Un juge américain demande à Samsung et Apple de mettre fin à leurs batailles juridiques, le milliard de dollars gagné par Apple pourrait être "retouché"

  In luna august un juriu american acorda castig de cauza companiei Apple intr-un proces intentat celor de la Samsung, ea trebuind sa primeasca 1.05 miliarde de dolari de la coreeni pentru incalcarea unor brevete de inventie. Desigur ca decizia a fost atacata prin apel si ieri o judecatoare americana a revizuit-o, a ascultat pledoariile avocatilor si a afirmat ca unele sume acordate celor de la Apple ar trebui reduse. Desi nu a luat o decizie clara, ea a spus ca in cazul anumitor produse sumele sunt mari, insa in aceeasi masura ar putea decide ca in cazul altor produse sumele sunt prea mici.

When is this case going to resolve? I’m not joking… I’ve said this all along, I think it’s time for global peace. If there is any way this court can facilitate some sort of resolution, I’d like to do that. I think it would be good for consumers and good for the industry.

  Continuandu-si afirmatiile, judecatoarea a spus ca ambele companii ar trebui sa gaseasca o modalitate de a pune punct tuturor disputelor legale, ea fiind dornica sa ajute la realizarea unui asemenea obiectiv. In ciuda entuziasmului sau si a faptului ca Tim Cook nu “iubeste” procesele, din pacate niciuna dintre companii nu este dispusa sa renunte la pretentiile pe care le are. E putin probabil ca totul sa se incheie rapid, insa Apple ar putea primi mult mai putini bani decat spera initial.