OS X Mountain Lion ne fonctionnera pas sur certains Mac, voici la liste complète et la configuration système requise

  Apple sorti OS X Mountain Lion pour les développeurs d'applications OS X ce soir et beaucoup l'ont téléchargé mais certains ont découvert que leurs Mac ne sont pas compatibles avec ce système d'exploitation. Pour commencer, je vais vous dire qu'Apple ne prend plus en charge les chipsets Intel GMA 950 et x3100, mais que le système d'exploitation fonctionne sur les processeurs Core 2 Duo, mais uniquement si le système dispose d'une carte graphique puissante. Bien que liste des limitations est grand, la plupart des propriétaires de Mac seront en mesure d'exécuter le système d'exploitation et vous avez répertorié ci-dessous tout ce que vous devez savoir.

  OS X Mountain Lion pourra :

  • MacBook Pro – 13″ mi-2009 ou plus récent, 15″ de large 2007 ou plus récent, 17″ de large 2007 ou plus récent ;
  • MacBook Air – fin 2008 ou plus récent ;
  • iMac – mi-2007 ou plus récent ;
  • MacBook – 13″ en aluminium de 2008, 13″ de 2009 ou plus récent ;
  • Mac Mini – début 2009 ou plus récent ;
  • Mac Pro – début 2008 ou plus récent
  • XServe – début 2009 ou plus récent ;

  Voici les Mac qui ne pourront pas exécuter le nouveau Mountain Lion :

  • Mac équipés d'un chipset Intel GMA 950 ou x3100 (carte graphique intégrée) ;
  • Mac équipés de cartes graphiques ATI Radeon X1600 ;
  • MacBook sortis avant 2008 (numéros de modèle : MB061*/B, MB062*/B, MB063*/B, MB402*/A MB403*/A MB404*/A, MB402*/B) ;
  • Mac Mini sortis avant 2007 ((MB138*/A, MB139*/A)) ;
  • iMac sortis avant 2007 (MA710xx/A) ;
  • Première version du MacBook Air (MB003LL/A).

Et enfin la liste de la configuration système requise pour OS X Mountain Lion :

  • Processeur Intel Core 64 Duo 2 bits ou supérieur requis
  • Possibilité de démarrer dans le noyau OS X 64 bits
  • Chipset GPU avancé requis
  • Connexion Internet requise pour télécharger et installer OS X 10.8

13 COMMENTAIRES

  1. iar o sa zici ca-s carcotash…da eu nu vad acolo nici un “early 2011” ca sa insemne ca trebuie un Mac nou in fiecare an…ci o medie undeva la ~3 ani (+/-), nu foarte rezonabila, intradevar, dar de inteles pentru ca se refera la sistemele acelea ‘mici’ cu hardware oarecum slab din start. Nu ai exagerat decat de … 3 ori.

    Vechile MAC-uri o sa ruleze Snow Leopard, Lion si or sa poata fi folosite bine mersi in continuare, nu trebuie sa fii cu ultimul SO neaparat. Asa cum exista o gramada de sisteme cu XP in loc de W7…

  2. Suportă și mac-uri apărute acum 5 ani…nu e chiar așa rău. Plus, Lion suportă și mai vechi, iar Lion e deja destul de avansat. Într-adevăr și mie mi se pare că Apple “împinge” utilizatorul către sisteme noi, ceea ce mi se pare normal din punct de vedere al business-ului, dar per total nu e chair așa de grav.

  3. Pana acu durata de viata a unui mac era considerata de 5 ani plus .. de acum vad ca se scade la 3 ani la fel ca la toate laptopurile ..bulina neagra pt apple .

  4. Si mama a avut doua frigidere toata viata, un Fram si un Zill. Eu am schimbat doua in 15 ani, asta e societatea de consum, fara a consuma nu se poate. De ce nu am ramas la pagere si acum avem toti mobile? Daca Apple ar castiga numai din software ar da faliment. Cum Microsoft este in cardasie cu producatorii hardware, nu vad de ce aveti ceva impotriva lui Apple care nu vrea decat sa ne innoim garderoba o data la 3 ani? De cand cu iOS 5 am renuntat si la ultimul iPhone 3 din casa, de ce? Pentru ca nu putea iOS 5 si nu am plans.

  5. Nu merge pe Mac-uri de peste 5 ani. Puneti voi Windows 7 sau 8 pe laptopuri de peste 5 ani sa vedeti cum merge.
    La 5 ani iti schimbi un laptop, nu va mai dati atat de amarashteni. Daca nu inseamna ca te multumeste sistemul lui original.

  6. Oricum nu e foarte tentant upgrade-ul la mountain l. Doar pentru niste programe secundare in plus si integrare si mai stransa App Store nu merita. Poate daca e gratuit pentru cei care au cumparat Lion.

    Ps. zaone: la navigarea pe situl tau de pe ipad pluteste permanent in stanga peste text un box cu linkuri sociale. daca nu e un bug, inseamna ca e prost gandit, si redundant (aceste linkuri sunt si in meniul de sus)

  7. Depinde cât de tare ai nevoie de OS-ul ăla. Eu, unul, am Snow Leo pe ambele mele mac-uri și nu prea simt nevoia de upgrade. Toate aplicațiile de multimedia le ruleaza perfect, se folosește de toata memoria ram (16GB/8GB), procesoare(i7/Core2Duo), placa video(n9400/a6870), etc… nu prea văd de ce aș trece la Lion, cu-atât mai puțin la Mountain Lion (ambele mac-uri mi-ar duce ML).
    Ar fi fain ca să reușim să ne FOLOSIM computerele nu să stăm cu ochii în fereastra “About this Mac”. Pe Apple i-a scos din faliment consumismul americanului și vesticului în general, lucru bun de altfel, că n-am fi avut iPhone, iPad, iPod, iNimic fără ei, dar echilibrul ți-l faci singur! Dacă ești capabil să te bucuri și te satisface, încă, iPhone 3G-ul sau MacPro G5-ul, nu-ți poate lua Apple starea de împlinire, decât dacă-i lași!
    iPhone a mers și cu iOS 1,2,3,4, Mac-urile au mers cu … Tiger, Leo, Snow Leo, Lion, s-a scris muzică în Logic 5,6,7,8 și s-au făcut montaje profi și în FinalCut mai vechi decat FCPX (majoritatea profesioniștilor încă ruleaza FCP7).
    Sync manually to Apple’s products, people!