Apple occupe la 4ème place dans la liste des fabricants de PC

Apple, la société qui a produit des ordinateurs, des iPod et des logiciels jusqu'en 2007, tire désormais l'essentiel de ses revenus de la vente d'iDevices. Cependant, Apple reste un acteur important sur le marché des PC, la société ayant une part de marché de 9.5%, occupant la 4ème place du classement des plus grands fabricants de PC. L'entreprise s'est classée 4ème en raison des faibles ventes de la tablette iPad, considérée par les analystes comme un PC, plus précisément une tablette PC.

Outre les Mac, la tablette iPad figure dans toutes les listes où sont discutés les fabricants de PC et aide Apple à maintenir une position dominante dans l'industrie. Apple n'a réussi à vendre que 6.4 millions de tablettes iPad au cours des 3 premiers mois de cette année, ce chiffre combiné aux 2 millions de Mac vendus au cours de la même période place Apple à la 4ème place dans la liste des vendeurs de PC. Apple a enregistré une augmentation de 188 $ par rapport à la même période de l'année dernière, mais au total, elle a enregistré une diminution de 31 % par rapport au trimestre fiscal précédent.

Apple vend 3 fois plus de tablettes iPad que de Mac, ce qui en dit long sur la clientèle de l'entreprise.

Apple a poursuivi sa stratégie de domination du marché des tablettes, avec l'iPad ou l'iPad 2 disponible sur 59 marchés à la fin du premier trimestre. Une combinaison de fortes ventes au quatrième trimestre et de l'annonce du lancement de l'iPad 1 sur les principaux marchés fin mars a contribué à une baisse séquentielle des livraisons d'iPad de 4 %. Le plein impact du lancement de l'iPad 2 ne se fera sentir que dans les trimestres suivants, à mesure qu'Apple mettra le produit entre les mains des consommateurs. Alors que les ventes de tablettes ont continué à améliorer les résultats d'Apple, les fournisseurs de PC axés sur le marché des netbooks et des ordinateurs portables grand public, tels qu'Acer et Asus, n'ont pas eu de si bons résultats.

17 COMMENTAIRES

  1. @edy: Iar din comentariile tale răzbate cu putere faptul că habar n-ai de Mac. “Pay more for the same thing”? “Same”?!? Tz-tz-tz …

  2. Si ce poti face cu un mac? iphone este intradevar bun, parca ar merita diferenta de pret, dar un mac de ce ar merita, aaa arata bine, da nu ai bsod-uri… worng ai si pe mac, nu prea sunt jocuri, iar jocuri bune sunt si mai putine, nu este ceva destinat oricarui tip de user cum este un notebook obisnuit care ruleaza windows….

    nu se justifica diferenta de pret doar prin cum este desenat.

  3. @Mihai Chirita: Rulează mai rapid, mai fluent, fără blocaje și prăbușiri, pornește și se închide imediat, n-ai stres cu viruși, malware, defragmentări, optimizări și reparații de registru, update-uri săptămânale sau reinstalări de OS, este mai intuitiv, are soft avansat de editat filme, făcut muzică, convertit și editat poze, PDF din orice aplicație, creat volume virtuale și rip de discuri, deschide cam orice tip de fișiere (incl. MS Office), are incluse opțiuni pentru servere de tot felul, etc. (practic nu mai dai bani pe soft specializat precum sub Windows, decât dacă ai nevoie de soft avansat pentru lucru profesionist). Încearcă și-ai să vezi!

  4. @Mihai Chirita: … Cât despre jocuri, sunt destule, ia dă o raită pe App Store, pe Steam sau pe site-ul oricărui producător serios de jocuri!

    Și chiar este destinat oricărui tip de user, este mult mai ușor de folosit și chiar de administrat decât Windoze – diferența de preț (între timp destul de mică la ultimele modele) este pe deplin justificată!

  5. @Tigris_Regalis
    Fiecare dintre noi are dreptul la o opinie. Opinia mea este ca pretul mare al unui Mac in comparatie cu cel al unui PC nu se justifica absolut deloc din moment ce ambele fac aceeasi chestie. Faptul ca se misca mai rapid, fara blocaje si prabusiri este opinia ta, asta nu inseamna ca trebuie luata ca atare. Partea cu virusi e clara, sunt extrem de multe PCs in comparatie cu Macs. Reinstalari de OS. Eu imi schimb windows-ul cam odata la 3 ani, cei care isi schimba windowsul extrem de des e problema lor, nu OS e problema, ci omul ;).
    Cat despre jocuri mai multe si de calitate mai buna sunt pt Windows decat pt Mac.
    Eu am atat iPhone cat si iPad. Cel mai folositor este iPhoneul, iPadul este un boredom killer. Am umblat si pe Mac si nu mi s-a parut a fi ceva aparte in comparatie cu PC.
    Sa fim seriosi acum, nu trebuie sa catalogom orice produs apple ca fiind bun pt ca e apple. Apple e superior lui Microsoft in unele domenii(smartphones,tablets), Microsoft e superior lui Apple in alte domenii(desktop computers).
    Sa zici chestii arogante precum Mac is not MS DOS, ca si cum windows nici nu se compara cu mac e comentariu tipic fanboy.
    Everything has pros and cons. Keep that in mind 😉

  6. @edy: Păi tocmai că nu “fac aceeași chestie”, un Mac face mai mult și mai bine de la început, la PC mai investești timp, bani și nervi să cauți și să configurezi aplicații care să suplinească sau să corecteze lipsurile inerente.

    Cum se mișcă un Mac nu este doar opinia mea, ci experiența mea și a tuturor persoanelor care au trecut la Mac și nu vor să mai revină la PC (de ce oare?). Întreabă orice utilizator de Mac.

    Virușii n-au legătură cu răspândirea sistemului de operare, ci cu slăbiciunile acestuia – la ce răspândire au iDevices, cum altfel se explică faptul că iOS nu este asaltat de viruși, troieni, viermi, etc.?

    Iar reinstalarea Windows-ului este soluția de “depanare” standard pe care o recomandă chiar și “servisiștii” profesioniști atunci când nu dau de cap în prima oră de depanare multitudinii de probleme care afectează Windows sau dacă performanțele sistemului scad în timp. Dacă n-ai întâlnit încă “Windows decay”, înseamnă că nu prea ai de lucru la calculator.

    Avantajul Windows-ului nu a fost niciodată calitatea (LOL!), ci faptul că vine preinstalat pe PC-urile OEM și că este ușor de piratat. Niciun desktop PC nu bate un iMac sau Mac Pro în categoria lor, hai să fim serioși!

    Jocuri de calitate sunt destule și pentru Mac – ai căutat măcar să vezi sau citezi statistici de acum 10 ani?

    N-am zis că Mac este bun doar din cauză că este produs de Apple, ci datorită un avantaje concrete pe care le-am exemplificat. Iar comentariul cu MS-DOS nu-mi aparține, deși este corect în esență – multe probleme ale PC-ului se datorează “moștenirii” MS-DOS, un sistem de operare slab și cu multe probleme, erori de concepție, de funcționare și “găuri” care și-a lăsat amprenta și asupra Windows-ului din deceniile următoare, care avea la bază, respectiv încorpora “tehnologia” găunoasă din MS-DOS.

  7. @Tigris_Regalis
    Asta e opinia ta, eu am opinia mea. Statistica este de partea mea avand in vedere numarul utilizatorilor de PC si de MAC.

  8. @icetkk: Cum zici tu … deși DEX-ul nu mă contrazice. 🙂

    @edy: Cantitatea nu este niciodată egală cu calitatea – întotdeauna se vor vinde mai multe mașini mici de oraș decât limuzine de lux, vor locui mai mulți oameni la bloc decât în castele și vor fi mai mulți care cumpără mâncare cu E-uri decât produse Bio.

  9. @Tigris
    La prima vedere, nu te contrazice DEX-ul, dar totodata in DEX scrie, la definitai cuvantului “profesionist”, ca se refera la persoane (strict). Nu poti spune despre un lucru sau un animal ca este profesionist decat daca vrei sa fie o figura de stil, si anume personificare. 🙂

  10. @Tigris_Regalis
    Analogia ta nu mi se pare una corecta din moment ce atat Mac cat si PC fac acelasi lucru,la fel de bine, singura diferenta intre ele fiind pretul exagerat al Mac in comparatie cu PC.
    Intradevar pretul unui PC, conform analogiei tale, este precum al unei masini “mici de oras”, iar cel al unui Mac precum unei limuzine, dar in opinia mea nu este nici o diferenta de calitate.
    Discutia asta poate dura la infinit, Mac Vs. PC fiind un “razboi” vechi. Bottom line is both can do the same thing more or less better/faster.
    Fiecare cu opinia lui.