Apple pourrait lancer de nouveaux modèles d'iPhone moins chers

après rumeur care indica faptul ca Apple a inceput deja lucrul la un iPhone 4 CDMA only pentru reteaua Verizon din SUA, iata ca acum a aparut altul care indica faptul ca Apple ar putea lansa anul viitor cateva noi modele de iPhone insa e marimi diferite. Noile modele ar urma sa fie lansate la diversi operatori de pe teritoriul SUA insa cu siguranta si la cei europeni iar principalul castig pentru consumator ar fi un iPhone de dimensiuni mai mici insa mai ieftin ca si pret. In momentul de fata iPhone 4 este disponibil la preturi incepand de la 500€ si mergand pana la peste 1000€, deci nu e accesibil oricui iar cateva modele de dimensiuni mai mici, mai ieftine si ceva mai putin potente hardware ar putea fi binevenite pentru cei care nu isi permit un iPhone normal.

“Our sources believe these likely represent new high-end and low-end iPhone models to complement its current iPhone 4,” Wu wrote in a note to investors. “One possibility we are picking up is a “mini” or “nano” iPhone with a smaller candybar form factor leveraging technology in its new mini touchscreen iPod nano.

We believe Apple moving to a more complete iPhone product line makes strategic sense in that its iPhone 4 addresses only the high-end of the market,” he said. “We think Apple should take a page out of its iPod playbook where it has had a lot (of) success with a 3-tier strategy addressing entry-level, mid-range and high-end, making it difficult for competitors."

Desigur acesta este doar un zvon si mie unul imi vine greu sa cred ca Apple s-ar complica cu producerea mai multor modele de iPhone avand in vedere ca ei abia fac fata cu productia terminalelor actuale. Totusi, daca ar exista mai multe optiuni pentru noul iPhone, ati fi inclinati sa cumparati un model mai ieftin al iPhone 5 decat modelul “principal” ?