Les Chinois clonent presque parfaitement le MacBook Air

    Après des clones presque parfaits de l'iPhone et des terminaux Tablettes iPad, comme de Chine un clone arrive aussi presque parfait du MacBook Air d'Apple. Nous parlons plus précisément du clonage du design lancé par Apple l'automne dernier avec un nouveau modèle du MacBook Air. Le produit cloné par les Chinois n'a pas le logo Apple sur le boîtier, mais son prix est de seulement 472 dollars, bien qu'en termes de matériel, il soit quelque peu similaire à la configuration proposée par Apple à ses clients. Dans le cas du clone, nous parlons de : processeur Intel Atom N2800 à 1.86 GHz, carte vidéo GMA3600 intégrée, moniteur LED de 13.3 pouces avec une résolution de 1366×768, 2 Go de RAM, 32 Go de SSD, deux ports USB 2.0, 3 pouces lecteur de carte 1, port mini-HDMI et une batterie de 4100 mAh qui offre 3.5 heures d'autonomie mais non modifiable.

     Concernant le design, nous parlons d'une copie presque fidèle et, comme je l'ai dit plus haut, sans le logo de l'entreprise au dos. Le clone n'est que 0.1 centimètre plus épais qu'un vrai MacBook Air et ne pèse que quelques grammes de plus que le produit de la société de Cupertino. Il était inévitable qu’un tel produit soit lancé en Chine, mais ce qui est vraiment intéressant, c’est son prix. Pour seulement 472 dollars, les Chinois vendent un ordinateur portable dont la configuration est proche de celle d'un produit deux fois plus cher. Je suis sûr qu'Apple pourrait vendre le MacBook Air 11 pouces beaucoup moins cher et cela générerait vraiment de la concurrence sur le marché, mais il ne le fera jamais.

20 COMMENTAIRES

  1. Scuze zaone, dar am o problema cu aplicatia idevice.ro, am un 4s , nu vad dc ar trimite notificari de 2 sau 3 ori pt acelasi titlu nou in siteul tau, din cand in cand se inchide cand citesc cv! Scz de off! Citisem cv de o noua versiune a aplicatiei, cand? Salut

  2. arata bine, insa conteaza si calitatea materialelor
    la un pret dublu apple vine nu doar cu design, ci si cu calitate si cu software

  3. Daca configuratia ti se pare “apropiata” inseamna ca ai uitat in ce an suntem … ATOM cu GMA3600 este alta mancare de peste fata de i5-i7 cu Intel HD Graphics 3000 … in rest, bravo lor … copiaza Samsung de ce sa ma mire o fabrica de chinezi “noname”.

  4. Prefer un macbook air de 2 ani vechime fara zgarieturi in stare perfecta cu 2 gb ram si display de 13 care poate fi achizitionat pe la vreo 500 euro.

  5. Zaone, daca ambele sunt procesoare facute de intel, nu inseamna ca sunt apropiate, cele 2 procesoare sunt la capetele opuse ale ofertei intel, deci nu, nu sunt nici macar apropiate.

  6. LOL, judecăți de valoare de genul “configurații apropiate” în cazul unui MBA și a acelei copii patetice chiar nu își au locul într-un blog tehnic! Un procesor Atom nu e deloc apropiat de un i5, nici capacitatea aia prăpădită de 32GB de memorie internă sau bateria care nu trece de 3,5 ore în testele optimiste de laborator (probabil vreo oră jumate – două în realitate, dacă specificațiile nu sunt cu totul mincinoase, ceea ce te poți aștepta la hoții ăștia noname) nu au nicio treabă cu MBA.

    Mă așteptam să citesc astfel de știri senzaționaliste și exagerări în presa tabloidă, adresată acelora fără cunoștințe tehnice, dar nu aici …

    Dacă ar fi așa de ușor să se producă un concurent pentru MBA, de ce nu a reușit niciunul din marii producători să se apropie măcar în ultimii ani și de ce are Intel așa probleme cu implementarea platformei Ultrabook, care tocmai că dorește să se constituie într-o alternativă la MBA, dar suferă din motive de performanță și costuri semnificative peste cele ale MBA?

  7. @Tigris Regalis: Din globul de cristal vina asta? E un atom cu 4 thread-uri, habar nu ai ce SSD are, habar nu ai ce RAM are, so, previziunile tale sunt cam fara valoare 😉 Sa nu pupam hardware-ul Apple unde nu trebuie ca vorbim despre componente disponibile pentru toata lumea, nu doar pentru Apple.

  8. @zaone: Și dacă ar fi vorba despre componente disponibile pentru toată lumea, de ce se plâng marii producători că nu pot scoate un Ultrabook cu specificații apropiate și preț competitiv cu MBA?

    Cât despre specificații, le-ai indicat chiar tu: SSD de 32GB și 2GB RAM (doar atâta, pentru Windows!?!), adică mai slab decât prima generație de MBA de acum câțiva ani! Nu mai vorbim de faptul că nu are Thunderbolt și probabil nici MagSafe, Sudden Motion Sensor, cooler array, touchpad cu multitouch, tastatură iluminată și mai știu eu ce alte “detalii” care fac diferența! La coșul de gunoi cu copia asta jalnică, nu m-ar mira ca după o lună să înceapă să se desfacă în bucăți, componentele să înceapă să dea chix, ș.a.m.d.!

  9. @zaone, poate sa aiba si 10 threaduri Atom`ul ala… este cel mai slab procesor care il produce Intel, este fix la nivelul unui batran Pentium 4… gasesti destule informatii pe internet daca te intereseaza.

    Nu vad ce rost are comparatia…

  10. tocmai am venit din china si am cumparat asa ceva. va pot spune ca dupa ce am primit aparatul….. a trebuit sa caut un chinez sa imi instaleze un windows in engleza si surpriza dupa ce a refacut partitiile ne-am trezit cu 40 GB. sunt un tip tipicar, nu am reusit sa gasesc nici cel mai mic cusur, calitate super cine doreste sa-l vada, eventual sa comande – ymaxplus@yahoo.com