Le Galaxy Note 8 aura un écran 4K pour la VR

Le Samsung Galaxy Note 8 disposera d'un écran 4K pour la réalité virtuelle, Samsung mettant en œuvre un changement majeur pour le futur terminal.

Galaxy Note 8 sortira dans la deuxième partie de l'année prochaine et selon certaines informations apparues ce jour-là, il disposera d'un écran 4K. L'inclusion de cet écran vise, en théorie, à améliorer l'expérience de réalité virtuelle pour les futurs clients du terminal, et un Galaxy Note 8 avec un tel composant pourrait être extrêmement intéressant.

Dans le Galaxy Note 7, Samsung a utilisé des écrans avec une résolution de 2560 x 1440 pixels, mais dans le Galaxy Note 8, il passera à ceux avec une résolution de 3840 x 2160 pixels. Le saut pour le Galaxy Note 8 sera impressionnant, mais il aura également besoin de cartes vidéo personnalisées pour pouvoir prendre en charge l'interface et les jeux qui y seront exécutés, sinon l'expérience sera mauvaise.

Les terminaux Android ne disposent pas de cartes vidéo hautes performances, et cela se remarque dans les jeux, la transition vers les écrans 4K pour le Galaxy Note 8 devra donc se faire avec précaution. Si Samsung ne dispose pas d'un matériel suffisamment performant pour prendre en charge un écran 4K dans le Galaxy Note 8, alors beaucoup de gens seront déçus par ce que proposera le terminal après le lancement officiel.

Le Galaxy Note 8 aura un écran 4K pour la VR

Le Galaxy Note 8 pourrait cependant n’être qu’un des smartphones dotés d’un écran 4K lancés en 2017, car de nombreux constructeurs s’intéressent de plus près à la réalité virtuelle. Les écrans actuels, avec une résolution proche de 2K, n'offrent pas une grande expérience pour les casques de réalité virtuelle, et Samsung souhaite changer cela avec le Galaxy Note 8 en 2017.

"Samsung introduira des écrans de résolution 2K dans le Galaxy S8, mais il utilisera des écrans de résolution 4K dans le Galaxy Note 8 pour réaliser des fonctions de réalité virtuelle (VR) améliorées. J’ai entendu dire qu’il se connecterait au nouveau portable Gear VR.

Samsung développe très probablement un casque de réalité virtuelle spécial pour le Galaxy Note 8 pour le nouvel écran 4K avec une bien meilleure résolution. En combinant tout cela, le Galaxy Note 8 devrait apporter de nombreuses nouveautés attractives pour les clients, mais reste à savoir quel sera le prix de vente du futur appareil.

galaxy-note-8-double-caméra

25 COMMENTAIRES

  1. Georgica, poate asta va fi cel cu dual boot…de il pui in dock si ruleaza Windows 10 :))))))))))))))))))

  2. 8k?? Ba da-ma dracu sa nu ma mai ridic. Inca nu am auzit de asa ceva. E nevoie de ceva etnobotanice pentru asa experienta?

  3. Toate testele sintetice arata altceva. Ai acolo o singura comparatie intre o placa PowerVR slaba si vechie si ceva ce ruleaza Vulkan. Sa fim seriosi.

  4. Zice Serebeu ca e un kkt de produs ca deja avem pe piata 5k si 8k
    Da noi pe aifoanele noastre abia avem 1080P?

  5. pai nu conteaza la noi…noi suntem cu picioarele pe pamant si ne ajunge un fullhd…dar cei ce se bat in cap ca samsung este cel mai tare, se pare ca nu prea…cam in urma rau tehnologic vorbind

  6. nu stiu sigur, doar daca se trece pe OLED se merita…adica sa ai acel negru perfect+consum de baterie mai mic

  7. Cred că aplicațiile 4K vor fi din alea care să necesită cât mai puține resurse hardware, eventual jocuri cu grafică mai simplă. Important este că se face trecerea pe VR 4K.

  8. Zaone ,exact asta este…softul poate face foarte mult ,si testele sintetice in care este folosita grafica sunt construite si ruleaza tot intr-o interfata(vezi benchmark la desktop) ,cel mai bun exemplu in momentul de fata este DOOM ,vezi diferenta dintre OpenGL si Vulkan ,testul ala cu PowerVR arata cat de eficient poate fi un procesor cu o placa video cand sunt folosite cum trebuie ,desktopul si smartphone-ul nu sunt diferite din acest punct de vedere ,si cel mai bun exemplu este cel de pe S7 ,pot fi folosite efecte mai multe ,texturi mai mari ,anti-aliasing…etc(le vezi in descriere) ,ideea este ca jocurile nu vor mai “agata” si grafica va fi mai buna.

  9. Ala este un MONITOR cu diagonală de 27 INCI pe care există rezoluția 8K. Monitorul ăla are un ppi = 326 cât are iPhone, în timp ce “mizeria” de S8 are un ppi = >800

    Până și copiii de la creșă pot vedea diferențele între un monitor cu diagonală de 27 inci și un smartphone cu ecran cu diagonală de 5,5 – 6 inci.

  10. conteaza tehnologia si nu PPI…pana acum 2-3 ani 4k in mobil ziceai la fel….ca domne la televizoare etc acuma zici la fel cu 8k…daca samsung era smeker de smeker baga 8k ca la voi merge treaba asta

  11. pana si oamenii nebuni de la spitale cu ochii formati pot vedea ca nu exista diferente in pixeli intre QHD si 4k decat daca le dai binoclu sau lupa

  12. Cu toate astea, la un ecran cu diagonală de 5-6 inci, VR se vede mai bine pe 4K decât pe QHD, iar decizia lui Samsung de a pune ecrane 4K pe S8 are legătură cu VR.

  13. Pentru VR, contează ppi + distanța între ochi și ecran, și nu neapărat rezoluția. Degeaba ai 12k dacă ai un ecran cu ppi = 1 și pe care îl privești de aproape.

  14. Telefoanele Android nu au placi video de fel.
    Eu zic ca ar fi cu adevarat impresionant daca ai ajunge o persoana documentata care sa cunoasca lucrurile despre care vorbeste si daca ai invata sa te exprimi mai bine decat un elev de generala.

  15. Cred ca realizezi ca pentru a beneficia de VR, trebuie ca tot campul vizual sa fie acoperit de catre ecran, si asta o poti obtine fie daca ai ecranul foarte aproape de ochi, fie daca ai un ecran foarte mare, care sa se miste in acelasi ritm cu miscarile capului. Varianta a doua picam pentru ca nu poti misca ecranul urias odata cu miscarile capului.
    Asadar, ramane ca ppi sa fie foarte mare, pentru ca retina sa nu mai poata distinge pixelii.
    Probabil ca nici ppi = 800 nu vor fi de ajuns pentru o experienta cat mai buna; probabil ca va trebui sa fie un ecran de ppi = 4000, dar lucrurile nu pot fi rezolvate de azi pe maine. Este important faptul ca tehnologia se misca.

  16. pai bagi note in acel suport care se da gratis de samsung…si ai 8k…dar posibil samsung sa nu poata face acest lucru…au probleme finaciare si de imagine