Voici quels iPhone, iPad et iPod Touch sont compatibles avec iOS 6, mais aussi quelles fonctions pourront fonctionner, l'iPhone 4 ne passera pas d'appels FaceTime via la 3G

  Lors de la dernière soirée, la compagnie Apple a publié sur son propre site Web, l'image ci-dessus dans laquelle il indique aux utilisateurs que les iDevices peut exécuter le nouvel iOS 6. Je vous ai déjà dit exactement la même chose dans plusieurs articles, certains d'entre vous savaient déjà à quoi s'attendre, mais malheureusement pour beaucoup les surprises seront désagréables car de nombreuses fonctions d'iOS 6 ne fonctionneront pas sur les anciens iDevices. Vous direz qu'Apple veut vendre beaucoup et c'est pourquoi il ne les propose pas, mais la réalité est que pour le moment même l'iPhone 4S a du mal avec certaines fonctions de l'application Maps, par exemple, donc dans certains cas beaucoup de la puissance de traitement est vraiment nécessaire.

  Cela dit, je porterai ci-dessous à votre attention les fonctions importantes d'iOS 6 et des iDevices avec lesquels elles sont compatibles, la liste étant également disponible sur le site d'Apple.

  • La fonction FlyOver ne sera disponible que sur iPhone 4S, iPad 2 ou iPad 3 ;
  • Siri ne sera disponible que sur l'iPhone 4S et la tablette iPad 3 ;
  • Share Photo Streams sera compatible avec les iPhone 4/4S, iPad 2/3 et les Mac exécutant OS X Mountain Lion ;
  • FaceTime via 3G ne fonctionnera que sur iPhone 4S et iPad 3 ;
  • Les fonctions VIP et Signalé dans l'application mail ne seront disponibles que sur iPhone 4/4S et iPad 2/3.
  • La liste de lecture hors ligne ne fonctionnera que sur les tablettes iPhone 4/4S et iPad 2/3.
  • Les aides auditives conçues pour iPhone ne fonctionneront qu'avec l'iPhone 4S.
  • La fonction de navigation étape par étape ne sera disponible que sur iPhone 4S, iPad 2 et iPad 3.

  Je pense que la plus grande surprise est l'impossibilité de passer des appels FaceTime sur l'iPhone 4/iPad 2, quelque chose que je ne comprends pas étant donné que les appareils peuvent se connecter aux réseaux à 7.2 Mbps et offrir des téléchargements de 5.76 Mbps, ils ont donc le qualités nécessaires pour fonctionner. De mon point de vue, Apple a commis ici une grosse erreur, mais dans le reste des cas, la non-inclusion de la compatibilité avec certains iDevices s'explique d'une manière ou d'une autre.

img via.

24 COMMENTAIRES

  1. Nu mai e mult si cei cu iPhone 3 si 4 vor trece la noul iPhone din toamna/iarna…probabil si pe asta s-au bazat cand au decis sa limiteze anumite funcții…. 😉

  2. oricum functiile se vor activa prin jailbreak cred … aia cu facetime pe 3G e deja available oricum 🙂

  3. Hai Mai… 4s se chinuie? Asta e buna…nici nu s-a lansat asta oficial… Te referi ca se chinuie pe 5? Cum naiba….poate vrei sa zici 4..alta mancare de peste…4s nu se va chinui nici pe 6 are destula putere de procesare..se va chinui 4

  4. yeah, ai testat 4? Ai deschis aplicatia Maps? ai pornit modului 3D? ai facut cateva zoom in/out-uri, ai incercat sa schimbi pin-ul sau sa schimbi modulul de vedere sau sa iesi din aplicatie. Eu am incercat si au existat freeze-uri in aplicatie. Desigur ca totul poate fi legat de stadiul beta al aplicatiei, dar chiar si asa, nu-mi imagine ca in versiunea finala 4S-ul va functiona grozav. Modulul al 3D are nevoie de destula putere de procesare si de RAM.

  5. Si ramaneati interzisi pe aici cand apareau telefoane quad core , “nu vad motivul” … poftiti motive, la ce sa iti dea apple un quad core ca re va suporta multe genereatii de iOS cand poate sa iti dea un single, maxim dual core pe care sa fi nevoit sa il schimbi.

  6. @zaone …mai demult ziceai ca nu vezi de ce ar fi nevoie de procesoare quad core in smartphoneuri ..se pare ca odata cu ios 6 o sa aflam cu totii ca dual ore is not enough 😀

  7. Am testat eu iOS 6 pe iPhone 4 / respectiv iPhone 4S … intradevar , pe i4 scartaie rau aplicatia beta , pe 4S merge ceva mai bine , in rest , e ok iOS 6 dar sunt unele chesti care nu-mi plac DELOC !

  8. Nativ, nu sunt necesare procesoare quad core sau 1 Gb RAM pentru de exemplu efectuare de apeluri Facetime prin 3G. Acestea precum si lag-uri in diverse aplicatii sunt limitari si franari software impuse de Apple artificial si intentionat, pentru a forta utilizatorii sa achizitioneze noi telefoane. In acest fel, utilizatorii de iPhone 4 vor simti nevoia sa schimbe telefonul cu iPhone 5. Respectul lui Apple fata de utilizatori este insutit mai mic fata de cel pentru bani, ceea ce dintr-un punct de vedere este de inteles: asta e lumea in care traim.

  9. Dar Google ce respect are cand da quad-uri cu scadari in soft? Sau producatorii de terminale Android ca lasa terminale vechi de 1/2 ani fara update la cea mai noua versiune a Android OS? Acolo e bataie de joc in toata regula, Apple inca e departe de stadiul ala, macar ofera cea mai recenta versiune a iOS pe iPhone 3GS care are 3 ANI VECHIME!!! E normal sa nu dea tot pe el, e vechi, pe Android era aruncat la gunoi ca avean Android 2.0 pe el.

  10. Zaone ce îmi oferă mie Apple pe 3GS? Ultima versiune de soft dar care nu are inclusă nici o opțiune si nu poate suporta nici una din aceste funcții,ooooo cât de tare……Îmi da ultima versiune de soft dar fără funcții ca sa ii pună capac de tot 3GS-ului la fel ca la 3G cu iOS 4.2.1…..
    Spre exemplu si samsung galaxy s este din aceeași generație cu 3GS poate ca nu are ICS pe el dar se misca impecabil mai bine ca 3GS-ul si încă este la vânzare,prin root poți sa ii pui ICS bine merci si merge brici cu toate funcțiile incluse,la 3GS cumva merge așa ceva?
    Sa nu mai spun,când vreodată ai văzut tu pe android funcții elementare sa fie special franate ca sa te oblige sa nu mai folosește telefonul,vezi exemplul iPhone 4 si iPad 2….Eu de lucrurile astea sunt scarbit la culme….

  11. @Zaone: Nu inteleg ce tot dai atata in Android. Cred ca ai o problema cu asta. Nu am mentionat nici macar o data cuvantul “Android” in mesajul meu si nu vad legatura cu ce am scris acolo. Daca Apple este mai bun, sau asa ar trebui sa fie, asa cum ne place noua sa credem, nu ar trebui sa fie nevoie faci o paralela cu Google si lipsurile lui, pentru a justifica lipsurile Apple.

  12. Nu ai dat acum de inteles, dar in multe alte comentarii ai facut referire directa la Android OS.
    @Yoyo: Nu ai ce frana pentru ca nu exista functiile. 3GS-ul e un terminal vechi de 3 ani de zile, ai pe el functii bune din ultima versiune a iOS. Pe Galaxy S ai un soft vechi cu functii vechi, nu ai nimic din ultima versiune a ICS. Da, prin hack poti face, dar aici e vorba de ce ai by default.

  13. Pai prin hack prin nehack important este ca acolo se poate,pe când la noi pe iOS nici prin hackul hackerilor nu merge,este o diferența mare…..

  14. Poate ca functia 3D a aplicatiei map va scartai pe iPhone 4, dar macar FaceTime prin 3G trebuia sa ne dea. Au devenit jegosi rau apple. Mi-am schimbat părerea de cand au dat Siri la 4s si n-au dat si 4-ului

  15. Da, astia dau ios 6 pe vechile terminale doar cu numele, sa scrie acolo ca ai ios 6, sa creada prostii ca ce tare este apple ca nu uita de modelele mai vechi.

  16. Ca telefon andorid care permite sa faci upgrade la ultima varianta de soft este HTC Desire HD care a aparut in octombrie 2010…