Video: Samsung Galaxy Note – il primo smartphone Samsung con schermo da 5.3 pollici

     Sebbene il Samsung Galaxy S II (versione per il Canada) abbia uno schermo da 4.5 pollici che per alcuni sarebbe troppo grande per uno smartphone, ecco perché Samsung ha deciso di lanciare un telefono con uno schermo ancora più grande chiamato Samsung Galaxy Note. Il terminale ha uno schermo da 5.3 pollici, adatto solo per prendere appunti e modificare foto, secondo Samsung, ma sono curioso di sapere come sta bene in tasca o con quanta facilità puoi tenerlo all'orecchio mentre gli parli. Naturalmente, il dispositivo è dotato anche di uno stilo che aiuta gli utenti a scrivere varie note su foto, ecc. Ecc. Ecc. Se ricordate, Dell aveva il terminale Streak con uno schermo da 5 pollici, un terminale che all'epoca era "estremamente" popolare, così popolare che Dell vuole dimenticarsene presto.

      Lasciando da parte il discorso sugli schermi troppo grandi per i cellulari, passiamo all'hardware dove abbiamo lo schermo Super AMOLED da 5.3 pollici con risoluzione 1200 x 800, un processore dual-core da 1.4 GHz, la fotocamera da 8 megapixel del posteriore e uno da 2 megapixel davanti, una batteria da 2500 mAh e uno spessore di soli 9.65 mm. Dal punto di vista hardware Samsung ragiona molto bene offrendo molta potenza di elaborazione agli sviluppatori di giochi, ma mi chiedo quale sarà il limite per l'azienda coreana in termini di dimensioni dello schermo? Immagino che presto ci ritroveremo con telefoni con schermo da 6 pollici e tablet con schermo da 7 pollici, ma nessuno di questi due dispositivi sarà adatto al suo segmento. Mi piacerebbe credere che Samsung possa fare di più e possa concentrarsi sullo sviluppo di un terminale che non assomigli ad un iPhone e non richieda l'utilizzo a 2 mani.

      Sono curioso però: quanti di voi comprerebbero un telefono con schermo da 5.3 pollici e come lo utilizzereste per parlare?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bfMmMrUwRnI[/youtube]

41 COMMENTI

  1. Niste oameni iesiti de sub standard din punctul meu de vedere ! Apple a reinventat telefonul iar ei ce vor sa faca? Sa il scoata din vietile oamenilor ? 5.3 inch deja suna mai mult a tableta ! Si vad ca design-ul tot acela a ramas 🙂 …deci iar vor avea de suferit dp urma patentelor !
    Daca il voi cumpara ? Raspunsul meu este : Niciodata !!

  2. Cred ca au scos Note-ul asta sa nu ii mai acuze lumea ca ei stiu doar sa copieze. In alta ordine de idei, e un fel de smartphone mai mare, fara vreo utilitate speciala, facut doar pentru palmares, sigur va acoperi o nisa a celor carora ecranul telefonului li se pare prea mic si cel al tabletei prea mare. Ar trebui sa dezvolte cate un device pentru fiecare inch in plus adus marimii ecranului, sa fie toata lumea multumita. Nooot!

  3. E prea exagerat 5.3 :)) io zic ca un telefon nu tableta… ar putea avea maxim ecran de 4.3 dar si acela cam maricel dar merge, 4.0 e perfect daca ar aparea iphone 4s/5 cu 4 inchi ar fi perfect ,parerea mea cu ecranele acestea asa mari de la samsung e rezolutia cu cat ecranu mai mare si rezolutia si totusi un ecran super amoled cu rez 1280 x 800 e ceva as vrea sal vad nu puteti zice ca un super amoled nu e peste un lcd led e viitoruu

  4. Probabil s-au gandit la oamenii cu palma mare si blugii aia de hip-hop-er, cu buzunare mari si adanci :))
    Sau probabil le e frica de iPhone 5/4S ?:))

    Chissà?

  5. Se poate folosi foarte bine cu o casca bluetooth, iar pentru cei care scriu multe sms-uri si emailuri este excelent. 🙂 daca ar veni in pachet si cu acea casca bluetooth ar fi foarte ok acest produs

  6. daca as dormi pe o saltea din bani l-as lua, doar sa vad ce le mai fasaie mintea celor de la samsung. e bun sa rulzi teamviewer pe el, ca pe 3.5 merge cam aiurea, sa iti controlezi pc-ul prin casa

  7. Daca voi cumpara vreodata Samsung note cu 5.3″ ? Nu stiu ! Sa-l vad, pipai, sa ma joc cu el si atunci voi putea spune. Daca este bine ca au scos Note. Eu cred ca da. Din punctul meu de vedere pot sa scoata cate telefoane vor ei. Din inch in inch. E perfect. Inseamna mai multe optiuni pentru cumparatori. Nu vad de ce as putea fi nemultumit ca sunt mai multe optiuni. Daca as avea o singura optiune (Iphone) atunci nu m-ar interesa si altceva. Atata timp cat mai intereseaza si altceva varietatea este foarte bine venita. Daca nu-mi place 5.3 poate imi place 4.7, 4.5, 4.3, 4, 3.7, 3.5 …… Asta inseamna sa poti alege nu sa-ti fie impus ceea ce pentru stilul meu este de preferat.

  8. eu nu as cumpara acest model! as mai astepta cateva luni pana cand cei de la samsung vor lansa un model de cel putin 6” :)) si probabil i-l vai lua cu mine in oras in rucsacul pt laptop :))

  9. Eu unul daca as avea un asemenea telefon de 5.3″ l-as folosi numai cu bluetooth headset si banuiesc ca cel mai indicat este pt fete, ele il baga in posete, Samsung gandeste diversificat, daca marea maj dintre noi nu ar cumpara asa ceva, sunt destui disperati care vor un telefon cu ecran si mai mare in special pt jocuri si browsing… Asadar bravo Samsung! Desi as vrea sa vad si telefoane nano… Sunt destui clienti si in acest segment…

  10. is 2 aici care tot vorbesc de casca bluetooth, voi nu stiti ce e aia, e o porcarie, telefonul e o porcarie, am vazut galaxy s2, e bunicel, dragut si subtire, dar la 5.3, eu cred ca a fost o greseala de scriere, au vrut sa faca de 3.5 si un cretin a inversat cifrele, si au iesit milioane de telefoane cu 5.3, va dati seama ce era daca cei de la samsung vroiau un ecran 3.7 sau 3.8( teoretic este imposibil, dar ca gluma, merge)
    si pentru cei care viseaza ecran de 4 inch la viitorul iPhone, puteti sa visati in continuare, ecranul este perfect, ma refer la dimensiunea ecranului, nic mai mare, nici mai mic, pentru ca o sa ajungem sa jucam ping-pong cu el

  11. Castile bluetooth sunt niste porcarii da, dar tot le folosesc macar atunci cand conduc… Zic ca sunt porcarii pt ca mereu cumpar si mereu se strica…

  12. ca idee e tentant sa ai un tel cu ecran mare ca sa nu mai cari ipadul dupa tine dar cand am luat in mana un dell streak sa vad cum spun “alo” la asa o chestie e cam aiurea.as intelege daca ar lansa americanii asemenea chestii care sunt mai xxl de fel dar asiaticii fara suparare sunt scunzi.poate sunt complexati de marime si vor o chestie mare macar in mana.

  13. Am butonat un Dell Streak , 5 inch , nu e nici cal nici magar . 5.3 e total bizar . Dar cum americanii sunt obezi si au maini din ce in ce mai mari , cu degete din ce in ce mai groase , pare fezabil un telefon de 6 inch in America .

    Ar fi bine sa il subventioneze KFC si McDonalds .

  14. E exagerat de mare, insa e bine ca fac o gramada de dimensiuni, fiecare isi alege ce ii place. Personal nu mi-as cumpara. Mai degraba mi-as dori un iphone 5 sau 6 … cu un ecran de 3.7, 4.

  15. Astia care va plangeti de prostiile scoase de samsung meritati sa ramaneti cu iphone-ul de 3.5 toata viatza, trebuie sa ai o minte foarte ingusta sa critici alti producatori ca nu se incadreaza in standardele de dimensiune impuse de apple.In primul rand telefonul se numeste Note, si probabil l-au gandit asa pentru o categorie de clienti care are nevoie de mobilitatea data de un telefon sau o tableta mica nu pentru orice Gigel de la coltu strazii caruia nu-i intra in buzunarul de la jeans.Oare nu era bine daca Apple facea 3 iphone-uri de 3.5, 4 si 4.5 inch sa zicem, oare toti de pe forum ati fi ales prima dimensiune ? Dar daca Apple nu vrea sa-i doara capul, sa aibe costuri mari de conceptie productie si mai stiu eu ce, nu inseamna ca trebuie sa-i criticam pe altii.Plus de asta la 5.3 inch sa aiba rezolutie de laptop de 15 nu cred ca e asa de rau.

  16. eu zic ca pana nu-l vezi in realitate nu ai de unde sa stii … oricum am comparat iphone cu samsung galaxy S2 si ecranu pare foarte mare in comparatie cu diferenta marimii terminalelor … deci s-ar putea sa nu fie chiar asa mare pe cat va imaginati voi … pana nu-l vezi live nu ai de unde sa stii … pana la urma un telefon e ala care iti place tie … daca unii prefera ecrane de 3,5-4 inci, nu-i obligatoriu sa fie un standard …

  17. interesant telefon, desi nu-l voi cumpara ca pt mine un 4.3″ e perfect, mai mult nu am nevoie. vad ca samsung adopta strategia ‘something for everyone’, cat mai multe telefoane/tablete cu specificatii apropiate, dar dimensiuni variate, sa ai de unde alege

  18. Frate cum sa stai cu televizorul la ureche? Stiu pe cineva cu dell streak. Un prieten l-a vandut in 2 saptamani cu 7 mil pierdere ca la inceput s-a ieftinit repede la emag iar altul sta cu el prins la brau si in general vorbeste la bluetooth. Se uita babele ca la nebun cand merge pe strada vOrbind singur. Un alt telefon de la SAmsung scos doar pentru k pot, fara sa aiba legatua cu realitatea.

  19. Cand iPhone-ul avea ecran de 3.5 inch erau deja alte dispozitive de aceleasi dimensiuni. Acum cu 5.3 inch e deja prostie. Aici nu e vorba de cat mai mare cat mai bun, e vorba despre dispozitive ce pot fi utilizate cu o mana si paleta asta de la Samsung e departe de asa ceva.

  20. Poate ca functia de baza a acestui gadget nu e cea de telefonie. Poate ca pe langa multe alte functii s-au gandit sa-i adauge si functia de telefonie mobila.

  21. Multi nu inteleg ca multe companii(gen Samsung, HP, Nokia samd) lanseaza mai multe variante de telefoane deoarece sunt diferite tipuri de utilizatori. Ei prin lansarea mai multor game de smartphones incearca sa “muleze” acel terminal cat mai bine pe profilul oricarui potential cumparator. De exemplu cei de la RIM se axeaza pe sectorul business in mare parte. Samsung si alte companii incearca sa acopere toate sectoarele prin ofertele lor variate de telefoane mobile. Apple nu lanseaza decat un singur smartphone pe an, iar clientii apple trebuie sa se “muleze” pe ceea ce ofera apple, neavand posibilitatea de alegere. Vad ca multora le place sa li se zica ce anume sa le placa, astfel omorand libertatea de alegere inca “din fasa”.

  22. telefonu asta e bun pt baschetbalisti gen Ghitza Muresan … oameni mari in general … Man Choi (luptatorul de K1 care are ditamai capu) :)))) … lu’ ghitza muresan o sa i se para ok un telefon ca asta

  23. Mi l-as cumpara, daca ar veni cu Honeycomb, insa, in schimb, mi-a placut mult noul SGT 7.7, la doar 7,9mm! Cel mai probabil imi voi lua acest tablet! iPad-ul este prea greu sa-l tii in maini mult timp, insa acesta este practic de doua ori mai usor!

  24. moaaama cat discheta aia de 5 inchi! ce vorbesti ma…. intra si in floppyzdic d-ala cu catare ca sa nu iasa discheta! Apropo va e dor de floapa?

  25. Daca Apple nu se va uita si la dorintele utilizatorilor si nu va scoate urmatorul iPhone cu un ecran mai mare sau cu caracteristicile de care atata lume are nevoie, cu toate ca ar insemna sa renunt la iOS(care mi se pare cel mai bun soft de la mare distanta) ma voi orienta si catre samsung sau alta marca. Nu zic ca sunt neaparat mai bune, dar Apple in ultimul timp, chiar si anul trecut cand au scos iPhone 4…dau dovada ca fac cam numai ce vor ei si nu prea tin cont de cerintele userilor. Eu sper ca iPhone 5/4S sa indeplineasca macar o parte din asteptari, pentru ca altfel multi se vor reorienta. Asteptam!

    Tutto il meglio!

  26. pai iOS nu e open source, deci va fi cum va vrea Apple… ulterior poate fi modificat cu ajutorul cydia 😉 … cu hardware-ul telefonului tot ca ei o sa fie, dar aici nu mai poate fi modificat ulterior cu ajutorul cydia …

  27. Dupa ani de zile in barca apple am avut aproape toate iphone-urile exceptie primul detin si ipad 2 am luat hotararea sa parasesc barcuta pt acest Galaxy Note. Ios 5 din punctul meu de vedere este o dezamagire si dispozitivile lor lansate foarte limitate.

LASCIATE UN MESSAGGIO