Apple poursuivi en justice pour surchauffe de la tablette iPad, remporte le premier tour

Apple a fost data recent in jugement de cativa clienti nemultumiti de faptul ca tableta lor iPad se supraincalzea in timpul unei folosiri normale. Cazul e vechi, dateaza din luna iulie a anului 2010 si se bazeaza pe faptul ca o tableta iPad folosita afara in timpul unei zile calduroase se incalzeste prea tare, afiseaza mesajul din imaginea de mai sus si se inchide pana intregul sistem se raceste. Un judecator federal din SUA a decis sa respinga acest caz deoarece plangerile reclamantilor nu sunt bazate pe un temei legal. Reclamantii au sustinut ca Apple minte atunci cand promoveaza tableta iPad si ca vinde tablete defecte incapabile sa functioneze in conditii normale de utilizare.

“The Court concludes that these allegations are insufficient,” Fogel wrote in his order. “At the least, Plaintiffs must identify the particular commercial or advertisement upon which they relied and must describe with the requisite specificity the content of that particular commercial or advertisement.”

Fogel gave Balthazar, Keller and Browning 30 days to file an amended complaint that must add the specifics he cited.

Judecatorul a dat partilor un termen de 30 de zile in care sa isi revizuiasca, cererea altfel cazul va fi clasat. Orice dispozitiv se incalzeste dupa o folosire indelungata iar iDevice-urile folosite in zone cu temperaturi ridicate pot afisa mesaje de avertizare. Aceste mesaje au rolul de a proteja dispozitivul impotriva unor stricaciuni insa de obicei acest gen de avertismente apar foarte rar. Eu, spre exemplu, nu am avut pana acum “placerea” de a avea acel mesaj afisat pe iPhone.