Google rilascerà un tablet Android nei prossimi 6 mesi

   Oggi il presidente del consiglio di amministrazione di Google, Eric Schmidt, ha annunciato che nei prossimi 6 mesi l'azienda da lui gestita potrebbe lanciare il proprio tablet Android. L'affermazione è stata fatta in Italia dove Schmidt era presente all'inaugurazione della sede di Google, ma ovviamente non è stata confermata da altre fonti. Al momento Google produce solo una linea di smartphone dal nome suggestivo Nexus, e questi sono i migliori smartphone che eseguono Android "puro" senza alcun tipo di modifica da parte di nessun produttore.

   Per quanto mi riguarda, sarei estremamente felice di vedere che Google arrivasse sul mercato con un suo tablet, ma buono, considerando che tutto ciò che è uscito finora è stato molto al di sotto delle aspettative. I tablet Android usciti finora sono stati dei fallimenti nel vero senso della parola, e nemmeno uno è riuscito a raccogliere almeno la metà delle vendite del tablet iPad 2 in un trimestre fiscale. Spero che Google trovi qualcosa di innovativo, con qualcosa che attiri i clienti, altrimenti il ​​2012 sarà il nuovo anno dei tablet iPad perché per ora non esiste nessun tablet in grado di assumere questo "titolo".

27 COMMENTI

  1. Probabil va fi construită tot de Samsung la fel ca ultimele 2 Nexus-uri. Asta dacă nu cele 12,5 miliarde $ date pe Motorola vor începe roade.

  2. Zaoane, degeaba zici de tabletele android ca nu se ridica la standardele ipad-ului. Sunt posesor de Asus Transformer si credema sunt foarte multumit. Nu intelege gresit ca sunt un mare fan Apple dar am preferat ceva android sa nu fiu limitat soft. Si cred ca sti mai bine despre ce e vb. Nu vreau sa fiu inteles gresit cum ca asus-ul ar fi mai bun. Dar sunt foarte multumit pana in prezent de el.

  3. :)))))))))))))))))))))))))) Ma faci sa rad, chiar si la ora asta. Actually e invers. Android nu se compara cu libertatea oferita de jailbreak. Asta desigur pana ii faci root. Daca nu esti doar un simplu troll intelegi ce vreau sa spun.

  4. ei nu au reusit sa faca androidu sa ajunga la un nivel fara buguri si acu fac tableta…unde te uiti te doare capu.

    Pentru bogdan, zaoane are dreptate
    ca sa modifici o imagine din UI in android tre sa te chinui sa modifici framework-ul, sa il semnezi iara si tot asa. de ex ca sa schimbi iconita de la baterie.
    pe un apple cu jailbreak facut toate astea se pot schimba super usor.
    la android ca sa modifici aplicatia mail, tre sa o modifici in codu sursa si o reinstalezi.
    la apple totul se poate face injectand cod, si modificand on the fly.

    cel mai bun exemplu e tweak-ul KuaiDial, care modifica cu totul aplicatia Phone de pe iPhone, on-the-fly si o face extraordinar de folositoare, asa cum ar fi trebuit sa vina din fabrica.
    Ca sa faci asta pe android trebuie sa inlocuiesti aplicatia cu totul.

  5. Libertatea lui peste . Hai sa vorbim sa nu adormim . Ce ofera ? Nimic .

    Inainte toti haterii astia care nu pot sa isi cumpere iDeviceuri urlau zilnic : “n-are flash” . Flash-ul a murit , si haterii acum au schimbat macazul : nu iti ofera “libertate” , de parca pe un ipad nu ai putea face ABSOLUT tot ce vrei .

    Dar haterii de meserie nu stiu asta pentru ca probabil nu au vazut niciodata un ipad , dar ei vorbesc .

  6. @Razvan: Sunt obiectiv, tabletele Android sunt de rahat. E simplu, de aia nu le cumpara nimeni. Sau ele de fapt sunt foarte bune dar toti sunt prosti si cumpara tablete Apple care sunt mai proaste, nu? Cand un produs e foarte bun e cumparat de oricine, indiferent de cine e fabricat. Tabletele Android actuale cu Honeycomb sunt praf, muci, useless. Au flash, rezolutie si ratio mai bun dar cu ce ma ajuta cand trebuie sa ma lupt cu lag in browser si la deschiderea unui film. M-am cam plictisit de chestia asta cu obiectivitatea, sunteti in lipsa de argumente si aruncati asta. Nu, nu-mi spuneti de flash ca ala e mort si ingropat iar pe iOS poti vedea continut flash daca vrei. Mai bine v-ati convinge ca tableta voastra e cea mai buna si atunci cand nu puteti facem un zoom in browser si atunci cand homescreen-ul are lag la un swype.
    Eu vreau sa vad competitie intre producatori dar galaxy tab 8.9/10.1, motorola xoom sau htc flyer sunt doar niste tentative puerile de a fi relevanti.

  7. Scuza-ma dar acest articol iti jicneste gandirea , spun acest lucru pentru ca vad aceasta afirmatie “Tabletele Android lansate pana in prezent au fost esecuri in adevaratul sens al cuvantului” ca o balanta la cea ce afirmi tu aici stau la baza procesele intentate de Apple impotriva celor de la Samsung si nu in ultimul rand afirmatile celor de la apple in aceste procese in care recunosteau ca tabletele samsung vor lua o buna parte din vanzarile ipad. Citesc acest site de cateva saptamani si scuza-ma sa iti spun dar esti cat se poate de subiectiv, te ascunzi in fata ” mam saturat sa tot fiu facut subiectiv, jicnit ( de cand citesc eu acest site o singura jicnire am vazut adusa la adresa ta si acolo era vb tot de o stire subiectiva, tu jicnesti pe toti cei care au o parere contrara la cea ce spui tu chiar daca parerea lor este cat se poate de obiectiva), eu sunt cat se poate de obiectiv, numai un fanboy android putea sa spuna asa ceva, etc.. ” se pare ca ti-ai spus de atatea ori incat ai input sa crezi si tu. Aceasta subiectivitate a ta face un fan iPhone sa ai fie rusine de acest lucru pe langa faptul ca nu prezinti toata stirea preluata de la x,y,z in cele mai multe cazuri. Din ce am observat cind cineva vine cu o completare sau o parere proprie nefavorabila apple la cea ce spui tu urmeaza sirul de jicniri/moderarea, utilizatorul nemai putand raspunde/aparanduse. Acesta este ultimul post pe acest site si tu personal prin aceste penibilitati ma faci sa imi fie jena ca detin un iphone o seara placuta.

    Imbarazzante.

  8. Moș Martine, mai sunt o căruță de forumuri in care poți să îți exprimi părerea, mulțumim de participare…ciao
    Za1, obiectiv vorbind, nici un Android nu se va ridica la nivelul Apple, never ever, dar mai lasă liberă libertatea propriei opinii în cazuri justificate, tot în ideea că un frustrat care nu și-a permis iPad2 și a fost nevoit să își cumpere un chart bord de fapt, va avea mult de comentat la adresa Apple, nu o să le poți schimba părerea.

  9. mai oameni buni cum se numeste situl asta iDevice sau AndroidDevice? omul asta pune stiri si comenteaza ce considera el (tot respectul din partea mea)… si din cate vad eu pe aici… nu prea sunt tutoriale de android… so… omul are un site mai mult sau doar pt ”i d e v i c e – uri”…. asta zice cam tot… daca nu va convine nu mai urmariti situl…
    sincer acum dupa teapa care am luat-o eu cu marele SAMSUNG GALAXY S si cu androidul, nu imi mai trebuie neam sa aud de asa ceva!!!
    pana si iphone ul 2g (primul) mi se misca mai bine decat samsungul(de care ma bucur enorm de mult ca am scapat)
    ce face marele android fata de ios, iti da voie sa schimbi ceasul si icoanele… si mai pui si canteva widgeturi pe acolo care il fac sa se miste si mai prost decat se misca oricum…
    si la capitolul aplicatii… cucu… se crispeaza de fiecare data… + ca atunci cand iti e lumea mai draga da asa un crush de numai cu scos bateria si repornit telefonul se lasa… ceea ce la ios si iphone sincer sa fiu… il cam rstartezi tu asa sau il inchizi cand ai chef…

    tine-o tot asa ZAONE.

  10. ….dupa cum spun unii, ipad2 ar avea un pret apropiat de cel al unui aston martin si nu oricine si-l permite…:))
    A doua “duma” favorita a mea este: nu va exista vreodata tableta android mai buna :)…sunteti in transa continua..
    Un lucru banal ce il au multe tablete android si apple nu, este un port USB, in care sa poti baga un stick….stiuuu, apple are icloud, dar poate ca eu nu as vrea sa-mi pun toate documentele in vitrina icloud….vreau sa pun documente pe stick, fara sa trebuiasca sa am net wiFi sau semnal 3G….
    Cine cumpara ipad, cumpara mai intai o imagine, un statut ce si-l atribuie….si apoi maretul iOS si inimitabilul ipad 😉

  11. @martin: Well Apple a spus ca produsele Samsug nu reprezinta o amenintare si a pierdut un proces din cauza asta, asa ca nu stiu pe unde ai citit ce ai citit dar ai citit invers. Sigur, moderez pe toata lumea, de aia comentariile de mai sus sunt aici, nu? Le-am sters pentru ca prezinta o opinie diferita si le vezi doar tu pentru ca ai acces in baza mea de date. Am vorbit si singur in comentariul de mai sus si m-am chinuit sa il scriu ca mai apoi sa ii sterg antevorbitorului meu ideile pentru ca sunt diferite. Sper ca ai reitnut tenta de ironie si faptul ca tot ceea ce ai spus tu e doar o tentativa de a devia de la subiect.
    Revenind, da, eu consider tabletele Android niste esecuri, asta e parerea mea. Aici e blogul meu si imi exprim PAREREA pe el, nu parerea altuia, nu parerea ta ci parerea mea. Cand o sa vad o tableta Android CU ADEVARAT capabila sa inlocuiasca un iDevice o sa am motive sa o laud, a se vedea asus transforme prime care m-a impresionat initial. Ai un port USB la tableta? Foarte bine, sa-ti transferi in el ce vrei, unde vrei, we have an internet connection. Data viitoare vino cu argumente nu cu prostii ca nu ma mai obosesc sa iti raspund.
    Mi-e jena sa scriu comentariul unei persoane care nu a argumentat o afirmatie ci a acuzat fara drept.
    Mi-e jena ca ai iPhone.
    @Romeo: Opinia cui a fost moderata aici? Sunt unii care vin si o dau doar pe: android e cel mai bun, android ethe best si abereaza fara sens la fiecare articol. Vin si spun doar ceva de bine de android la fiecare articol. Ma scuzi dar eu nu caut sa adun mii de comentarii de la postaci lipsiti de minte nici de la cei care vin aici si cand vad ca Android-ul nu e iubit incep sa injure. Nu cultiv prostia.

  12. am avut ipad2 si pe el nu puteam face urmatoarele:
    -sa descarc/incarc un fisier de orice fel,doar cu cine stie ce browser
    -lipsa unui file manager in care sa poti organiza muta/copia fisiere in diferite foldere dupa bunul plac
    -pentru a viziona un film cu 2 playere diferite trebuia sa copiez filmul de 2 ori in folderul fiecarui player

    Nu imi spuneti ca se pot face cu tweakuri din cydia.in primul rand alea nu sunt facute de apple,deci ios nu ofera suport pentru asa ceva si in al doilea rand nu exista atunci jailbreak pentru ipad 2 si nici acum inca.

  13. Jailbreak exista pentru iPad 2 si da Safari este un browser prost dar exista alternative. Apple nu lasa aplicatiilor acces la sistem pentru ca acesta poate fi extrem de usor exploatat, a se vedea virusii care umbla pe Android OS. Prefer sa descarc un browser in plus din App Store decat sa instalez un antivirus pe telefon 😉

  14. Fiecare sistem are propriile sale puncte slabe/forte. Ce face IOS nu face Android si viceversa. In Android imbunatatesti experienta cu root, la iOS ai jailbreak. Pentru toate exista workaround-uri, trebuie doar sa intrebi.

  15. Z1 la root ma refer lol in genere
    Adroid > IOS
    Root > jailbreak 😀 asta tu ma faci sa rad 😉 libertatea oferita de android este colosala apple nici cu jailbreak nu te lasa sa faci mare branza

LASCIATE UN MESSAGGIO