J'ai mis à jour « par erreur » vers iOS 4.0.2, que dois-je faire maintenant ?

Daca de curiozitate sau din greseala ati facut update la iOS 4.0.2, atunci doar nu exista deocamdata o solutie e jailbreak, indiferent de terminalul pe care il detineti iPhone 3G/iPod Touch 2G pot fi jailbroken cu redsn0w 0.9.5 beta 5-5. Totusi, daca ati salvat SHSH in Cydia/PC atunci aveti o sansa de a reveni la iOS 4.0/4.0.1/3.x si a face jailbreak cu solutia de jailbreak de pe jailbreakme.com, sau utilitarul favorit.

Daca aveti un iPhone 3G/3GS, aveti SHSH salvat in Cydia si vreti sa reveniti la iOS 4.x, atunci trebuie sa urmati tutorialul acesta, facand abstractie de versiunile de firmware specificate acolo deoarece tutorialul functioneaza pentru orice firmware ce are SHSH salvat in Cydia. Pentru iPhone 4 acest proces nu functioneaza intotdeauna deoarece iTunes da anumite erori, voi reveni cu un tutorial si pentru iPhone 4.

Daca aveti SHSH salvat in PC cu TinyUmbrella atunci tot ce trebuie sa faceti este sa conectati telefonul la PC, deschideti TinyUmbrella si apasati butonul “Start TSS Server”, apoi deschideti iTunes si faceti restore la versiunea de firmware dorita.

Daca aveti un iPhone 3G nu e necesar sa folositi SHSH daca vreti sa reveniti la firmware 3.x, insa daca vreti sa reveniti la iOS 4.x atunci aveti nevoie de SHSH, daca nu aveti nu puteti face restore.

Daca primiti eroare “this iPhone is not eligible…” atunci ati facut tutorialul gresit, ati sarit un pas, si trebuie sa refaceti tot pentru ca iTunes nu se conecteaza la serverul Cydia. Daca primiti eroare 3194 atunci NU aveti SHSH salvat pentru acea versiune de iOS si va chinuiti degeaba.