Un employé de Foxconn se suicide à Chengdu, ses collègues filment la scène et sont arrêtés

  Chengdu est la ville où Foxconn possède l'une des plus grandes usines produisant des iDevices, mais aussi la ville où il y a plus d'une semaine plus de 1000 employés se sont battus avec les forces de l'ordre à cause d'un incident apparemment insignifiant. Si à cette époque des assurances avaient été données que les tensions y avaient disparu, voici comment a récemment réagi un employé de Foxconn il s'est suicidé en sautant du 18ème étage d'un des immeubles où sont logés les salariés de l'entreprise. L'incident a eu lieu en présence de la police et de certains employés de l'entreprise, certains ont filmé toute la scène et ont été arrêtés pour avoir refusé d'effacer de leurs terminaux mobiles les images prises lors du saut de l'employé.

  L'employé qui s'est suicidé avait moins de 20 ans et pour l'instant la ou les raisons qui l'ont poussé à poser ce geste irréfléchi ne sont pas connues. Le mauvais côté est que tout le monde blâmera Foxconn et Apple pour l'incident, même si personne ne sait si le mode opératoire de Foxconn l'aurait conduit à se suicider. Le mauvais côté est que chez Foxconn il y a encore de gros problèmes avec les employés, même si Tim Cook et les responsables chinois ont assuré que les employés recevront des salaires plus élevés et de meilleures conditions de vie.

16 COMMENTAIRES

  1. Posibile cauze>
    1. nu a vrut sa se sinucida, ci doar ca a urmat instructiunile navi din aplicatia Maps rezultand un Augmented Reality Flyover 3D 🙂
    2. intradevar s-a sinucis ca si reactie dupa ultimul update Apple.
    3. ambele, pastrand ordinea

  2. Daca o persoana incearca sa isi faca rau la locul de munca, in fata sefilor si colegilor, cel mai probabil este impins la asta de vari motive generate de respectivul loc de munca. Voi cum ati reactiona daca ar trebui sa lucrati 60 de ore pe saptamana pentru 2200 yuani aka 350$? Munca fizica.

    @zaone, Probabil i-a murit yack-ul preferat al bunicii si de suparare omul si-a luat viata. Nu cred ca are vreo legatura cu faptul ca omul lucreaza 12 ore pe zi in conditiile Foxconn.

  3. Voi aici face-ti cancan deja, si va comentati intre voi comentariile care a fost cel mai tare si ce a gresit fiecare in fraza si zaone in articol … prapad.

  4. @Paraipan, partea proasta e ca, nu mai porti “parpalacul” si aberezi. Daca chiar te crezi “gramatical”, de ce nu iti faci tu un blog, unde sa faci tu “legea”. Sau mai bine, invata sa respecti munca altora.
    In legatura cu sinuciderile cred ca, inainte de a angaja un muncitor, ar trebui sa-i faca ceva teste psihologice.

  5. Desigur, Apple e de vina pentru conditiile de munca. Apple i-a fortat pe muncitori sa se angajeze la Foxconn. Apple e in fruntea regimului comunist din China si tot Apple e vinovat si de situatia demografica din China…

    Circ…

  6. Exploatare,asta înseamnă Apple .peste tot știu decit sa exploateze.la ei nu a fost abolita sclavia.dece credeți ca trăiesc ei așa de bine ? Asta fac in toată lumea.rusine …

  7. Si daca stai sa te gandesti salariile celor de la Foxconn nu sunt chiar atat de mici, adica la mine in oras sunt 2 mari firme care angajeaza personal necalificat: o firma de conserve si una de confectii si in ambele salariul este de 700 RON in conditiile in care angajatii lucreaza 12 ore pe zi, unii trebuind sa stea in picioare mai mult de 10 ore pe zi, pe cand salariile de la foxconn sunt intre 360 si 455 de dolari pentru aceasi munca prestata.

  8. @Vali: observ o stare de nervozitate la tine, mare grija ca vezi ce se poate intampla ! 🙂
    a…si rapunsul meu este de 3X NU.

  9. Ce sa zic, ma bucur ca m-ai “citit” 🙂

    Acum, serios, ce s-a intamplat acolo este o tragedie indiferent de implicatii, ca sunt din partea Apple, Foxconn sau personale.

    Din aceasta cauza, comentariul tau mi se pare deplasat.

    In momentul in care moartea unui om scoate la suprafata comentarii “amuzante” mi se pare cel putin trist…

    Finalement…

  10. Ca sa nu divagam de la subiect; 350 de dolari in China este un salariu foarte bun si spun asta in cunostinta de cauza deoarece am vizitat aceasta tara si stiu ce poti face cu aceasta suma. Faptul ca inca mai exista sinucideri cred eu ca ar trebui pus pe seama altor motive mai degraba personale, nicidecum aruncate in spatele celor de la Apple. Dupa cum spunea si Andrei in Romania sunt destui care muncesc mult mai mult si in conditii mult mai grele pe salarii mult mai mici. PS Am intrat in fabrica celor de la Huawei si am vazut conditiile lor de munca asa ca permiteti-mi sa ma indoiesc ca la Foxconn este mai rau.