Apple obbliga i suoi partner a non costruire prodotti simili ai suoi

  Asustek è uno dei maggiori produttori di computer al mondo e secondo Apple e molti altri il modello Zenbook è troppo simile al MacBook Air. Non importa cosa pensa la gente di questo Zenbook, Apple chiese loro quelli di Pegatron, che assembla iPhone e Zenbook, per concludere la partnership con Asustek altrimenti perderanno quella con Apple. Pegatron guadagna parecchio dalla partnership con Apple, per questo ha deciso di interrompere la partnership con Asustek, molto probabilmente a partire da marzo.

Secondo quanto riferito, Apple non era contenta della produzione da parte di Pegatron dei modelli Zenbook di Asustek, che sono simili al suo MacBook Air, soprattutto nel design esterno, e quindi chiede a Pegatron di fare una scelta, afferma il giornale, aggiungendo che Pegatron ha iniziato ad assemblare iPhone per Apple in 2011 ed è ansioso di sollecitare ordini per gli iPad di prossima generazione dal fornitore.

  Il movimento di quelli di Apple è abbastanza insolito, visto che ora non cercano più di vincere cause in tribunale, ma si riducono a costringere i loro partner a smettere di assemblare prodotti che violerebbero i loro brevetti. Questa è solo la prima richiesta da parte di Apple, ma considerando che sono tanti i terminali mobili/laptop che assomigliano ad un prodotto dell'azienda di Cupertino, è possibile che presto vedremo distrutte altre partnership per iDevices o Mac.

11 COMMENTI

  1. @GeorgeSS
    Mi-ar place să îți fure și ție cineva mobilul iar poliția să îți spună că “Haide bă te caci pe tine pentru un mobil”… Poate atunci nu ai mai face comentarii puerile.

  2. Deacord cu un commentator de Mai sus si Asa ca cei de la apple fac produse la macuri ma refer prea scumpe macar pt cei care isi doresc un produs similar cu un apple si nu au atati bani pt apple , cei de la Asustek e o optiune si aici nu ma refer la mn ca nu imi permit un apple ba imi permit dar sa se gandeasca si la cei care isi doresc un prods similar si nu isi permite

  3. Gigi berlogea tu te auzi ce spui?Ce legatura are faptul cu un produs furat de cineva si cu construirea unui altui produs care este in segmentul de nisa?
    Apple de la cine a furat modelul de laptop,mac book,air book,asa aratau si laptopurile inainte sa le faca ei,aaa apple nu au furat,doar au ”inovat” stiu…
    Sambata am fost in emag si m-am jucat putin cu asus zenbook asta de 11”,pot sa iti spun ca e uimitor.
    Nu era modelul de top ci era cu i5 scotea in windows score 6.9 la procesor,6.9 la memorie ram,6.3 la gamming and grafics,5.7 la windows aero,si 7.9 la ssd hard.
    Aceste date sunt similare cu un alienware special pentru jocuri,pur si simplu nu imi vine sa cred cata performanta poate fi inglobata in carcasa aia minuscula…Este incredibil ca un ultrabook de 11” sa obtina 6.3 la grafica,il vreau….
    pe langa asta materialele din care este facut si multe altele,este un produs extraordinar.

  4. E un produs copiat dupa Air de care nu a auzit nici dr@cu. Nu zic ca nu e bun, dar copia tot copie ramane. De ce oare Pegatron nu a renuntat la Apple in favoarea Zenbook?

  5. Se cam umfla in pene cu atacurile astea la alti producatori. Din intamplare am urmarit un serial UFO ceva de prin anul 80-81. E bine in primul episod se poate vedea clar ceva asemanator tabletei ipad, deci cineva profita de bunatatea altora pentru a face bani.

LASCIATE UN MESSAGGIO