Le flash consomme beaucoup de batterie du téléphone

Il y a presque 2 semaines, j'en ai écrit un article dans lequel nous présentons quelques-unes des raisons pour lesquelles Apple refuse avec véhémence l'introduction flash'S sur iPad/iPhone/iPod Touch, le principal étant le fait que flash- est un très gros consommateur de ressources qui entraînerait une diminution drastique de l'autonomie de la batterie suite à la navigation sur Internet ou à son utilisation dans des applications.

Il semble que Steve Jobs il n'est pas aussi fou que certains le croyaient et ses arguments concernant les effets flash- sur la batterie pourrait être vrai, car un test récent effectué sur un Nexus One, qui, grâce à la dernière mise à jour du micrologiciel, a reçu la prise en charge de flash, a révélé des détails plutôt surprenants sur flash. Vous verrez également dans la vidéo ci-dessous qu'en seulement 6 minutes de navigation sur Internet et d'ouverture de certains sites avec du contenu flash, et quelques minutes passées dans un jeu réalisé en flash, borne de batterie Nexus One il a été réduit de moitié par rapport à ce qu'il était au début du test.

Compte tenu de ces aspects, c'est la batterie allumée Nexus One même si faible et ne permet pas de surfer sur Internet via des sites avec du contenu flash ou Steve Jobs il avait effectivement raison flashapporte plus de mal que de bien.

Nous découvrirons certainement la vérité dans les prochains jours car il y aura d'autres sites qui testeront cela.

[vimeo] http://vimeo.com/9596010 [/ vimeo]

12 COMMENTAIRES

  1. Fii mai atent! Tipu zice clar: e un “shortcut video”
    «We didn’t shoot it in a row and played more than two hours, continuously with the Nexus One.» Da, Steve Jobs e nebun 😐 … So.. U re bull****ing…

  2. are dreptate zaone, oricum si daca ne pune support flash si o sa ne rupa bateria in 2! pe urma nu mai putem da roll back! soo mai bine stam asa cu ele si aia e!

    à votre santé!

  3. @GTC NOIR: Daca vor pune in mod sigur va exista optiunea de a opri flash-ul, asta ar fi trebuit sa faca Apple, cine vrea flash sa ii dea enable, cine nu vrea sa il lase inchis.
    Oricum video-ul asta nu e foarte concludent pentru ca in momentul inceperii testului puteau sa aiba 30% din baterie si in 5 minute sa ajunga la 25% si sa se schimbe iconita bateriei, vom vedea daca apar si altele.

  4. Nu prea inteleg obsesia asta cu flashul. Ar avea cineva nevoie de flash pe safari ? Cine vrea jocuri sa descarce aplicatii din Appstore, nu ai nevoie de flash pentru asta. In plus, cine isi doreste sa vada bannerele cu reclame in pagini web, care majoritatea sunt in format flash ?

    Singura utilitate pentru flash pe mobil este continutul video, dar pentru asta ai formatul HTML5 (youtube de exemplu).

    Asa ca flashul nu este o necesitate, dupa parerea mea, cel putin nu pe iPhone.

  5. @Serban: Eu as vrea de exemplu sa pot vedea si alte filmulete decat cele facute pe YouTube de pe iPhone, si as vrea sa vad continutul unor site-uri facute in flash, as vrea ca Apple sa imi dea optiunea de a activa sau nu flash, sa lase la alegerea mea folosirea lui nu sa decida ei in mod arbitrar pentru mine.
    Introducerea flash-ului plus optiunea de a`l porni sau nu mi se pare cea mai buna solutie pe care o poate adopta Apple si astfel ar da peste nas tuturor : “Aveti flash, va place? Ati vazut ca noi am avut dreptate?” si ar iesi cel mai bine din toata problema asta.

  6. Frate a spus omu’ in nenumarate posturi ca s a jucat pe flash mai bine de 2 ore si o sa faca si un filmulet un ceas in fata. Nu inteleg d c vb prostii knd tipu ala explica clar

  7. @Alex: Tu ori ai chef de vorbit aiurea ori nu vezi, daca ceasu ala arata bateria cum o ia la jumatate ce mai vrei ca nu pricep? Am spus mai sus ca e posibil sa fi avut o valoare scazuta si in alea 6 minute sa se fi consumat indeajuns incat sa afiseze scaderea aia insa ala in film poate sa spuna ca s`a jucat 3 zile incontinuu pe flash pana sa ajunga la valoarea aia ca eu tot nu`l cred, cred ce vad nu ce spune ala.
    N`am chef sa ma cert cu tine, video`ul ala nu demonstreaza ca baietii s`au jucat 2 ore si a scazut dintr`odata bateria ci ca in timp ce se jucau a scazut subit bateria, asta daca vrei sa intelegi daca nu vrei sa intelegi e chiar ok, dar daca incepi sa mai spui ca vorbesc prostii sau bullshit cand eu vorbesc frumos cu tine o sa`ti blochez toate comentariile si cu asta basta. Ori mentii un ton civilizat ori nu o sa ai posibilitatea de a-ti mai exprima parerile. Poti sa te superi daca vrei dar atat timp cat eu vorbesc frumos si cu respect astept acelasi lucru si de la interlocutor.

  8. SIncer decat sa am flash si sa il pot folosi 5 min mai bine fara. Probabil trebuia sa scoata ceva mai MARE decat ipadu, eventual cu rucsac in care ai un acumulatori…ca sa avem ceva de bun simt ca flashu.