FaceTime peut être activé sur iPhone 3GS ! Voici comment.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=YI6FfHmtJ88[/youtube]

Hier, j'ai écrit un article dans lequel dit que la fonction FaceTime était également activée pour les propriétaires d'iPhone 3GS, mais que le réglage n'était pas disponible dans Cydia et que la caméra du terminal ne pouvait pas être utilisée pour les appels. Eh bien, depuis hier et jusqu'à aujourd'hui, la situation a changé car le tweak qui active la fonction FaceTime sur l'iPhone 3GS est apparu dans Cydia, mais la nouvelle version du tweak nous donne la possibilité d'utiliser la caméra 3GS pour passer des appels. Remarquez dans le clip vidéo ci-dessus que les images sont affichées sur les écrans des deux terminaux : sur l'iPhone 4 uniquement les images capturées par la caméra arrière du terminal iPhone 3GS et sur l'iPhone 3GS les images soit de la caméra avant, soit de la caméra arrière de le terminal iPhone 4.

Ce tweak est certainement l'une des réalisations les plus importantes de la communauté iPhone pour cette fin d'année (nous excluons ici le jailbreak et le décodage) car il apporte une fonction très importante pour les utilisateurs d'iPhone 3GS. Il est vrai qu'il est assez gênant d'utiliser l'iPhone 3GS avec FaceTime, mais c'est bien d'avoir la possibilité de choisir si l'on veut le faire ou non. Le réglage a été testé par moi et il fonctionne sans aucun problème et l'activation est aussi simple qu'elle est présentée dans ce clip vidéo.

Pour activer la fonction FaceTime sur l'iPhone 3GS, il suffit d'ajouter la source à Cydia http://apps.iphoneislam.com, pour installer le tweak FaceIT-3GS et réinitialisez le terminal. Malheureusement, l'activation de la fonction FaceTime nécessite le respect des mêmes règles que pour l'iPhone 4, c'est-à-dire qu'elle fonctionnera à 100% en toute sécurité depuis Orange, elle fonctionnera à 50% depuis Vodafone si vous utilisez l'application Mon temps,cela ne fonctionnera pas du tout sur DiGi et Cosmote et n'est compatible qu'avec iOS 4.1. Bravo pour le chat !

75 COMMENTAIRES

  1. Eu sunt pe orange… Am instalat aseara functia de cand am citit pe twitter de ea dar imi scrie de atunci waiting for activation si atata…
    Trebuie sa mai fac ceva?

  2. Cand zici ca e cea mai importanta functie de anul asta sa nu uitam si posibilitatea filmarii 720p tot pe 3GS. Mi se pare mult mai utila si mai des folosita.
    In fine…;)
    Sunt bune amandoua.;)
    De nu mi-ar muri bateria in 3 ore…;)

  3. @zaone zici “activarea functiei FaceTime necesita respectarea acelorasi reguli precum la 3GS, adica va merge 100% sigur de pe Orange”. Banuiesc ca era iPhone 4 nu 3GS. Si se pare ca e 99%sigur pe orange ca mie nu imi merge…;( a mers instalarea dar nu si activarea functiei. Am abonament de date la orange deci nu stiu ce are. Am repornit de 3 ori telefonul… O sa mai incerc un uninstal si install din nou…

  4. Cum adica strica camera? Mie imi merge perfect pan acum. Daca stii ceva ce nu stim te rog spune-mi sa il dezinstalez urgent.
    Cand zici sa dau reeset te referi sa il restartez… Sa il resetez fortat cu home si lock apasat 10 sec sau sa dau reset settings?

  5. Salut. Poate cineva sa urce fisierul .deb de instalare al acestui tweak pe un site si sa posteze un link? Sursa nu functioneaza deloc. Multumesc

  6. @Stefan vlad: Camera functioneaza ingrozitor de greu dupa instalarea acelui tweak. Da, reset sau inchis terminalul.
    @MaxxL: Ce rotita?
    Probabil sursa e picata.

  7. 100% pe orange e prea mult spus zaone.
    Nici iPhour-ul meu şi nici cele 2 3GS ale fetelor mele nu merg ( Waiting for Activation error în Facetime )
    Am încercat tot înafară de restore to 4.0.1 activare cu AT&T card şi re-jailbreak.
    Deocamdată însă … nada.

  8. Merge(teoretic) 100% pe Orange pentru ca e operator oficial. Nici dupa o resetare a telefonului nu a vrut sa activeze? Si inca ceva, ai facut hacktivare prin jailbreak si dupa activare sau cum ca nu am inteles ce inseamna acel “re-jailbreak”.

  9. Eu am găsit sursa, am instalat fisierul, am dat reboot device, a pornit iPhone-ul si mi-a apărut pe ecran un pop-up window cum ca operatorul ar trimite un SMS internațional , i-am dat ok si in setings in phone a apărut face time activat.
    Nu am apucat sa verific dacă chiar funtioneaza dar o sa încerc diseara când ajung acasa si i sa instalez face time pe laptop. Am verificat si camera si se misca la fel ca înainte .

  10. Sunt pe orange, blocat in orange Romania, iPhone 3GS 8gb ios4.1, bootrom nou si jb cu custom firmware in pwnage tool pentru mac.

  11. Deci practic folosesti orange, cartela operatorului oficial si cred ca de aia ti-a mers…Daca e cineva care are unlocked si foloseste o alta cartela poate ne zice daca functioneaza sau nu….

  12. Daca nu activezi cu cartela operatorului nu-ti va merge in veci FT. OneSIM sau alte sim-uri “generale” nu permit FT. Aici e simplu. Ai 3GS, l-ai activat cu cartela originala (daca e neverlock cu orice cartela), ai 4.1 versiunea de soft, instalezi din cydia tweak-ul si gata. Daca n-ai una din astea te chinui degeaba.

  13. Zaone tu ziceai ca atunci cand activezi 720p recording pe 3Gs merge foarte greu camera ? Sau dupa facetime ? Mie imi merge perfect pe timpu zilei dar noaptea se misca greu , nu mai tin minte daca asa era si inainte …

  14. A functionat din prima fara nici un fel de probleme, 3gs neverlocked :d
    Am testat apelul intre 2 3gs si dupa intre 3 gs si i4 se misca si se vede f.bine
    Sunt pe Vodafone si cei cu care am vorbit FT sunt la fel

  15. mie mi-a mers din prima de pe 3gs neverlocked. sunt pe orange si am incercat cu un iphone4 tot neverlocked care e pe vodafone. merge excelent 🙂 

  16. Totul tine de activarea telefonului…trebuie facuta cu cartela operatorului oficial pentru telefoanele codate, iar pentru cele neverlocked merge oricum…

  17. @Stefan nu conteaza firmware-ul, conteaza sa activezi telefonul cu o cartela a operatorului pe care e codat telefonul…pentru cele neverlocked aceasta regula nu se aplica pentru ca nu sunt codate…deci e destul de clara treaba

  18. @Mostwnted Mersi Mostwnted.ma oftic maxim ca nu pot sa-mi activez facetime pe 3gs-ul meu.Am un model MB715LL. Cred ca e de la AT&T. Stie cineva exact de unde provine? sau cum sa aflu ?

  19. pai mie mi-a mers pe 4.0.1, l-am luat cu jailbreak si deja activat…apoi cand am facut update la 4.1 nu mi-a mers si probabil ca nu l-am activat cu o cartela de AT&T…am incercat sa revin la 4.0.1 dar tot n-a mers facetime

  20. Am pus si eu tweak-ul pe 3gs cu 4.1 si nu merge. Ramane la mesajul waiting for activation. Telefonul este blocat pe orange si nu are unlock (tot pe orange il folosesc).
    Nu mai retin cu ce i-am facut JB. 🙁

  21. Am o nelamurire , ce anume trebuie sa fac sa pot avea imaginea exact dupa cum tin telefonul. Daca il tin drept imaginea este inclinata si daca misc telefonul spre drapta se duce in jos imaginea, iar spre stanga se duce in sus.

    Am 3GS 4.1 (neverlocked)

  22. @Florin: Sunt unele persoane care desi au un telefon codat pe Orange nu il activeaza cu Orange.
    @Jamel: Adica sa iti afiseze imagininile de pe celalalt telefon in landscape sau normal? Am impresia ca tine de modul in care acel telefon este orientat.

  23. pana una alta ar trebui sa gasim o modalitate sa activam telefoanele fara limerain sa putem activa si noi facetime pe 3gs si i4.

  24. tin sa va anunt in mod oficial ca eu am activat funcctia face time cu o cartela de cosmote. asa ca nu mai zice ca nu merge ca eu am facut-o. telefonul a fost codat pe orange, activat cu cartela operatorului(adica orange) dupa care l-am decodat si actvat functia face time cu o cartela cu abonament pe cosmote

  25. Deci sa nu ii cred pe ceilalti care spun asta si sa te cred pe tine care vii din senin si afirmi ca ai activat FaceTime? Fara dovezi/confirmari sunt doar vorbe in vant.

  26. tocmai ce am mai activat unul. de data asta cu o cartela cosmote prepayd. asta era codat pe orange franta. l-am activat cu cartela operatorului dupa care am activat functia cu o cartela prepayd cosmote. mi-a lua 15 centi din credit. ce fel de dovezi vrei sa-ti dau? iti dau orice fel de dovezi ai nevoie.

  27. are fratele meu iphone 4 si eu 3gs si am vb pe messenger cu videocall si cand intoarce iphone 4 se vede intoarsa imaginea in 3gs-ul meu si mentionez ca nu are instalat nimik tweek-uri. Asa e facetime

  28. mai da ori eu sunt pe afara da nush voi ce vb aici, dar facetime de cAND are nevoie de cartela operatorului?Ca doar stiam ca merge pe WIFI, nu are legatura cu operatorul de telefonie…

  29. @zelpix facetime trebuie activat pe un nr de tel, deci treb sa ai o cartela de tel in iphone…intr-adevar facetime merge pe wifi dar treb activat cu o cartela de telefon

  30. Eu am ipod touch 4 si nu vrea sa se activeze.
    Am tot incercat si nu vrea.
    Tot timpul da eroare : “Autentificare imposibila. Verificati conexiunea dvs. de retea si reincercati.”

  31. In loc sa se chinuiasca lumea cu facetime-ul n-ar fi mai simplu sa descarce Tango (gratuit).Avantajele sunt evidente : nu e conditionat de WiFi (merge si prin 3G) si poti vorbi si cu posesorii de tel cu Android pentru care exista deasemenea aplicatia.Succes!

  32. Buna asi vrea sa stiu vorbirea prin face tine strica camera fata spatedeci nu mai merge nici una am fost la servis si nu se mai poate repara la ipone 4s