iDrops: la soluzione magica per pulire i graffi sugli schermi degli iDevice?

  iDrops è una sostanza molto molto vecchia che, secondo i suoi produttori, dovrebbe pulire i graffi dagli schermi di iDevices, Mac, ecc. Ho conosciuto questa soluzione per la prima volta nel 2008 quando ho acquistato il mio primo iPhone e sono riuscito a graffiarlo già pochi giorni dopo l'acquisto. Cercando informazioni su iDrops, ho scoperto che la soluzione potrebbe risolvere i piccoli graffi superficiali, ma quelli profondi possono essere riparati solo cambiando l'intero schermo dell'iDevice in un servizio GSM e il prezzo è piuttosto alto.

  Adesso l'ho notato come alcuni presenti iDrops come innovazione che potrebbe risolvere i graffi sugli schermi dei terminali iPhone 4 e iPhone 4S, ma la soluzione non è affatto nuova e non funziona come previsto. Forse alcuni sono riusciti a riparare piccoli graffi appena percettibili e forse sono riusciti a pulire un iDevice dallo sporco, ma iDrops non ripara i graffi profondi sugli schermi. La soluzione iDrops costa $ 15 e può essere acquistata dal sito web del produttore ma il suo utilizzo principale è pulire la plastica e lo schermo dallo sporco.

12 COMMENTI

  1. Nu cred ca exista niciun produs care sa acopere zgaraieturile.Era o data,dar n-am mai gasit si nu stie nimeni de s-ar mai gasi,o solutie,ca un fel de polish,care era facuta pentru ceasuri,am fost cu un ceas care avea geamul zgariat si spre surprinderea mea a iesit foarte bine,evident,era zgarieturi de suprafata.Dar nu stiu daca ar merge si la telefoane.

  2. Din experientele mele de pana acum situatia este ceva de genu:
    – solutiile de “scos” zgarieturile sunt folosite doar pentru ecranele din plastic, nu din sticla! solutia este super transparenta, lichida si se aplica pe toata suprafata. solutia intra in santuri, asteptai sa se usuce si apoi cu alta substanta abraziva eliminai surplusul de solutie. am folosit solutia cu succes pentru ipod 5g si o fata de casetofon
    – pentru ceasurile cu geam din sticla se foloseste doar solutie abraziva care pur si simplu toceste sticla si face zgarietura sa “dispara”. Nu se face polish la sticla pentru ca dupa procesul de eliminare a zgarieturii apare efectul de lupa.

  3. @Lucian:la primul punct ai dreptate,la al doilea,nu prea,efectul de lupa de care ziceai tu se produce doar daca operatia respectiva se face de mai multe ori in timp.Sticla se toceste,dar aici vorbim de microni,nu va afecta optica sticlei in asa fel incat sa apara efectul de lupa.Eu oricum nu as incerca asta niciodata pe telefon sau orice alta solutie.Si cum un display de iPhone costa 100 de euro,mai bine il tin in husa,sau folie sau am mai mare grija.Eu folosesc folie fata+spate din prima zi de cand l-am luat.

  4. @Claudiu – Mi-am facut polish la geamul de la ceas si exact asta am patit. Conteaza enorm cat de adanca este zgarietura si daca polishul se face pe toata suprafata sau doar unde este zgarietura. Asta este motivul principal pentru care nu se poliseaza parbrizele.

  5. Din cate stiu eu sticla de la iphone este tratata, este formata o pelicula foarte fina. Ma gandesc ca daca ai da cu vreo solutie de polisat s-ar duce naibii acea pelicula. Pentru display-urile vechi din plastic era o solutie Displex Blister, am folosit-o pentru mai multe telefoane si mergea ok, dar la fel pentru zgarieturi fine nu ptr cele adanci, dar tinand cont ca vorbeam de un geam de plastic cred ca daca se insista mai mult se uniformiza si dispareau chiar si cele mai adanci, pentru ca acea solutie topea practic plasticul.

  6. Bravo , asa imi place mie comunitatea asta iphone , de baieti buni cu experienta , care impartasesc si la altii din experienta lor . Ma saturasem de articolele alea de doi lei precum ca x da in judecata pe y . Zaone , astfel de articole asteptam eu pe acest blog ! Multumesc inca o data .

  7. Imi recomandări ceva pt acoperirea zgarieturilor fine de pe ecranul unui telefon htc one Max, mie intr un fel imi e frica sa folosesc solutii necunoscute, telefonul are un ecran “super led 3″….Nu as vrea sa plateasca ceva ecranul de la orice solutie….??? Multumesc!!!

  8. Am cumparat de pe net un polish, se cheama xerapol si este facut pentru suprafetele din plastic.Ca o observatie, eu am reusit sa indepartez zgariturile de pe carcasa unui telefon, de pe rama unei tablete si de pe un display care era foarte zgariat(inainte de a aplica pasta, am frecat suprafata cu hartie abraziva foarte fina-P1600/P2000 si rezultatul a fost peste asteptari, in sensul ca arata ca noi.

LASCIATE UN MESSAGGIO