Combien de minutes un Roumain parle-t-il et quelle quantité d'Internet un Roumain consomme-t-il par mois ?

L'ANCOM a révélé combien de minutes un roumain parle et quelle quantité d'Internet mobile il consomme en moyenne chaque mois, en comparant différentes périodes de 2015 et 2016.

Ceux de l'ANCOM, l'Autorité Nationale d'Administration et de Régulation des Communications, ont publié l'autre jour des informations sur la consommation de téléphonie mobile et d'Internet en Roumanie. Ci-dessous vous avez un graphique réalisé par eux dans lequel sont comparés le deuxième semestre de 2015 et le premier de 2016, pour vous donner une idée de l'évolution des choses.

Au premier semestre 2016, un Roumain a consommé en moyenne 499 Mo d'internet mobile par mois, soit 163 Mo de plus qu'au cours des 6 derniers mois de 2015. L'augmentation est de 50% par rapport à la consommation enregistrée alors, signe que les Roumains utilisent de plus en plus leur téléphone mobile pour accéder à des sites Web, utiliser des applications, etc.

Concernant le nombre d'appels nationaux émis mensuellement en Roumanie, nous parlons de 85 minutes parlées du réseau domestique vers un autre réseau. Ce chiffre est 17 minutes plus élevé que celui enregistré au deuxième semestre 2015, où un Roumain ne parlait que 68 minutes par mois sur un réseau autre que celui d'origine.

Combien de minutes un Roumain parle-t-il et quelle quantité d'Internet un Roumain consomme-t-il par mois ?

En ce qui concerne maintenant le nombre de minutes parlées sur le réseau, il est resté inchangé dans la comparaison des deux périodes, les Roumains parlant mensuellement 177 minutes sur le même réseau. On peut dire presque la même chose des SMS nationaux, le nombre de SMS envoyés mensuellement n'ayant diminué que d'une unité par rapport au deuxième semestre 2016.

En pratique, les Roumains consomment davantage d'Internet mobile chaque mois, mais ils passent également plus d'appels nationaux chaque mois, et cela est probablement dû au fait que les offres se sont améliorées. Les opérateurs mobiles améliorent constamment leurs offres pour les Roumains, il n'est donc pas exclu que l'année prochaine nous obtenions des chiffres encore meilleurs que ceux d'aujourd'hui.

Cela étant dit, dans quelle mesure ces chiffres correspondent-ils à votre consommation mensuelle ?

consommation-téléphonie-mobile-internet-Roumanie

43 COMMENTAIRES

  1. Te inseli Zaone.
    ORANGE sunt cei mai tari in oferte.
    Cum cigulesc ei tot banutul romanesc si l duc in Franta.
    Cat de imbecili putem sa fim. Eu nu ma includ

  2. Știți care este problema cu DIGI? Au servicii proaste la preturi mici, față de competitori, care au servicii proaste la prețuri mari!!

  3. Zaone, intram intr o polemica inutila.
    Si eu am fost client ORANGE 17 ani(doamne ce multi ani).
    Am fost platitor de platitor , la zi nicio penalizare in 17 ani.
    4 abonamente initial , suplimentat ulterior cu unu beneficii “plua”.
    De 4 ani la Digi,5 abonamente,all inclusiv si la țară 2,97€TVA inclus.
    ORANGE 5×6€=30€.
    Bani carati in Franta, mult mai mult decat 15€ , astia ramasi in Romania.
    Cum ma puteam intitula in perioada de cotizant”francez”, doar idiot, dar m am trezit si de 4 ani nu ma mai numar printr cotizantii”francezi”.
    Apropoo oare putem sa aplicam la pensie in Franta , dupa nivelul de cotizare?
    Detin in arhiva personala toate facturile Dialog ulterior preluat de Orange.(macar un mic procent din plata facturilor catre portocalii, a nu se intelege PDL)???

  4. @KTA… fiecare are dreptul sa aleagă ce este mai bine pentru el. Ți-ai spus punctul de vedere și părerea personală ; mulțumim, dar lasă pe alții sa aleagă ce este mai bine pentru ei…. n-o ofense.

  5. De când au alocat banda 1 pe 2100Mhz digi, am renunțat sa mai utilizez cartela Telekom pentru net:)) am 50 gb trafic la 4Gla 26 de lei fata de 18€, 4gb de la Telekom :)) doar când ies din oraș mai utilizez telekomul ca digi moare! Pe speed test am ajuns cu digi la 4G undeva la 54mbps si sunt mulțumit de viteza/preț! Nu am reușit sa consum mai mult de 33gb pe luna! Depinde acum de oraș in ceea ce privește semnalul si calitatea!

  6. Pe Zaone nu aveți cu să-l convingeți.De la Orange ii vin bani,cum sa spună ca nu-i bun? Chiar dacă Internetul fix il are de la Rcs&Rds.Dupa atât timp nu v-ați dat seama ca are “pata” pusă pe Digi????Si cum încearcă el sa ne explice cât de “fraieri” sunt cei care se abonează la digi….

  7. Sa inteleg ca pe tine te plateste Digi ca sa ii sustii cu atat de multa ardoare, asta e, ce sa-i faci.
    Inteleg ca pentru multi e greu de inteles de ce unii oameni prefera sa dea de 2/3 ori mai mult pe abonamente, dar sa aiba calitate, dar trebuie sa acceptati chestia asta.
    Nu oricine este dispus sa dea 3 euro si sa aiba servicii proaste, unii chiar au nevoie de calitate, stabilitate si viteza, lucruri care nu exista la Digi pe partea mobila.
    Cine inca nu a inteles ca Digi este una la unele chestii si proasta la altele.. pacat.

  8. Te inseli cu baza aia puternica sustinuta de Orange, nu exista la iDevice.ro, spre deosebire de alte publicatii online. De altfel nici nu vad cum ai ajuns la concluzia asta :))
    Tot ceea ce spun eu de Digi vs Orange la calitate este bazat pe experienta in testarea ambelor servicii.

  9. Zaone e opțiunea ta sa fii la Orange dar nu le fa si reclama(chiar si mascata),aici e problema.Foarte mulți au plecat la Digi,au avut motivele lor.Tu nu scapi niciun un prilej de a “înțepa” pe cei de la Digi.NU reusesti sa fii imparțial.

  10. Nu le fac niciun fel de reclama, pur si simplu asta e parerea mea. Ce e asa greu sa crezi ca eu vreau sa dau mai multi bani decat tine ca sa am ceva de calitate.
    E ca si cum ai avea o Dacie si nu-i intelegi pe oamenii care cumpara Mercedes/Audi/BMW pentru ca e sunt mai scumpe.

  11. Ei uite ca mi-ai ridicat mingea la fileu.Tu ești cel care încerci sa-i convingi pe “amărâții” cu Dacie sa-și ia doar Mercedes.Da,Mercedes e mai bun dar tu asta nu înțelegi ca fiecare se întinde cât îl tine plapuma. Și trebuie sa recunoști ca datorită celor de la Digi și “marii” profesioniști de la Orange și-au scăzut tarifele.Deci ai avut de câștigat de pe urma “amărâților” de la Digi.Apropo,ai trecut cu abonamentul la net fix la Orange?Ca doar oferă calitate!!!

  12. Eu folosesc peste 300 de minte pe luna… Lejer… Internet pe la vreo 3-5,6 GB pe luna! Am net de la orange viteza 4G…!! Ma incarc cu doar 6 euro:))))

  13. Nu, tu nu intelegi ca eu nu incerc sa conving pe nimeni de nimic. Eu doar imi expun parerea si voi va agitati din diverse motive. Puteti sa stati la Digi toata viata daca asta vreti, chiar nu ma influenteaza in vreun fel si da, ai dreptate, doar pentru ca exista Digi Mobil, exista si preturi mai mici la restul.
    Nu am incercat internetul fix de la Orange, dar am o vaga impresie ca nu au peering-ul RDS si nu cred ca Digi va pierde un numar semnificativ de clienti in fata Orange pentru aceste servicii.

  14. Am voie sa sa-mi folosesc iPhone in rețeaua Digi?Avand in vedere comparația Mercedes-Dacia.Si da ți-am înțeles opțiunea ta ptr. Orange ce nu înțeleg ca e ca nu scapi niciun prilej sa ne reamintesti acest lucru….sub diferite forme.

  15. Poti sa-l folosesti unde vrei, stiu ca sunt oameni care rad de cei care au iPhone si Digi, nu ma aflu in categoria lor.
    Legat de ceea ce spun eu, este ca raspuns la ceea ce spun altii in comentarii. Nu trebuie creata falsa impresie ca Digi ofera servicii foarte bune la 3 euro, asa cum incearca multi sa faca,

  16. Da noi comentam pe baza la ceea ce scrii tu…..mai întâi.Tu ești cel ca generezi comentariile.Acestea fiind zise…….ce părere ai?

  17. A fost comentariul tău,de la acest articol.Nu te-ai putut abține sa nu aduci in discuție Digi ,asta pentru ca a avut cineva îndrăzneala sa se ia de Orange.De ce nu ai comparat cu Vodafone sau Telekom,de exemplu??Nu aplica principiul “cine nu e cu tine,e împotriva ta”.

  18. Zaone, si eu sustin cele spuse de Aurel, am iPhone7 128GB , cred ca printre primii din RO , am avut si Mercedes si prefer sa stau la Digi. Zau eu de 4 ani nu mi am dat seama ca la 3€TVA inclus serviciile DigiMobil sunt proaste.
    Cred ca ai tu pata pusa pe Digi, dar datorita lor ai si tu preturi mai mici, cum de altfel mai voalat ai recunoscut.
    Nu sunt de acord cu cei care te critica pentru RIDICAREA IN SLAVI A ORANGEULUI, e siteul tau, e strict problema ta pe cine lauzi, cine te sustine financiar pentru reclame, daca te sustine.
    E un site minunat , te felicit pentru toate stirile si noutatile pe care ni le prezinti.
    Seara ma culc cu ultimele stiri iDevice, dimineata astept noutatile iDevice.
    Cat despre platit de 2 -3 ori mai mult la abonament raportat la calitate fiecare e liber sa aleaga ce face cu banutii lui.
    Eu personal prefer sa i platesc la DigiMobil.
    Serviciile oferite de ei mi se par mai mult decat suficiente , repet pentru mine.
    Sunt convins ca tu le vei da in cap la Digi de cate ori vei avea ocazia.

  19. :)))))))))))Asta e cel mai tare comentariu…Putin imi pasa mie ce fac cu banii lor,pe mine ma intereseaza ce fac eu cu banii mei.Daca eu sunt multumit de ceea ce imi ofera,de ce as permite sa ma numesti tu imbecil?Sau,de ce ti-as permite sa te excluzi din categoria “idiotilor”,din moment ce tu ii bagi pe toti in aceeasi categorie?

  20. Poate ca sunt zone in care Digi are acoperire buna,nu zic, dar eu am experimentat pierderi de semnal masive in afara localitatii iar internetul mobil mergea…ca melcul.

  21. Pentru ca nu folosesc Vodafone si nu stiu care e experienta la ei, 100%. La Telekom stiu ca merge prost si nu e mare diferenta fata de Digi, asa ca n-am ce sa zic.
    Daca folosesc Orange ca si abonament, despre ce vrei sa vorbesc ?
    Iar tu, esti justitiarul Digi ? Sa inteleg ca de la Digi iti vin banii ?

  22. Ok si tu ai libertatea sa faci ce vrei, asa cum am si eu. Tu ai libertatea sa spui ca Digi e bun pentru tine si ca Orange sunt hoti, asa cum eu am dreptul sa spun contrariul. Despre asta e vorba, dar unii au denaturat discutia despre libertatea de alegere si realitatea cu diferenta dintre servicii.

  23. @Visan Teodor: tu nu ai dreptul sa mi permiti nimic.
    Eu NU am nevoie de acordul tau pentru nicio actiune sau exprimare personala.
    Sper ca am fost clar si pe intelesul tau!!!

  24. ce de porniri animalice p-aici…!? uite realitatea: a avea digi in iphone este ca si cum ai avea gpl in porśan (sau mercedes, ca va place mai mult), nu e rau / nu e bine, dar exista.

  25. Uite mai BogdanTam eu am i7 la DigiMobil.
    Te deranjeaza? Daca nu poti dormii la noapte sa ingurgitezi un EXTRAVERAL si cand te trezesti , poate vei fi mai lucid .
    In cazul in care extraveralul nu te ajuta sa revii maine, sa ti recomand altceva .
    Poate ti se limpezeste creierul.