Yhdysvaltalainen nainen vaatii Applelta viiden miljoonan dollarin vahingonkorvausta, koska iPhone 5:n virtapainikkeessa on valmistusvirhe

  Lähes 3 vuotta sen julkaisusta iPhone 4, nainen Yhdysvalloista päättänyt haastaa Apple-yhtiön oikeuteen vaatien 5 miljoonaa dollaria korvauksena siitä virtapainike al iPhone 4 siinä on valmistusvirhe, ja Apple kieltäytyi myöntämästä tätä. Kanteessa todetaan, että virtapainike kieltäytyy lukitsemasta/avaamasta iPhone 4 -liittimiä, emolevyn liitäntäkaapelissa on vika, jota Apple-yhtiö olisi kieltäytynyt tunnistamasta.

Floridalainen nainen hakee Applelta yli 5 miljoonaa dollaria tuhansien iPhonen omistajien puolesta, jotka väittivät ostaneen puhelimia viallisilla virtapainikkeilla, jotka eivät lukittuisi tai sammuisi. San Josessa, Kaliforniassa, nostetussa ryhmäkanteessa Debra Hilton väittää, että Apple tiesi viasta joustokaapelissa, joka ohjaa on-off-painiketta, mutta päätti olla hiljaa myydäkseen lisää puhelimia.

  Useat Applen asiakkaat ovat kokeneet virtapainikkeen ongelman, keskustelufoorumit ketjut, joissa on satoja vastauksia ja satoja tuhansia katselukertoja, on merkki siitä, että emme puhu yksittäisestä viasta. Vaikka iPhone 4:ssä olisi ollut ongelma eikä Apple ole tunnustanut sitä tähän mennessä, on epätodennäköistä, että oikeusjuttu tuo naiselle suuremman summan kuin vastaava summa toisen iPhonen ostosta, vaikka oikeusjuttu keräisikin enemmän tyytymättömiä Apple-asiakkaita .

16 KOMMENTTIA

  1. Ma mir ca n-a cerut pachetul majoritar de actiuni la Apple, ca-n SUA te poti astepta la orice in materie de despagubiri in justitie …

  2. Sunt curios care o fi explicatia pentru despagubirea ceruta ? La procese, ca sa convingi judecatorul, trebuie sa justifici despagubirea pe care o ceri, altfel nu ti-o aproba.

    Tare faza. O fi avand si avocat ?

  3. Aceeasi problema si la iPhone 5. Dus in garantie, returnat alt telefon cu alta problema, butoanele de volum se apasau foarte mult. Dus din nou in service, returnat din service alt telefon cu un pixel mort. Dus din nou in service, astept sa vad cu ce problema revine.

  4. Razvan, in afara de camera de pe spate care e zgomotoasa nu am sesizat alt zgomot. Stai sa vad ce iPhone primesc si ce defect o sa aiba si telefonul asta. Un lucru e clar, telefoanele primite din garantie NU sunr noi. Sunt reparate si atat, date mai departe la urmatorul client. Poate urmatorul client nu se prinde de anumite probleme si toata lumea-i fericita.

  5. Eu anul trecut am cumparat un iPhone 3GS de la un Second Hand, iar dupa 3 luni am fost cu el la un magazin oficial Apple in Barcelona si le’am spus ca nu ma tine bateria decat 6-7 ore, a verificat el pe calculator IMEI si nush ce a mai facut, iar in 2 min mi’a venit cu un iPhone 3GS exact ca al meu, 32GB neverlocked, nou la cutie nedesfacut, la tipla, mi’a cerut o taxa de 70€, am platit taxa si mi’a dat tel pe loc, nou noutz. Nu inteleg cum voya va da alt tel si nu nou, sau il repara. Repet, pt o taxa de 70€ mi’a dat alt tel la fel NOU nedesfacut, la tzipla. Deci problema e din romania ca ar putea sa va dea altul nou.

  6. Am fost la un apple store din londra cu un iphone 5 cu probleme. Mi lau schimbat pe loc cu unul nou. Cand ma uit mai bine la el am obsevat ca avea semne de folosire la mufa de incarcare. Mai stau 5 min si imi dau altul. Eu cred ca se dau telefoane resigilate.

  7. M ai pus in dilema Ciprian cu telefoanele resigilate , ideea e eu vroiam sa ma duc cu el la garantie cu zgomotu aceela de la camera .. Din cate am auzit multe iphone 5 au acceasi problema , mai bn stau linistit cu garantia :))

  8. Sunt resigilitate… Garantat! Uitati-va dupa urme de folosire (mici puncte de vopsea, zgarieturi usoare pe touchscreen etc etc). Chiar daca au folie fata-spate, telefoanele se ofera bulk, fara cutie, nu le desigileaza nimeni in fata ta. Cel mult iti scoate “noul” telefon dintr-o pungulita de plastic cu bule. Atat! Telefoanele sunt resigilate! Un alt exemplu este urmatorul: primul telefon l-am avut cu IMEI-ul: 0133…. urmatorul telefon primit din garantie l-am avut cu IMEI-ul 0135… si am iar l-am schimbat (am explicat mai sus de ce l-am schimbat) si am primit unul cu IMEI-ul 0134… deci un telefon mai vechi decat cel precedent. Telefoanele noi au IMEI cu 0136…. etc. Si sunt mai multe aspecte dupa care iti poti da seama ca telefonul primit din garantie nu e nou…

  9. Ideea e ca trebuie sa te certi un pic cu ei … In caz ca iti da alt device ” nou” si nu il desigileaza in fata ta , ei accepta tel in garantie fara cutia lui originala , si iti da altu la fel fara cutie … In caz ca vreau sa il vand nu mai corespunde imei … Deci trebuie sa te iei un pic la cearta cu ei ….