iOS 4.1 rilasciato!

Apple ha appena rilasciato iOS 4.1 per iPhone e iPod Touch, la nuova versione apporta alcuni importanti aggiornamenti per iPhone 4, ma per il resto dei terminali l'elenco degli aggiornamenti si limita alla correzione di bug, all'introduzione del Game Center più alcuni altre novità. Fai molta attenzione a NON aggiornare a iOS 4.1 a meno che tu NON abbia bisogno di jailbreak e decodifica, perché per ora non esiste una soluzione del genere.

Il team di sviluppo ha annunciato che rilascerà presto una soluzione di jailbreak, ma ha detto che non esiste alcun exploit per decodificare la banda base in iOS 4.1, quindi un aggiornamento imprudente potrebbe lasciare il telefono bloccato per molto tempo.

Ecco cosa offre iOS 4.1:

  • Centro giochi:
    • La possibilità di inviare e ricevere richieste di amicizia (richieste di amicizia);
    • La possibilità di avviare giochi multiplayer su Internet;
    • La possibilità di giocare a giochi multiplayer su Internet;
    • Possibilità di vedere le statistiche per i giochi;
    • Possibilità di scoprire nuovi giochi/amici;
  • Implementazione della funzione High Dynamic Range (HDR) in iPhone 4;
  • Possibilità di noleggiare programmi TV da iTunes;
  • Possibilità di caricare video in formato HD su YouTube e MobileMe tramite Wi-Fi da iPhone 4;
  • Supporto aggiuntivo per accessori compatibili AVRCP;
  • La possibilità di aggiungere nella sezione "Preferiti" numeri di telefono per i quali è possibile avviare videochiamate tramite FaceTime;
  • Correzioni di bug:
    • Risolti i problemi con il sensore di prossimità in iPhone 4;
    • Risoluzione dei problemi con le prestazioni del terminale iPhone 3G;
    • Risolvere alcuni problemi con le applicazioni Nike e iPod;
    • Miglioramento delle prestazioni della modalità BlueTooth.

    AGGIORNAMENTO : Puoi scaricare iOS 4.1 per i tuoi dispositivi qui:

    37 COMMENTI

    1. Eu :).Ma ai si la friends in Game Center… eu tot nu am inteles care e faza cu Game Center ala… ce jocuri poti juca in multy? sau e doar pt statistici?

    2. @Sparxxx: Am vazut, vom putea juca jocuri in retea de indata ce developerii vor implementa Game Center in jocuri.
      @Gagauza: Pe 3GS-ul meu nu am observat mari diferente, poate doar faptul ca se misca destul de fluent totul.
      @misu_sm: Da, trebuie neaparat 4.1 pentru Game Center.

    3. eu am o problema se blocheaza iphoneul cand incerc sa ii fac update se blocheaza la jumatate si nu mai merge si daca il inchid intra in recovey..help plz????

    4. scuze am gresit eu nu am actualizat iTunes:D….miine imi fac si eu un cont pe Game Center ca acum nu am timp..multumes super site:D keep it up!!!ce norocos esti ca tiai luat i4

    5. In caz ca nu scrie pe aici pe undeva, aveti grija ca 4.1 va face update si la baseband, la mine a trecut de la 05.13.04 la 05.14.02. Sper sa nu imi dau palme peste vreo 2 zile cand apare o solutie de JB dar iar nu o sa pot face nimic din cauza baseband-ului.

    6. I-am dat un restore la 4.0.2 dar m-a intampinat 3014, am insistat si mi-a acceptat dorinta. Dupa ceva loading & şit a urmat de o frumoasa eroare 1015, restore iar la 4.0.2 si iar 1015. N-am avut incotro si m-am intors la 4.1. Ce sa mai incerc? 🙂

    7. Mie la 3GS nu mi se mai deschide camera. Nici dupa reset, l-am lasat si 5 minute si tot nu a vrut.

      Edit: L-am mai resetat o data. Acum merge.

    8. Am reusit sa ii fac totusi downgrade la 4.0.2 DAR a ramas acelasi baseband 05.14.02 si ii pot face restore de la un backup pentru ca imi zice ca e pe 4.1 facut si nu ma lasa.. sper sa nu imi pierd numerele & şit…

    9. Pana la urma pe 3GS cum se misca 4.1 comparativ cu 4.0.1 ? Un plus la performanta semnificativ?
      Prime impresii?

      @Zaone – tu l-ai pus si pe 3GS da-ne te rog mai multe detalii despre ce ai observat din punct de vedere al performantei vs de 4.0.1 ( daca ai observat 🙂 )

    10. Eu nu am o observat mare lucru. Un Game Center, momentan inutil, si cam atât. Pe 4.0.2 nu puteam sa mă joc, sa tin mess si facebook pornite in background si sa ascult muzica fluent. Acum merge mai bine, foarte rar se mai agață. Asta pe 3GS.

    11. am si eu o mare intrebare la care nu gasesc raspuns,precizez ca nu sunt un cunoscator foarte bun a tot ce tine de apple (iphone,jailbreak,unlock etc)
      mi-am cumparat si eu un iphone 3gs initial avea versiunea de soft cand lam cumparat 3.1.3 codat orange,binenteles ca nimeni nu ma avertizat de SHSH de jailbreak de toate cele la care la aceea vreme desigur nu se putea face,si ca orice necunoscator am facut update pana la 4.0.2 fara sa salvez nici un shsh fara unlock fara jailbreak fara nimic,si acum dupa multe ore de citit si informat,vreau si eu sa-i fac unlock si jailbreak,am salvat shsh pt 4.0.2,nu iam facut update la 4.1!!!
      -Intrebarea mea este dak ma poate ajuta cineva sa fac acest lucru???::)),si desigur dak se poate cum si in ce fel!! VA MULTUMESC ANTICIPAT

    12. @ rlf: Incearca sa salvezi acum shsh cu umbrela, o gasesti pe sit. Daca reusesti sa o salvezi pentru vreo versiune atunci o sa poti sa faci restore, la aceea versiune. Bafta.

    13. am salvat shsh cu tiny umbrella pentru 4.0.2 ,dar ma gandeesc ca nu are rost sa dau update,la 4.1 ,deci eu vreau sa fac unblok si jailbreak la versiunea asta 4.0.2 dar ar merge asta intreb:D ms de raspuns

    14. Am 3G 3.1.3(7E18), 5.12.01, jailbreak si decodat. Nu imi mai merg cateva chestii printre care si Cydia. Pot sa fac update la 4.1? Sau o iau de la inceput si ii fac jailbreak cu redsn0w? Dati-mi va rog cateva sfaturi.

    15. Mare imbunatatire a performantei nu veti gasi in 4.1 daca aveti un iPhone 3GS, asa ca nu va asteptati la minuni.
      In rest, faceti si voi ca toti oamenii topicuri pe forum pentru ca acolo se discuta despre probleme legate de jailbreak/bla bla.

    16. salut, am si eu 3G 3.1.3 5.12.01 si nu imi recunoaste cartele (tel era blocat pe spania si l-am dus la cineva sa il deblocheze si acum nu imi mai recunoaste cartela)

    LASCIATE UN MESSAGGIO