35 % des consommateurs du marché de la téléphonie mobile achèteront un iPhone 5

     Même si Apple n'a pas encore fixé la date de la prochaine conférence où elle présentera iOS 5 et probablement le nouvel iPhone 5, les consommateurs sont déjà intéressés par l'achat du futur smartphone. Les gens de pricegrabber.com ont lancé une enquête sur leur propre site Internet et après près de 3000 votes, ils ont découvert que 35% de ceux qui ont répondu sont intéressés par l'achat du terminal iPhone 5, pas encore sorti. Près d'un tiers de ceux qui possèdent un téléphone mobile sont intéressés par le terminal Apple et 31. % d'entre eux envisagent de l'acheter d'ici la fin de l'année. Le fait qu'Apple n'ait pas encore lancé l'iPhone 5 a suscité l'intérêt de nombreux utilisateurs qui ont soit renoncé à l'achat d'un iPhone 4 ou d'un smartphone Android, soit n'ont pas assez d'argent actuellement.

      L'enquête sur les prix s'est également concentrée sur les facteurs qui convaincraient les utilisateurs d'acheter le nouveau terminal et il semble qu'une batterie avec une plus grande autonomie serait la raison qui convaincrait la plupart des gens de dépenser de l'argent sur l'iPhone 5. Le prix inférieur, la connectivité 4G, le plus grand écran et le meilleur appareil photo ont chacun reçu plus de 40 % des votes, la durée de vie de la batterie est donc sans aucun doute l'aspect le plus important. Lors du lancement de chaque nouvel iPhone, Apple a mentionné le fait qu'il a amélioré la durée de vie de la batterie, l'iPhone 4 est le terminal avec la meilleure durée de vie et il y a de très fortes chances que l'iPhone 5 le surpasse.

      Je vais certainement acheter l'iPhone 5, d'accord ?

19 COMMENTAIRES

  1. fara suparare dar titlul e aiurea si ofera informatii gresite,pentru ca nu este reprezentativ la nivel global. Ca daca majoritatea accesarilor pe acest site, sa zicem 90% aproximativ au loc din statele unite ma indoiesc ca este relevant si reprezentativ pentru tot restul globului sau utilizatorilor de telefoane mobile. pe langa asta pricegrabber.com vinde mai multe decat telefoane asta insemnand ca nu toti cei 23 de milioane de membrii sunt consumatori de telefoane mobile . De accea titlul e gresit si ar trebui sa fie ceva de genul “35% din membrii lui pricegrabber.com doresc sa achizitioneze un iphone 5”

  2. datorita faptului ca au sediul in los angeles si mi se pare absolut logic si normal ca ei sa tinteasca piata americana. Oricum titlul tot gresit ramane pentru ca eu de acolo imi pot cumpara daca vreau un nou televizor samsung care nu are nici o legatura cu telefonul meu mobil

  3. Daca posibilitatea de a face jb va mai exista in continuare da POATE. As cumpara unul. Dar depinde si de concurenta. Va zic samsung valansa un terminal mai puternic si mai ieftin. I4 cu retina a ajuns aproape la limita din punct de vedere al ecranelor adica mai bun nu prea are rost ca nu cred ca sar observa. Urmatoru model d samsung va avea tot un fel de retina la fel d bun.

  4. Daca va avea ecran mai mare (macar 3,7”) il voi achizitiona. Daca pastreaza si la a 5 a generatie acelasi ecran … mai mult ca sigur ca nu. Nu vrea ecran de 4,3” ca la Galaxy S2 … dar nici 3,5” in timp ce concurenta tot creste diagonala ecranelor. Si pt asta nu ar trebui sa mareasca deloc dimensiunea telefonului sau f f putin … in cel mai rau caz.

    Un alt motiv ar fi un acumulator mai mare sau un consum mai mic. Aici nu prea in fac sperante pt ca niciun producator nu a reusit sa scoata un smartphone care la o utilizare medie sa tine acumualtorul 2 zile pe reteaua 3G (ca de aia iei tel 3g … cand ai nevoie de net rapid sa nu stai sa tot comuti de pe 2g pe 3g din cauza consumului acumulatorului).

    Camera e destul de buna … nu ma deranjeaza sa o pastreseze desi nu cred ca va fi aceeasi.

    Procesorul sigur va fi altul avand in vedere ca la ”vecini” Dual core urile fac legea.

    Pretul nu va fi mai mic … cu siguranta !

  5. @Vladel Samasung nu o sa aiba niciodata iOS de accea eu nu il voi achizitiona chiar daca v-a avea procesor i7 nu ai ce face cu el ! Aplicatiile din Android sunt nasoale au lag si Androidul e ff complicat !! Copie nereusita !!

  6. Clar voi cumpara un iphone 5,calitatea materialelor e punctul forte pentru mine iar orice ar face samsung nu se ridica la nivelul apple.

  7. De cand am Ipadul telefoanele sunt pe locul 2 la multimedia,mail…etc.
    Sincer nu cred ca s-ar merita ptr mine ( in conditiile cand am si iphone 4 si sgs 2 ) sa imi cumpar acum iphone 5.
    Just my 2 cents … 😉

  8. Imi iau iPhone din 2 in 2 ani, tocmai ca sa simt cu adevarat imbunatatirea de performanta si calitativa. Incepand cu 3G-ul, am continuat cu 4 si urmeaza 6-le. Pana atunci am sa fac un efort supraomenesc sa ma multumesc cu “nimicul” pe care mi-l va oferi iOS 5 pe iP4.

  9. iphone 5 va avea un ecran de 4 inch, 8 mb camera full HD.deci se merita orice produs de la apple.pacat ca in romania nu toti isi permit sa-si ia produse de la ei.raportul calitate pret este bun dar majoritatea nu-si permit .oricum intotdeauna cei de la apple au stiut intotdeauna sa faca lucruri de calitate chiar daca pt aici in romania noi sunt scumpe.