Applella on tärkeä patentti, joka on mitätöity nipistys-zoomausjärjestelmälle

  Zoomaa nipistämällä on luultavasti yksi tunnetuimmista iOS:n toiminnoista, Apple suojaa tätä järjestelmää patentilla, jolla se hyökkäsi Android-päätelaitteiden valmistajia vastaan. Eilen oikeudessa, jossa käsiteltiin Samsungin valitusta päätöksestä myöntää Applelle 1.05 miljardia dollaria vahingonkorvauksia, se selvisi Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirasto mitätöi nipistys-zoomausjärjestelmän patentin.

  Mitätöintipäätöksessä virasto totesi, että on olemassa useita patentteja, joissa järjestelmä on kuvattu samalla tavalla, jotka on rekisteröity ennen Applen jättämää patenttia, ja näin ollen sen mitätöinti määrättiin. Tällä patentilla oli tärkeä rooli 1.05 miljardin dollarin vahingonkorvauksen myöntämisessä Applelle, asiaa johtanut tuomari kieltäytyi sallimasta summan alentamista patentin mitätöinnin jälkeen, mutta Applen saama isku on erittäin vahva.

  Käytännössä nyt Apple käyttää tätä tekniikkaa ilman kattavuutta oikeusjutun varalta, sitä kuvaavien patenttien haltijat voivat haastaa Applen oikeuteen, eikä yhtiöllä ole mitään suojattavaa tulevaisuudessa. Samalla tavalla Apple ei voi enää hyökätä Android-päätelaitteiden valmistajia vastaan ​​ja se voi tulevaisuudessa saada selville, että muut tärkeät keksintöpatentit voivat mitätöidä.

8 KOMMENTTIA

  1. ce ma incanta stirea asta, prea considera ca au inventat totul, ma mir ca nu au un brevet si pe roata, asta numai pt ca au stiut sa deseneze o schita cu un cerc.

  2. @Roby
    Daca te declari “fan apple” nu te bucuri pentru stirea asta. Sau poate crezi cumva ca denumirea “fan” vine de la ventilator.

  3. Această funcție exista și pe telefonul meu nokia e72, numai că nu se făcea prin touch. Nașpa! Aștept mai multe inovări în domeniu. M-am uitat aseară pentru prima dată la o prezentare pe YouTube la blackberry 10 soft și cred că o revină bine pe piață.
    Aș dori o concurență mai acerbă!

  4. @iPad2istul , @Roby este corect , omul vede cum o gasca de Masoni Americani incearca sa fure cu nerusinare si apoi sa arunce pisica moarta in alta gradina …

  5. @iPad2istul si mie imi plac apple si pot spune ca sunt un fan , poate nu unu mare cum sunt altii de sunt in stare de orice ca sa nu auda ceva de rau de apple dar unu mai mic sunt………..
    vroiam sa spun ca aceasta stire ma bucura enorm si pe mine pentru simplu motiv ca prin palmele aste se mai trezesc si ei si realizeaza ca nu ei au inventat tot si nu de la ei a plecat tot si fiecare a venit cu cate ceva………….si cel mai important poate asa nu mai pierde vremea cu chestii de doi lei ca sa nu le spun altfel si incep sa faca treaba BUNA din nou…………

  6. ce nu inteleg eu , este cum au putut sa acorde brevetul adica nu au cercetat si descoperiat asta inainte ? adica e ceva de genul iti da brevet , tu ii dai pe aia in judecata si dupa il retragem dar nu retragem si ce s-a castigat la proces pe baza unui brevet fals ….. interesanta politica asta mafiota