pune sa trag cu degetul pe ecran ,, pai nu mai bine pun degetul pe amprenta cu mult inainte sa ma scaneze deblocarea lui Apple si apoi sa ma puna obligatoriu sa trag cu degetul din josul ecranului in sus sa intru in ecranul principal ??
    Hai ca nu sunt toate roz daca ai Face iD , e bun dar mai e de lucru pentru a bate batranul Touch iD , sa recunoastem ca amprenta a ramas cel mai rapid , intuitiv si natural mod de a debloca un telefon .

  17. pai daca ar elimina swipe up…ce rost au mai avea notificarile?
    jesus, oameni ce vorbesc fara sa aiba si sa foloseasca dispozitivul zilnic

  18. Corect! Și pe deasupra, la orice verificare a notificărilor trebuie să privești iPhone-ul, după care, cum ai spus tu, tragi cu degetul să accesezi ecranul.

  19. De parcă nu era suficient cate radiații emit pana in momentul de față.
    Mai fac si scanner sa fie siguri ca ai sa crăpi