Steve Jobs - l'homme qui ne respecte pas les règles et change souvent de voiture

    Steve Jobs était un rebelle, du moins c'est ainsi que le décrit Walter Isaacson, et pour lui les règles n'avaient pas beaucoup d'importance. C'est pour cela qu'on le voit stationner dans la zone spécialement aménagée pour les personnes handicapées, c'est pour cela qu'il n'a pas fait installer les plaques d'immatriculation sur la voiture qu'il a reçue de la police. Afin d'éviter leur installation, Steve Jobs a trouvé une « faille » dans la loi californienne et l'a utilisée pour éviter d'installer des plaques d'immatriculation. Il semblerait qu'en Californie tout conducteur qui achète une voiture neuve puisse conduire pendant 6 mois sans installer ses plaques d'immatriculation.

Steve (ou un de ses proches) a repéré une faille dans les lois californiennes sur les véhicules. Toute personne possédant une voiture neuve disposait d'un délai maximum de six mois pour apposer la plaque d'immatriculation délivrée sur le véhicule.

Jobs a donc conclu un accord avec la société de crédit-bail ; il changeait toujours de voiture au cours du sixième mois du bail, échangeant une Mercedes SL55 AMG argentée contre une autre identique. À aucun moment il ne serait dans une voiture vieille de six mois ; et il n'y avait donc aucune obligation légale de faire installer les plaques d'immatriculation.

On pourrait également supposer que la société de leasing était heureuse : elle disposait d’une quantité inépuisable de voitures de luxe à vendre, le précédent conducteur n’étant autre que Steve Jobs.

Ce serait une situation gagnant-gagnant pour Steve, la société de crédit-bail et pour l’acheteur ultérieur.

    D'après ceux de The Loop, Steve Jobs avait un accord avec les concessionnaires chez qui il achetait sa Mercedes SL55 AMG et tous les 6 mois il changeait de voiture afin de ne pas utiliser de plaques d'immatriculation. L'histoire semble étrange, mais apparemment Steve Jobs aurait été prêt à faire cela juste pour pouvoir conduire en Californie sans plaque d'immatriculation sur sa voiture.

15 COMMENTAIRES

  1. In romania exista un cuvant frumos care descrie cel mai exact tipul soferilor care parcheaza pe locuri de handicapati: Bizoni.
    Nu mi se pare act de rebeliune ci nesimtire.

  2. Motivul pentru care nu avea placute de inmatriculare este insa altul. Acestea erau furate in prima zi in care le punea pe masina de catre fani ca suvenir

  3. Trebuia sa-i spui ca e bizon cand era in viata nu acum dupa ce a murit va-ti gasit sa aruncati cu noroi intrun om care si mort are valoare mai mare pentru omenire decat oricare dintre noi.Ca sa nu zic despre voi desteptilor care aveti cap sa nu va ploua in gat.

  4. Bai Paul , ce te curentezi asa, a fost tare, super destept , inovator , etc etc, gata , a avut si defecte ca multi dintre noi, hai sa-l pontificam….si cu valoarea…ramane de vazut…poate maine descoperi un antidot pt sida, cancer etc…so…

  5. Cel mai mult ma “amuza” cand observ ca dupa moartea unui mare om [ex. M.J. sau Steve Jobs] se face mare tam-tam de fiecare mica chichita facuta de ei inainte de moarte. Pana sa moara.. nu prea ii baga nimeni in seama, dar acuma parca a explodat lumea mass-media. Mi se pare tare urat ca toata lumea sa stea sa il critice acuma. Omul a facut multe la viata lui si a facut mai multe decat noi doar gandim, pacat ca a murit.

  6. Omul era ingenios în tot ce făcea și dacă găsea o nișă, o exploata în mod original. Dacă n-ar fi fost așa, lumea noastră ar fi fost altfel decât suntem acum obișnuiți s-o vedem.

  7. bai redusilor care tot ziceti cat de bizon era Steve Jobs, aflati pt cultura voastra generala ca daca omul parca pe locuri destinate pers cu handicap (in mod sigur avea la mana certificat de handicap sau cv legitimatie) iar daca vreun politist redus ca voi ii dadea amenda, in mod sigur se alegea cu proces pt abuz in serviciu… daca omul parca masina pe locurile o facea atat din teribilism (probabil ca sa-si mai indulceasca suferinta) cat si din comoditate… in mod sigur nu va alegeati cu acest comment daca nu erati asa ignoranti 🙂

  8. Nu cred ca asa trebuia prezentat stirea ca un rebel care nu respecta regulile, despre morti numai de bine dar ai sa nu fie prezentat ca un model de urmat, parcarile pentru cei cu handicap sunt facute pentru cei cu handicap locomotor nu? este vb de … numai de bine