Alerte du Courrier FAN émise pour des millions de Roumains

Alerte à la fraude FAN Courier

FAN Courier a emis astazi o noua alerta de securitate pentru clientii din toata Romania, iar asta dupa ce Bitdefender a descoperit faptul ca sunt din nou trimise email-uri frauduloase in numele companiei de curierat, si multi romani nu stiu acest lucru.

FAN Courier a emis alerta de mai jos pentru toata lumea din Romania, si trebuie sa fiti foarte atenti la email-urile pe care le primiti, iar asta pentru ca e foarte posibil sa fiti pacaliti sa renuntati la datele voastre personale, sau chiar la bani.

“Analiștii în securitate informatică de la Bitdefender au semnalat apariția unei noi campanii de e-mail-uri frauduloase care pretind a fi trimise din partea unor firme de curierat.
Recomandările specialistilor de la Bitdefender sunt:
Folosiți direct pagina de internet a companiei de curierat pentru a urmări livrările și evitați să fiți direcționat către aceasta dinspre un e-mail sau mesaj cu origine incertă.
Validați telefonic direct cu compania eventuale taxe suplimentare de livrare care vi se solicită prin e-mail.
Vérifiez soigneusement l’expéditeur de l’e-mail et son adresse avant d’accéder aux liens ou de télécharger les documents joints.
Évitez d'accéder aux fichiers exécutables ou aux liens contenant des e-mails suspects provenant d'expéditeurs dont vous ne vous attendez pas à entendre parler.
Utilisez une solution de sécurité puissante capable de détecter les cybermenaces et d’empêcher leur installation sur les appareils.
Utilisez l'ordinateur de travail uniquement à des fins professionnelles et n'accédez pas à partir de celui-ci aux applications ou programmes d'intérêt personnel.