Video: Samsung Galaxy Tab -esikatselu

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e3mqMcDDzDw[/youtube]

Tänään a julkaistu Etelä-Koreassa video, jossa esitetään uusi Samsung Galaxy Tab ja Android 2.2 Froyo -käyttöjärjestelmään perustuva käyttöliittymä. Tabletissa on WCDMA 3G -siru, WiFi-siru, etukamera videopuheluita varten, DMB-viritin, SDHC-korttipaikka sekä 1 GHz:n prosessori ja luultavasti 256 Mt RAM-muistia. Valikko liikkuu erittäin, erittäin hyvin, kaikki aukeaa erittäin helposti, mutta ulkonäkö on paljon alle iOS: n tarjoaman, mutta se on vain minun mielipiteeni. Internet-sivut avautuvat hyvin nopeasti, mutta kun tulee selaamaan sivua, alat ymmärtää, miksi Apple ei salli flash-sisällön ajaa. Näet kuinka vaikeaa on nipistää zoomaamalla sillä sivulla, ja tietyn sivun osan katselemisesta tulee todellinen haaste, kaikki liikkuu erittäin voimakkaasti.

Samsung Galaxy Tab on 2 kertaa pienempi kuin iPad-tabletti, mikä on iso plussa niille, jotka haluavat liikkua, mutta kaiken kaikkiaan olen pettynyt sen ulkonäköön ja mielestäni tämä tabletti ei ole missään nimessä lähelläkään " iPadin tappaja". Ollakseni rehellinen, odotin jotain tällaista, koska tuottajat ovat vasta alussa ja menestyvän tuotteen tekeminen vaatii muutaman epäonnistumisen.

13 KOMMENTTIA

  1. " e nevoie de cateva esecuri pentru a face un produs reusit" si intre timp iPad-ul va evolua si uite asa nu o sa ajunga nimeni sa atinga succesul iPad-ului. sunt dezamagit de ce aduce samsung prin tableta lor, practic este un Galaxy S cu ecran mai mare care nu atrage cu nimic. dupa mine FAIL. sa mai vedem si alte incercari 😛

  2. ma uit, citesc si ma minunez cat de repede dau unii verdicte de genul "fail" unui produs care cu siguranta va avea nisa lui de succes, asta daca e lasat, totusi, sa se lanseze fara ca vreunul din noi, locuitorii tarii asteia care nu produce nimic notabil sa ne dam superior cu parerea si sa dam calificative grele…

    @zaone, nu este vorba de tine, imi place logica ta din concluzie: "Samsung Galaxy Tab e de 2 ori mai mica decat tableta iPad, acesta fiind un mare plus pentru cei care doresc mobilitate, insa per total eu unul sunt dezamagit de cum se prezinta si parerea mea e ca tableta asta nu se apropie absolut deloc de titlul de “iPad killer”. Sincer sa fiu ma asteptam la asa ceva pentru ca producatorii sunt abia la inceput si e nevoie de cateva esecuri pentru a face un produs reusit" – are un echilibru obiectiv pe care l-as conchide cu o concluzie: intr-adevar, e greu sa ajungi la statutul de ipad killer, la iphone nici acum nu s-a ajuns.

  3. "practic este un Galaxy S cu ecran mai mare" lol…uite:practic este un iphone cu ecran mai mare (vorbind despre ipad)

  4. urat e 🙂 prea mic ca sa poti vedea un site la marimea lui fara zoom si prea mare ca sa il ti dupa tine in caz ca n-ai vreo geanta 🙂 ori iti iei un galaxy s ( care dupa parerea mea este o imitatie dupa conceptele apple ) ori un ipad in caz ca ii gasesti o utilitate. Aici cred ca vorbim si de utilitate + confort, ceea ce ipad ar putea oferi pt anumite gusturi. Daca vrei mobilitate, merita sa comparam Galaxy S cu Ip 4 dar daca vorbim de confort si anumite " utilitati " ceea ce ar putea oferi o tableta de genul… intre ipad si altele.. nu exista comparatie …

  5. ceea ce am spus mai sus este strict parerea mea despre produs. nu imi place mie personal, pur si simplu. asta nu inseamna ca il cataloghez ca FAIL, ci din punctul meu de vedere este un fail. unora poate le este utila. mie mi se pare prea mica, de asta am si zis ca este un galaxy s cu ecran mai mare, pe cand ipad are ecranul de 10 inch si un hardware mult mai performant (luand in calcul ca a fost lansat inaintea iphone 4, comparand deci cu 3gs).

  6. @glm: Toti ne formam pareri in legatura cu anumite lucruri, unii dintre noi le verbalizeaza, altii le scriu. Asta e parerea mea, va fi un esec, de ce? Pentru ca daca e sa ma iau dupa acest video : are un UI urat, si se misca absolut groaznic la navigare web.

  7. @zaone eu doream sa ne mai temperam putin, cu totii, in a exprima pareri asa de radicale cum formuleaza unii, este contraproductiv si dovedim doar pasiuni copilaresti fara continut si inutile. Daca aduci argumente punctuale cum faci tu, e ok, poti sa-ti zici parerea, dar daca altul zice: "e fail" ca asa crede el, opinia acestuia e = 0.

    now on topic: perfect de-acord cu tine: pana ca un producator sa scoata o tableta ca ipad trebuie sa mai lucreze.

  8. care dintre voi a lucrat pe ipad mai mult de 1 ora in continu ? stiti ce grea devine dupa 20 min de tinut in maini ? eu cred ca o tableta de 7 inchi ar fi mult mai comoda si va spun asta pentru ca am avut un tablet pc de 7 inchi care era mult mai simplu de folosit si mul mai comoda de tinut bine ca nu prea era performanta era o copie a ipad si anume apad.
    abia astept sa comand galaxy pad si ma rog sa apara ceva pe windows 7 sa fiu intradevar fericit.

  9. eu consider ca singurul "ipad killer" este acesta http://www.youtube.com/watch?v=QqeeQd-YNL0 -o tableta ruland meego,desigur depinde mult de preferinte fiecaruia dar eu unul consider interfata peste iOS/android/viteza cu care deschide aplicatiile este decenta,acuma sa vedem aplicatiile ce vor iesi pentru meego.

    p.s. e posibil sa ma insel dar cred ca aceasta tableta are ca inima un "Intel Moorestown"

    un video mic si interesant http://www.youtube.com/watch?v=lklVrKtwNfsm

  10. Mie din contra mi se pare ca se misca chiar foarte bine internet explorerul, avand in vedere flashul aglomerat pe pagina respectiva. Adica daca ai pune pagina aia cu flash cu tot pe un ipad moare instant. Parerea mea

  11. Deci tableta aia cu MeeGo bate la fund samsung galaxy tab de nu se vede. Parerea mea e ca interfata e mai buna decat cea din iOS, so ai dreptate volt, abia aia e o iPad killer.