Il 59% degli sviluppatori di applicazioni non copre le spese per lo sviluppo di un'applicazione dalle vendite

  App Store-ul companiei Apple este magazinul virtual de aplicatii care genereaza cele mai mari venituri pentru dezvoltatori si desigur ca foarte multe persoane si-au facut sperante ca se pot imbogati peste noapte multumita lui. Din pacate se pare ca peste jumatate dintre cei care dezvolta aplicatii pentru platforma iOS nu reusesc sa isi acopere din vanzari cheltuielile facute cu dezvoltarea respectivelor aplicatii. informazione vin dintr-un studiu facut de o companie americana si daca ne raportam la Romania cred ca numarul este foarte mic.

  Totusi, pentru a face bani e nevoie sa investesti bani, asa ca o parte dintre dezvoltatorii care au participat la studiu au afirmat ca au investit pana la 30.000$ in promovarea aplicatiilor si rezultatele au fost desigur pe masura investitiei. Avand in vedere ca App Store-ul nu ofera utilizatorilor posibilitatea de a vedea ce aplicatii noi sunt publicate in el, multe titluri bune se pierd printre cele 600.000 de aplicatii disponibile in magazinul companiei Apple si de aici incasarile scazute ale dezvoltatorilor.

  Situatia din SUA este probabil cea mai fericita deoarece in Romania, sau alte tari europene, lucrurile stau mult mai prost, un dezvoltator nefiind capabil sa sustina un business in baza vanzarilor din App Store.

6 COMMENTI

  1. daca va intereseaza, pot sa va zic cam ce vanzari trebuie sa ai pe store-ul din Ro, ca sa ajungi pe locul 3-4 in Top 25. Si cate trebuie sa vinzi ca sa ramai acolo.
    Apoi faceti voi un calcul daca merita. Bineinteles, nu vorbim de aplicatii de genul Whats App, Angry Birds, ci de o aplicatie relativ normala, cu timp de dezvoltare undeva la ~ 2-4 saptamani/om.

  2. 30-40 am ajuns pe 3, probabil intr-o zi cu noroc, poti ajunge si pe 2 sau 1.

    Pe 1, undeva pe la >60 downloads.

    In afara aplicatiilor mari, restul isi cam fac veacul maxim o saptamana in top, apoi sunt uitate si se downloadeaza cam 1-2 bucati pe zi.

    Caz concret, cu o aplicatie cu care am ajuns acum de curand pana pe locul 3 in Top 25 si a stat acolo 1-2 zile, apoi s-a invartit cateva zile pe locu 5 iar apoi a ajuns sa coboare si sa se stabilizeze la 1-2 downloads pe zi, am facut in total cam 170 downloaduri.
    La pretul infim de 0.79E, din care ajung la dezvoltator ~ 0.5Euro => un total de 85 de Euro.
    Mi-a luat cam 1 sapttamana si ceva sa o fac + un designer care a pierdut si el zile bune.

    Rezultat financiar absolut dezastruos, socotit la ora iesi cam ca un gunoier probabil, daca ar fi sa traiesti doar din astea. Bineinteles, poti sa faci mai multe, poti sa pui ads, poti sa ai oaresce noroc si sa se vanda mai mult de 1 luna, nu doar o saptamana, dar concluzia este absolut trista, nu se poate trai din asa ceva, pe cont propriu.
    Sau poti, dar nu la nivelul la care te-ai astepta, ca programator.
    Eu zic ca asta e valabil pentru > 90% din cei care fac apps pe orice store, nu doar 59%

  3. btw, cu 1-2 downloaduri pe zi, poti sa stai absolut linistit pe PRIMUL loc in Education, Books si alte categorii care nu prea prin la public.
    Kinda sucks 🙂

  4. sigur, vorbesc de store-ul din Romania.
    Dincolo, cele din top au mii de downloaduri, clar.

    La mine a fost vb de Ghidul de Eticheta si de Poezii Romanesti. Aplicatii simple, sigur, mai mult de hobby.

LASCIATE UN MESSAGGIO