L'appareil photo de l'iPhone 6 est comparé à celui d'un reflex numérique et d'un appareil photo compact

iPhone 6 vs dslr camera compacta

  Caméra IPhone 6 a fost si este laudata de o multitudine de oameni, de la simpli utilizatori si pana la fotografi profesionisti, unii dintre ei spunand ca ea inregistreaza poze aproape la fel de bune precum un DSLR entry-level. Desi Appareil photo iPhone 6 este buna, ea are totusi o multitudine de deficiente in ceea ce priveste inregistrarea de poze grozave, iar un test facut astazi(cu mai multe poze aici) vine doar sa confirme faptul ca ea nu poate inlocui un DSLR. Ceea ce poate inlocui totusi un iPhone 6 este un aparat foto compact, produsul celor de la Apple inregistrand poze echivalente sau usor mai bune decat un aparat foto compact.

  Diferenta nu este colosala, insa ea demonstreaza ca necesitatea de a mai avea un aparat foto compact dispare in momentul in care cumparam un smartphone cu o camera principala demna de utilizare. iPhone 6 este unul dintre aceste smartphone-uri, dar desigur ca nu este singurul, asa ca daca aceasta comparatie ar fi avut in vedere cele mai recente terminale Samsung, LG, HTC ou Google, rezultatul ar fi fost exact acelasi. Voi ce parere aveti, poate inlocui iPhone 6 o camera foto compacta ?

iPhone 6 vs appareil photo reflex numérique compact 1

iPhone 6 vs appareil photo reflex numérique compact 2

21 COMMENTAIRES

  1. Nu sunt la rezolutia reala dar poza facuta cu iPhone 6 a iesit bine de tot .
    Din experienta spun ca sunt atat de multe setari in DSLR si Compacta incat pot face poze mult mai bune decat cele din imagine .

  2. Vorbiți discuții, un aparat foto este dedicat la făcut poze, nu mai comparați cu ce fotografii face un telefon 2 in 1 care nu are setările si opțiunile unui compact camera.

  3. probabil cu dslr e facut pe automat dar mi-e greu sa cred ca totusi pe automat face asa poze de urate. eu am un dslr entry-level si nu compar pozele facute cu el fata de iphone.
    pe display-ul de la iPhone se vad ok pozele facute cu el dar pe un monitor mai mare se vede diferenta bine fata de calitatea dslr. cine e pasionat de poze fie si hobby isi ia un dslr nu face cu iPhone sau alt smartphone.

  4. Bravo Radu, camera de pe iPhone 6 este super, o sa falimenteze producătorii de aparate photo. Logic ar fi nici sa nu faci comparația asta.

  5. @iTu așa ziceam și eu, la un iphone pozele și video urile se văd foarte bine doar pe.el. Am încărcat pozele și video urile de pe 6 plus pe laptop si nu se mai vedeau așa bine 🙂 de acea miam.și cumpărat note 4. Filmarea 4k… E ceva grozav și ecranul 2k

  6. Nu imi vine sa cred ce citesc…. Foarte curand o sa incepeti sa scrieri in titlul postului “Soc”si “Incredibil”. Cum poti compara un telefon cu un DSLR? Este ca si cum ai spune ca Logan-ul este aproape un mic Range Rover Sport. Ambele pot merge prin namol, ambele merg prin apa, ambele au 4 roti. Incredibil….

  7. Incredibil, lumea nu poate face comparatii, soc si groaza. Poti compara ce vrei tu, Logan cu Masserati. Una e proasta, una e incredibila, soc si groaza.

  8. Trebuie sa înțelegeți ca un aparat de fotografiat nu poate fi comparat cu un telefon indiferent ce model cu atât mai puțin cu un dslr ce facem nu mai știm ce vorbim o luam razna dacă vreți poze frumoase si claritate îți iei dslr cu telefonul faci poza asa când te prinde fără aparat ca nu umbli cu un aparat de fotografiat in buzunar

  9. E o comparatie foarte normala. Daca ar fi sa ne luam doar dupa faptul ca, camera unui iPhone este din start inferioara fata de cea a unui DSLR si am aplica aceasta regula in orice domeniu, romanii nu ar trebui sa socializeze decat cu bulgarii si albanezii, pentru ca europa occidentala este net superioara Romaniei, deci ne-am baga in seama degeaba.

  10. De patru ani de când citesc acest blog tehnologic…e cel mai neinspirat articol pe care l-am citit. 🙁
    Asta demonstrează că lumea cu cat știe mai puțin…cu atât are impresia ca știe mai multe…
    La cele peste 10.000 de poze făcute cu dslr-ul in natura , prefer oricând acel RAW de 90MB decât poza făcută prin lentile cat vârful unei scobitori.
    Neinspirat articol,sunt mâhnit ca puneți “botul” la toate articolele astea ieftine din afară, scrise de copiii fara experiență.
    Fotografia este o artă, nu este pentru oricine,va implor nu mai scrieți chestii din astea ieftine, ca nici cei de la ******* nu o sa va mai citească comparațiile astea stupide. Un senzor de un țol de la dslr comparat cu altul cat un vârf de scobitoare… 🙁
    Neinspirat articol,sunt mâhnit ca ați putut publica asta. 🙁

  11. Tranzistoare, spune-mi si mie cu ce aparat foto obtii fisiere RAW de 90 MB?? Tu nu prea stii multe, si asta confirma ceea ce scrii, si anume ca pe masura ce stii mai putin, consideri ca stii foarte multe…
    Ce treaba au lentilele cat gamalia de ac?? Un DSLR se identifica prin calitatea senzorului de imagine, si nu prin calitatea lentilelor.
    Cel mai bun aparat foto e ala pe care il ai disponibil. Desigur ca iphone si niciun alt smartphone nu vor putea concura de la egal la egal cu un DSLR, insa iPhone-ul este ideal sa faci o fotografie. Nimeni nu face fotografii de peisaj, de portret sau de prezentare de produse cu iPhone, dar sa nu uitam faptul ca smartphone-ul ofera portabilitate mai buna.

    Sincer, spune-mi ce DSLR iti face tie RAW de 90 MB. Si nu uita ca 10.000 fotografii nu e mare lucru. Un fotograf cu experienta are nevoie de minim 100.000 fotografii pentru a spune ca stie sa faca fotografii… Deci mai ai!

  12. Nu, doar realizez ca trebuie sa te uiti si dincolo de cutii. In ideea asta, cand mergi pe strada nu te uita la alti oameni, ca sunt diferiti de tine, uita-te doar la tine.