L'iPad prend en charge le format .avi M-JPEG

Pentru cei dintre voi care inca nu stiu, .avi este formatul cel mai des folosit pentru filme, in special cele de lung metraj, un format care din pacate pana la aparitia iPad si firmware 3.2 nu era suporta sub nici o forma de iPhone / iPod Touch in mod nativ iar toate filmele trebuiau convertite in format MPEG-4 ou .mp4 pentru a putea fi transferate prin iTunes.

Ei bine, nici pe iPad nu vom avea inca suport nativ pentru formatul .avi ci pentru .avi M-JPEG care reprezinta formatul in care filmeaza unele camere digitale, deci cu ajutorul unui accesoriu veti putea descarca filmele facute in formati avi M-JPEG cu camera voastra, direct pe iPad pentru a le viziona. Desi din descrierile tehnice reiese ca doar formatul avi M-JPEG este suportat, abia dupa distribuirea iPad-urilor vom afla daca formatul nativ .avi poate fi rulat pe iPad sau ramanem la aceleasi limitari de ani de zile.

Oricum e un pas inainte pentru Apple, pana acum formatul avi nu se regasea in niciuna dintre descrierile iDevice-urilor si daca 3.2 firmware aduce suport pentru avi M-JPEG peut-être iPhone OS 4.0 va aduce suport pentru avi standard si nu numai.