È entrata in vigore la legge che elimina la penale di disdetta dell'abbonamento

Va mai aduceti aminte de articolul in care vorbeam despre legea care interzice introducerea unor clauze care prevad penalitati pentru rezilierea contractelor? Daca da, atunci aflati ca de astazi legea a intrat in vigoare si se aplica pentru toti operatorii de internet/telefonie din Romania. Orice contract incheiat de astazi poate fi reziliat oricand fara nici o penalizare daca nu ati beneficiat de vreo oferta atunci cand ati incheiat contractul ori in cazul in care comerciantul a modificat in mod unilateral contractul. Adica daca nu ati cumparat vreun telefon subventionat sau nu ati beneficiat de vreo alta oferta la incheierea contractului atunci acel contract poate fi reziliat oricand fara nici un cost din partea voastra.

Leggi aceasta se aplica doar pentru contractele incheiate de azi inainte, pentru restul va trebui sa platiti penalizari in cazul in care doriti sa le reziliati.

AGGIORNAMENTO : Se pare ca legea se aplica si contractelor aflate in derulare! Daca ati cumparat un telefon la pret redus si doriti sa reziliati contractul la scurt timp dupa achizitie atunci veti fi nevoiti sa achitati o diferenta ce reprezinta probabil contravaloarea telefonului.