iPhone 5 – kaareva takaosa ja reunat, kapasitiivinen painike, muutetut painikkeet, uusi vallankumous?

      Näin yllä olevan kuvan viime yö ensimmäistä kertaa ja esittelee meille iPhone 5:n, joka on täysin erilainen kuin mitä luulimme sen olevan. Eiliseen iltaan asti meille esitettiin ajatus, että iPhone 5 on itse asiassa iPhone 4 pienillä laitteistomuutoksilla ja ei muuta, mutta kun lähestymme syyskuuta, löydämme yhä enemmän mielenkiintoisia yksityiskohtia. Tämän luonnoksen mukaan iPhone 5:ssä on 4 tuuman näyttö, kaareva takaosa kaarevilla koteloreunoilla ja äänenvoimakkuus + mykistyspainikkeet, jotka on sijoitettu uudelleen laitteen oikealle puolelle. Viime yön luonnokset "vahvistivat". ylennys toteutti amerikkalainen kauppa, joka esittelee iPhonen, jonka muotoilu on samanlainen kuin yllä olevissa luonnoksissa, eikä se todennäköisesti ole sattumaa.

      Apple esitteli iPad 2:ssa aikomuksensa palata koteloiden kaarevaan muotoiluun, eli palata jossain määrin iPhone 3G/3GS:n suunnitteluun. Pidän iPhone 4 -designista, enkä haluaisi palata iPhone 3GS:ään tai vastaavaan iPad 2 -tablettiin, mutta en haittaisi, jos laite olisi hieman ohuempi. 4 tuuman näyttö olisi Applelle liikaa, mutta äänenvoimakkuuspainikkeiden uudelleensijoittelu ja isompi kapasitiivinen painike löytyvät yhtiön uudesta laitteesta.

      IPhone 5 on "ilmoitettu" olevan erittäin mielenkiintoinen laite, ja toivon, että emme tule pettymään. Jos tuleva terminaali näyttäisi kuvissa näkyvältä, ostaisitko sen? Mitä uusia muutoksia haluaisit nähdä?

17 KOMMENTTIA

  1. Cel din imaginea de la magazin este un pic mai lat parca in partea de sus. As vrea sa renunte de tot la butonul Home si sa ii gaseasca alta modalitate de a functiona, probabil gesturile touch din ios5. Fara buton Home, ecran de 4 inch si mai subtire.Criticam SGS2 ca e prea mare,zic unii, dar vrem ecrane de 4″. Asta pt ca 4″ nu este egal cu 4,3″, asa cum 80 nu este egal cu 160 sau 130, nici nu mai stiu ca a trecut ceva timp si nu s-a intamplat nimic.

  2. Eu cred ca este o imagine in oglinda. De ce ar muta si butoanele de volum si camera in partea dreapta ? Chiar si “dunga neagra” de la antena, din partea de sus, nu are cum sa fie acolo decat daca schimba si locatia butonului de power in partea stanga si asa ceva chiar nu cred.

  3. tervetullut
    Eu nu cred ca e chiar ok comparatia intre cele doua imagini. De ce?
    – in prima imagine camera frontala apare in stanga difuzorului, iar in a doua imagine in dreapta difuzorului;
    – in prima imagine nu pare a fi decat butonul mute mutat in partea dreapta a terminalului (ce e mai jos pare a fi locul unde se baga sim-ul) si chiar se vad butoanele de volum in stanga;
    – in imaginea a doua nu sunt decat butoanele de volum si mute mutate in dreapta, pare a fi toata banda aceea care a facut atata scandal cu receptia semnalului, de aceea cred ca in imaginea a doua este un iphone 4 editat in photoshop (practic au facut un flip orizontal si au ondulat un pic marginile)
    Nu zic ca nu poate fi adevarat, dar eu sunt sceptic in privinta asta. 🙂

  4. Da, pare a fi o imagine in oglinda insa nu stiu de ce s-ar complica atat sa o faca(fame might be an answer). Ar fi interesant daca au mutat antenele cu tot cu hardware-ul in partea dreapta insa imi vine greu sa cred.

  5. @zaone telefonul din schita de sus nu are nimic de-a face cu cel de jos sunt 2 terminale diferite se vede clar, imaginea randata cu cel de sus o gasesti in linkul de la comentul meu de mai sus, cel de jos eu cred ca e un photoshop. Pana nu “pierde” careva un iphone 5 probabil ca vom avea o groaza de speculatii pe tema asta.

  6. Avand in vedere ca in ios5 se poate folosi butonul + pt a face poze, iar functia asta e folosita cel mai des atunci cand vreti sa-ti faci singur poza, ar fi mai comod ca butoanele sa fie plasate in dreapta. Verificati!

  7. daca va arata asa cred ca raman la 4. un iphone 5 pe design-ul de la 4 da cu siguranta dar un iphone 5 pe design 3gs cu ecran de 4″ sigur nu voi cumpara. dar sunt convins ca apple nu va veni cu asa ceva pe piata.

  8. daca are procul de pe ipad 2 si mai mult ram, impreuna cu o baterie mai puternica eu nu mai am nevoie de mare lucru. Mie imi place designul i4. E bestial ca poti pune folie pe spate si nu il mai zgarii, spre deosebire de 3gs unde trebuia sa il dublezi in grosime cu o carcasa babana ca sa il protejezi.