Un partenaire Apple n'offre qu'une journée gratuite par mois aux salariés qui produisent des écrans pour iDevices

  Au fil des années, de nombreuses accusations ont été formulées selon lesquelles les partenaires asiatiques auraient Apple viole les lois sur les droits des employés en obligeant ses travailleurs à suivre des horaires de travail infernaux pour fabriquer divers composants. Aujourd'hui nous avons un nouveau rapport de ce type, la société Biel Crystal, qui produit des écrans pour les produits Apple, étant au milieu du scandale, ses employés étant obligés de travailler 11 heures par jour, 7 jours par semaine, avec un seul jour de libre par mois.

Le rapport de Students & Scholars Against Corporate Misbehaviour (SACOM) indique que Biel Crystal, qui fabrique des écrans pour iPhone, exige que ses employés travaillent par équipes de 11 heures, sept jours sur sept, avec un seul jour de congé par mois. Les employés sont également souvent blessés, ne reçoivent pas d'indemnisation raisonnable et doivent signer des contrats vierges, indique le rapport. Au moins cinq employés de l'usine de Guangdong, en Chine continentale, se sont suicidés depuis 2011, ajoute le communiqué.

  Les salariés sont obligés de signer des contrats « blancs » lorsqu'ils commencent à travailler pour l'entreprise et, dans la plupart des cas, les accidents du travail ne sont aucunement indemnisés. En 2011, l'entreprise comptait pas moins de 5 salariés qui se sont suicidés en raison des conditions de travail très difficiles, et cela ne semble pas avoir amené personne à changer quoi que ce soit dans la pensée de la direction. Même si Apple exige de ses partenaires qu'ils respectent la législation sur les droits des salariés, il semble qu'en Chine cela importe moins, le profit étant le plus important.

5 COMMENTAIRES

  1. Vazand stiri de genul asta mereu parca din rau in mai rau in care femei si barbati sunt exploatati la maxim anuland libertatea de constiinta obligati sa nu mai respecte nici o lege umana si divina doar pentru ca asa vor sefii lor, avari dupa bani si ajung sa si puna capat zilelor pt nu mai pot, incep sa ma simt din ce in ce mai vinovat ca ma bucur de produse Apple!:(( Ca astfel contribui la neaplata angajatilot la nedreptati din ce in ce mai odioase !
    Ma intriga ipocrizia Occidentului care condamna comunismul dar profita delatura obscura si lamentabila a lui !
    Trist…. si renuntarea la cumpararea de prod Apple ar fi un mod de protest impotriva Apple… asta ar fi probabil principalul si unicul motiv….

  2. Claudiu? Daca toti am face asa cum spui tu,acei oameni unde ar mai munci?In cazul in care Apple nu ar mai avea vanzari,nu ar mai comercializa produse,nu ar mai exista comenzi pentru componente,nu ar mai exista contracte si deci nu ar mai fi nevoie de angajati,adica acei muncitori exploatati la limita nu ar mai avea unde sa munceasca.Deci…ar fi someri sau mai rau muritori de foame.E destul de logic?Prin faptul ca noi(cei care avem ceva de la Apple in posesie) continuam sa cumparam aceste produse,ii sustinem intr-o anumita masura pe acei oameni,dar totodata contribuim la abuzurile pe care le resimt incontinuu.

    Vina nu ne apartine.Managementul defectuos al acelor fabrici este singurul vinovat.Iar Apple nu are dreptul sa intervina mai mult decat o face in prezent.Si nu are nici o vina.In final,ei doar plaseaza comenzi in baza unui contract.Eventual un parteneriat.

    Biel Crystal este compania la care sunt angajati acei oameni,nu Apple Inc.Si managerii de la Biel Crystal trebuie trasi la raspundere.Este un cerc vicios.

    Dar fiind vorba de Apple,orice se intampla si are vreo legatura oricat cat de mica cu aceasta companie,tot in capul lor se sparge.Invidia?

  3. Invidia? VIATA despre  asta e vorba! Ce alegi viata in somaj  sau alta munca mai prost platita sau serviciul extenuant , epuizant cu risc de suicid?!
      Ai enuntat atatea teorii si idei incat nu vreau sa intru in polemica chiar daca la unele nu  ai dreptate iar la altele ai ! Dupa cum spui e un cerc foooarte vicios!
    Ideea e ca asa ma simt si punct ! 
    Gandestete si fa o comparatie cat de ipocrite sunt acele doamne care poarta acele diamante de “sange”  care provin din acele zone ale Africi unde mor atatia oameni pt a le gasi trafica etc . 
    Dar nu sunt EU de vina ( si aici ma includ) sistemul politic firma de acolo eee ! 
    Pai lucreaza bai  cu alta firma cu alta tara , crezi ca pana sa explodeze Apple oamenii aceia nu lucrau nicaieri sau ca somajul e ca in Europa ?! Pai nu ! 
    Dar unde sa mearga sa asambleze dispozitivele in California, in Germania sau Japonia?! Ce vorbesti frant ca acolo mana de lucru e prea  scumpa si OAMENII AU DREPTURI … stii aia mai fac si greve ! Si nu am mai vinde telefonu .. ar fi cat unMac Pro uuuu nu se poate ! 
    De sau grabit sa asambleze inChina pt salari mici sunt si in India si  Mexic  dar in India si Mexic libertate exista chiar daca au alte deficiente ! Dar in China nu ai multe drepturi chiar f putine si f oprimati in cazul in care i si cer dreptul ! 
    Si de ar scade vanzarile din cauza ca oamenii nu mai cumpara din acesta motiv desi e f greu aproape imposibil de intamplat,  crezi ca Apple nu si schimba politica si nu va face ceva?!! Stai linistit ca imediat se vor adapta cu riscul ca tel sa ajunga mai scump pe piata! 
    Deci e o palma pe obrazul asa gros  oricum al Apple si al Occidentului si cu ajutorul aPatrei puteri in stat , Presa in State nu Europa sau Romania  se vor schimba lucrurile ! Dupa cum stim Apple a luat pozitie pana la urma in cazurile anterioare !
     Asa ca sa nu promovam ipocrizia si sa ne facem ca nu vedem!