Tutoriel : Comment créer un ipsw personnalisé et restaurer vers iOS 5/5.0.1 à l'aide d'iFaith

   Ce soir iH8sn0w a publié iFaith 1.4, une nouvelle version du programme avec laquelle nous pouvons sauvegarder SHSH pour n'importe quelle version d'iOS installée sur nos iDevices. C'est le seul programme qui fait cela quelle que soit la version d'iOS que vous avez installée sur votre terminal et c'est le seul programme qui enregistre un SHSH utilisable pour iOS 5/5.0.1. Malheureusement, iFaith enregistre les SHSH uniquement pour les terminaux sortis avant l'iPad 2 et l'iPhone 4S, donc malheureusement vous n'en avez pas beaucoup d'utilité si vous avez un nouvel iDevice.

    Ici, je vous ai montré comment enregistrer un SHSH en utilisant iFaith et avant de le faire ce tutoriel vous feriez mieux de suivre celui-ci, si vous ne l'avez pas déjà fait, car vous aurez besoin de ce SHSH pour iOS 5. Cela dit, voici comment enregistrer un SHSH pour iOS 5/5.0.1 et comment l'utiliser dans un ipsw personnalisé pour restaurer.

   iFaith est compatible avec :

  • iPhone 3GS ;
  • iPhone 4;
  • iPad 1 ;
  • iPod Touch 3G ;
  • iPod Touch 4G.

   Avant de commencer, je dois vous avertir de deux choses : Bitdefender fermera iFaith lorsqu'il commencera à exploiter l'iOS du terminal et le programme lui-même est extrêmement mal conçu, de sorte que lors de la sauvegarde SHSH, il pourrait se fermer de nulle part.

Étape 1

Télécharger iFaith 1.4 d'où.

Étape 2

Suivre ce tutoriell pour enregistrer le SHSH.

Étape 3

Après avoir enregistré le SHSH, fermez iFaith et rouvrez le programme.

Étape 3

Appuyez sur le bouton Créer *signé* IPSW avec Blobs. Après avoir appuyé sur le bouton, sélectionnez le SHSH enregistré s'il n'apparaît pas automatiquement dans le programme et suivez les étapes pour créer un ipsw personnalisé.

Étape 4

Après avoir sélectionné le SHSH sur l'ordinateur, vous devrez sélectionner l'ipsw pour la version iOS sur laquelle vous souhaitez personnaliser l'ipsw. Vous avez soit la possibilité de sélectionner un emplacement sur l'ordinateur où vous avez enregistré l'ipsw, soit la possibilité de le télécharger via iFaith.

Étape 5

Après avoir sélectionné l'ipsw, le programme confirmera que cet ipsw est bon en appuyant sur le bouton Construire IPSW vous créerez un ipsw personnalisé incluant SHSH.

Étape 6

Après avoir créé l'ipsw personnalisé, vous devez entrer votre iDevice en mode Pwned DFU et iFaith vous montrera comment.

Étape 7

Après avoir créé l'ipsw personnalisé, enregistrez-le sur le bureau (avec un nom comme 000000767201C3CC_iFaith_iPhone_3GS-5.0.1 (9A405)_signed) et le terminal en mode Pwned DFU, ouvrez iTunes et en maintenant la touche Maj enfoncée (option +o sur Mac), appuyez sur le bouton Restaurer dans iTunes, choisissez l'ipsw et laissez iTunes restaurer.

Une fois le processus terminé, vous aurez iOS 5/5.0.1 installé mais sans jailbreak, ce que vous devrez faire séparément.

66 COMMENTAIRES

  1. Momentan am 4.3.5, daca salvez shsh fac custom ipsw cu ifaith cand dau restore in itunes se modifica cumva baseband ?

  2. @Zaone : Ups ! Am 5.0.1 si “pute ” 🙂 ! Problema e ca nu am Windows si nici nu as vrea sa Imi pun pe Mac Windows !! Oh well …alta metoda mai exista ?

  3. Salut Domnul Zaone am si eu o intrebare pot sa fac un custom ipsw cu ifaith sa-mi pastrez basebandul , ca pe urma sa pot sa imi deblochez iphonul , detin un iphone 4. Multumesc

  4. Dap, functioneaza perfect acest tutorial! Multam zaone! De cand s-a lasnat 5.0.1 tot asteptam o modalitate prin care sa pot face restore la 5.0 :p

  5. stai asa…@iuliuli…..momentan aveai 5.0.1 si ai facut restore la 5.0? Daca e asa, inseamna ca tre sa mai citesc tutorialul. @Zao…nu se face restore doar la versiunea pe care o ai instalata??? ex: 5.0 restore la 5.0, ? Exista posibilitatea de la 5.0.1 la 5.0 ?

  6. @Alex: Nu pot sa inteleg cum va ganditi voi ca puteti face un custom ipsw pentru o alta versiune de iOS decat cea pentru care aveti SHSH. Explicati-mi si mie va rog care e logica pentru ca am explicat extrem de clar in articol.
    @mihai_rt: Ai in sectiunea tabelului de jailbreak.

  7. sa inteleg ca in momentul de fata pot face update la iOS 5.0 cu preserve de baseband (04.10.01) astfel incat sa pot folosi gevey sim ultra? +++am uitat sa mentionez ca va trebui sa fac si hacktivate+++
    va intreb pt ca nu vreau sa dau banii aiurea pe gevey sim oricum dupa ce fac iphone4 ul meu sa mearga ca telefon o sa ramana asa pana la adanci batraneti:)

  8. am facut tot pana la ultimu pas…cand am intrat in itunes sa dau shift + restore …..nu-mi apare in stanga meniul cu tel… ce pot sa fac…?!

  9. Cred ca imi scapa ceva. Am obtinut fisierul SHSH “0000008DC10DED0E_iPhone_4-5.0_(9A334)-blobs” care mai departe nu e recunoscut de IFaith pentru a crea ipsw-ul . Imi spune cineva unde gresesc?

  10. Nu ajung pana acolo. La pasul de selectare al SHSH , fisierul salvat de mine ca SHSH nu este vizibil ptr a fi selectat. Ar trebui sa aiba o terminatie anume?

  11. daca am salvat shsh la ios 5 cu ifaith costum ipsw de asemnea ..pot sa fac downgrade la ios 5 de la ios 5.0.1?

  12. Am rezolvat (am pus manual terminatia .ifaith la fisierul salvat). Dar nu inteleg de ce s-a salvat asa , fara terminatia de tip fisier.

  13. sal pt un iphone 4 ios 4.1 fara shsh salvat ma ajuta programul asta sa fac update la 5.0.1 si apoi pot trece inapoi daca nu merge bine?? da asemenea as dori sa-mi opresc bb 02.10.04

  14. Intrebare ca sa fiu sigur:
    Momentan am 4.3.5 pe i4. Am urmat procedura si mi-a salvat cu ifaith SHSH si am facut si custom ipsw (i-am dat sa il descarce el).

    Daca fac momentan update din itunes la 5.0.1, pot sa revin ulterior la 4.3.5 cu ifaith in conditiile in care am ipsw-ul salvat si shsh-ul pentru 4.3.5? Nu vreau sa fi sarit ceva.

    Merci à l'avance.

  15. ZAONE exista vreo cale de a imi pun iOS 5.0 pe iphone 4 cu preserve de baseband (04.10.10) si hacktivate pentru a putea folosi cartela gevey mai tarziu sau ar trebui sa astept cumva unlock ? depind de hacktivate deoarece telefonul a fost cumparat din franta si nu am nici un sim la el 🙁

  16. Bun, eu am o intrebare tampita… Pentru ca nu ma pricep la chestii d-astea… Asa ca prefer sa iintreb. Daca as gasi undeva, shsh de 5.0 pe net, pentru download, as putea face downgrade de la 5.01 la 5.0? E doar o intrebare, nu sariti la gatul meu :)!

  17. Salut, am incercat sa obtin shsh cu un telefon care nu porneste (doar in dfu), dar nu merge. Si inca o chestie am shsh salvat ptr 4.1 si 4.3.5 la un 3gs, ifaith mi-a gasit shsh doar ptr. 4.1. A mai incercat altcineva cu mai un terminal la care are salvat mai multe shsh?Mersii!

  18. @Zaone, cu permisiune ta 😉

    Am incercat ceea ce a postat Marius in linkul acela, mai exact chestia asta:
    OK little easier method for less technical people

    1. Téléchargez le fichier ici -> http://www.mediafire.com/?j33mjhh0wh10i3t
    2. Signup for dropbox here while its loading —-> http://db.tt/k7gT5s7W
    3. mettez le fichier .deb sur votre compte dropbox
    3. Téléchargez Dropbox sur l'App Store
    4. Téléchargez iFile sur Cydia (après l'installation, Respring)
    5. ASSUREZ-VOUS que ultrasn0w n'est pas installé
    6. ouvrez votre application Dropbox sur votre iPhone et accédez au fichier .deb
    7. cliquez et ouvrez-le avec ifile (s'il n'apparaît pas, assurez-vous de respring)
    8. Installer avec ifile
    9. redémarrez l'iPhone
    10. installer ultrasn0w 1.2.4

    … pwntru a-mi merge cartela in iphone si surpriza… A MERS… Daca imi permiti, recomand celor care au probleme cu 3GS (Atentie, caci fisierul pentru download este pentru 3gs) pe iOS 5.0.1… Urmariti pasii intocmai!!!

  19. nu , am facut restore la ios 5 (curat) si dupa ce i am dat restore cu itunes , nu l activeazaa.i nu pot sa folosesc gevey.

    ms

  20. poti sa imi zici te rog daca iFaith actualizeaza basebandul? am baseband 03.10.01 de la iOS 4.2.1 si acum vreau sa fac un custom ipsw la iOS 5.0.1 cu ifaith dar nu vreau sa imi actualizeze basebandul pt ca depind de geveysim. raspundemi te rog daca stii. multumesc anticipat

  21. Ok. Multumesc mult.Am reușit si am instalat iOS5.0.1 si nu am făcut jailbreak dar acum singura problema e ca bateria nu mai incarca la incarcatorul de camera NUMAI conectat la calculator prin cablu USB.Am încercat sal sting in timp ce era conectat la incarcator având 3% baterie.Dupa 10 minute lam aprins si am avut 7%.Deci numai stins incarca la priză.Am încercat si cu alte incarcatoare originale dar tot numi incarca. Am dat downgrade la 4.3.3 si acum incarca si la incarcatorul de camera. Sti cumva care ar fi problema cu iOS5.0.1 de numi incarca la priză?

  22. Salut.Am un iPhone 4 DEZACTIVAT si nu pot sa`mi fac un custom ipsw pentru a`mi pastra basebandul deoarece pc`ul meu (inclusiv iTunesul) nu`l recunoaste.
    Que puis-je faire?

  23. @Alecstasy trebuie sa faci un custom ipsw cu sn0wbreeze v2.8b11 si apoi sa introduci terminalul in DFU mode si abia apoi sa dai restore. Dupa ce termini trebuie sa instalezi “corona” din cydia ca sa ai jailbreak untethered. Te pot ajuta pe mess sau prin teamviewer daca nu reusesti nicicum. Id mess: remusici

  24. Buna , am o intrebare. Am un iphone 4g de 16gb , de curand ii facusem un upgrade la soft de la 4.3.3 a 5.0.1. Era de pe o retea din Germania/Austria( nu stiu exact care tare si care retea) ,il foloseam in tara cu ajutorul Gevey-ului. Uitand faptul ca odata ce iti faci upgrade sau cumperi un telefon nou necesita activarea pe internet a telefonului cu itunes iti cere cartela originala a retelei in care era bocat.Am incercat sa ii fac downgrade aceiasi problema , am incercat sa modific firmware-u la el dar nu sa putut fiindca nu am avut SHSH-urile. Cum as putea face din nou telefonul sa mearga?Sa il activez din nou fara a mai fii nevoie de cartela originala a lui. Exista o varianta de decodare inainte de a activa telefonul ? Multumesc anticipat

  25. Sal all ! Vreau sa fac restore cu ifaith pe i4 ios5.1.1 si vreau sa stiu daca se face automat hacktivare s au trebuie cartela operatorului . multumesc !!!