iPhone 4 e la battaglia di offerte tra Vodafone e Cosmote

Mancano solo 2 giorni e pochi minuti prima che Cosmote lanci ufficialmente il terminale iPhone 4 in Romania, e la tensione nei dipartimenti PR di Cosmote e Vodafone cresce ogni secondo che passa. Finora i 2 operatori si sono gareggiati negli annunci riguardanti il ​​lancio dell'iPhone 4, più precisamente Vodafone annuncia qualcosa e Cosmote annuncia qualcosa di meglio: Vodafone annunciare che il 17 dicembre inizierà la vendita dell'iPhone 4, Cosmote fare COME; Vodafone annunciare che a partire dalle ore 00:00 il terminale sarà nei negozi Cosmote annunciare che i saldi inizieranno 2 ore prima e probabilmente in molti più negozi.

In pratica i due operatori hanno combattuto una battaglia sorda riguardo agli annunci e Cosmote sembra finora vedere un vantaggio su Vodafone perché lancerà prima l'iPhone 2, lo distribuirà con uno sconto del 4% e in più offrirà terminali già decodificati. Il problema di questi annunci è che nessuno rivela le cose più importanti, i nuovi abbonamenti e i prezzi terminali di ogni singolo abbonamento.

BBC annuncia che l'abbonamento più caro di Cosmote costerà 68 euro, una cifra molto più alta di quella offerta da Orange, ma da Cosmote c'è il vantaggio di un terminale pronto per la decodifica. Ecco cosa hanno detto i rappresentanti delle 2 società:

"Abbiamo diverse opzioni di prezzo, tutto viene discusso"

"Sarà questione di ore. L'idea è chi annuncerà per primo. Sono preparate diverse varianti di offerte."

In conclusione, ogni operatore avrà preparate le proprie offerte e sembra che ci sarà una battaglia per attirare più clienti. A dire il vero sembra troppo bello per essere vero, intendo dire molto raramente ho visto una tale rivalità tra 2 operatori per quanto riguarda il lancio di un prodotto, spero che ne valga la pena.

Fino ad allora, eccone uno elenco provvisorio con i negozi dove troverai iPhone 4 al Cosmote.

In questa occasione mi rivolgo a Cosmote affinché risponda anche alle mail, magari qualcuno da lì vedrà e accenderà la luce nel reparto apposito.

20 COMMENTI

  1. Daca Cosmote nu vine cu o optine de date fiabila, nu se va inghesuii nimeni sa ia iphone.

    Eu astazi cand am fost sunat de reprezentantul Cosmote am incercat sa aflu cat mai multe despre oferta si extraoptinile ce vor fi disponibile cu Iphone 4 dar nimik. Tanti nu stia nimik nici ea saraca. Cand am intrebat-o cu ce optiune de date vine cosmote la lansarea iPhone 4 a inghetat. Mi-a spus ca nu stie sa se scoata vreo optiune de date.
    Tot insista sa imi spuna ca daca achizitionez terminalul in seara respectiva o sa beneficiez de o reducere consistenta de 15% – lucru care ma face sa cred ca iPhone 4 va avea un pret destul de ridicat(gen 500+ euro) la Cosmote, ptr ca 15% sa fi o suma consistenta consistenta in opinia mea, altfel o promovau ca simpla reducere.

    Cei ce folositi iphone-ul in Cosmote si cei ce vor sa il foloseasca in cosmote, ce optiune de date folositi ptr un telefon de ultima generatie? wap-ul lor de 2 lei numit web’n’walk?

  2. Sa gandim logic reducerea: telefonul va costa 700 de euro(pentru ca e decodat) si reducerea de 15% va reprezenta 105euro, deci eu as spune ca ar fi o oferta buna. Daca totusi va fi obligatorie si prelungirea unui contract atunci e vrajeala.

  3. Daca cosmote vine si cere 500+ euro pe un terminal iphone 4 cred ca au pierdut din start orice lupta pe piata.
    Ei nu se compara zic eu, cu Vodafone si Orange la 3G si calitatea semnalului, si asta e lucru foarte imp cand alegi sa cumperi un telefon smartphone. Sunt client Cosmote si am 3GS dar crede’ma ca nu mai stau mai mult de 2 luni la ei daca nu scot nici acum de Craciun o optiune de date care sa concureze cu datele de la VOD sau Orange. Nu se merita.
    Plus de asta si le-am zis si lor de nenumarate ori, degeaba dai minute cacalau in retea daca tu nu te adaptezi la cerintele pietei. Eu fac parte dintr-un corporate si sunt persoana tampon intre cosmote si firma unde lucrez. Nici nu stii cati din useri de cosmote pe care ii reprezint sunt frustrati ca nu au internet pe mobil in zile noastre, si multi abia asteapta sa plece.

  4. Sa nu uitam ca unul free la Emag e 3000 de lei (TVA inclus). Eu cred ca e doar apa de ploaie.
    Astept pina la anu’ si il iau la sfert de pret din State.

  5. @snow , perfect de acord. datorita faptului ca nu au infrastructura optima pt. internet sunt nevoit sa car 2 telefoane dupa mine (pt. iPhone folosesc Vodafone doar ca sa am parte de net).Daca cei de la Cosmote nu o sa-si puna la punct carentele legate de internet o sa renunt la ei desi in rest n-am nimic de reprosat. Pe vremea cand aveam ca gadget nokia 1100 (telefon cu lanterna!) Cosmorom/Cosmote erau cei mai tari,dar in zilele noastre ar trebui sa se alinieze si ei cerintelor consumatorului ca pana la urma internetul mobil costa(investitia logic ar fi amortizata rapid), nu e ca tonele de minute gratis.

  6. cine a vrut pana acum iphone 4 ,il are deja ! nici dracu nu se inghesuie sa cumpere un terminal acum , pretul nu este pentru saraci , iar cei cu bani il au deja [ mai ales ca vine craciunul si revelionul ] .vad ca uni viseaza de cand zic cosmote cred ca este ofera cu 1LEU , aici e vorba de sute de euro si oferta nu are cum sa fie mai mica decat cu max 10% din pretul de la orange ,vedeti si preturile pe ,,afara” ca tot mari sant.parerea mea , cosmote iti va da nelimitat minute in retea si cateva sute nationale .aceasta va fi oferta si gata

  7. cosmote sa vina cu oferte de internet pentru iphone si nu numai pentru abonamente pentru ca exista si utilizatori de prepay
    degeaba aduc iphone 4 pentru ca acum pentru prepay au doar optiune de internet cu 0,80 centi pe 1 mb
    sa se uite si ei la concurenta

LASCIATE UN MESSAGGIO