Samsung non fornirà più schermi LCD ad Apple a causa del basso profitto

  Fino a quest'anno Samsung era uno dei principali partner di Apple per quanto riguarda la fornitura di schermi LCD per iDevices, ma a partire da iPhone 5 l'azienda americana si è rivolta ad altri partner. Anche se c'è un lungo contenzioso tra le due aziende e numerose cause legali aperte in tutto il mondo, quelle di Samsung dico che questa pausa ha a che fare con il denaro che Apple pagherebbe per gli schermi LCD. Samsung sostiene di non poter più fornire schermi LCD a basso prezzo alla Apple, poiché quelli di Cupertino si aspettano sconti sostanziali per grandi ordini, cosa che Samsung non vuole più fare.

Non possiamo fornire i nostri schermi piatti ad Apple con forti sconti sui prezzi. Samsung ha già tagliato la nostra quota di spedizioni ad Apple e l'anno prossimo smetteremo di spedire display. Ma Samsung ne ha spediti meno di 3 milioni ad Apple durante il terzo trimestre di quest'anno e ci aspettiamo che le spedizioni trimestrali nel quarto trimestre scendano a circa 1.5 milioni. Anche se stiamo perdendo affari con Apple, Samsung sembra al sicuro poiché abbiamo trovato le giuste alternative: Amazon e la divisione cellulari di Samsung Electronics.

  Da diversi mesi Apple ha iniziato a ridurre il numero di schermi LCD ordinati a Samsung, i coreani si aspettavano che prima o poi questa rottura sarebbe avvenuta, e dal prossimo anno il contratto tra le due società diventerà storia. Alla luce degli scandali degli ultimi anni, era normale che Samsung e Apple interrompessero la loro collaborazione, ed entro il 2014 penso che Samsung sarà completamente rimossa dal processo di produzione dei componenti per iDevices.

13 COMMENTI

  1. off off, asiaticii mereu au fost orgoliosi…

    in primul rand apple si firma mama detinatoare foxconn deja investeau in sharp si igzo, deci au o tranzitie relativ usoara daca reusesc sa aduca sharp la nivelul de unitati produse pe zii suficient de mare. deci nu lui apple trebuie sa-i plangem de mila.

    dar samsung nu intelege ca desi apple nu le dadea o cota mare de profit la vanzarea unui ecran, apple tinea in functiune liniile de productie la nivel mare ale samsung. Sunt fabrici enorme, linii de ansamblare cu foarte multi pasi intermediari si posturi individuale. De niste ani incoace acele linii au fost create spre a produce volume mari cu costuri mici. Nu pot functiona altfel.
    E ca si cu un combinat siderurgic. Nu pornesti furnalul sa faci foc la cazane si aduci 3000 muncitori pe platforma pentru ca Gigi de la scularie vreo o foaie de 2mp2 de tabla zincata. Dar odata ce fabrica merge, e usor sa aduci o mana de muncitori in plus ca in schimbul 3 sa faca si tabla lui Gigi precum si gardul lu’ domn inginer Mitica. Ca sa-i zic asa.. Daca tot merge topitoria is tot turnam tabla.
    Liniile de productie puse in miscare de Apple aduceau pt Samsung in principal costuri de productie mici tocmai pentru unele din display-urile de care au nevoie ei in produsele lor entry-level/mid-level (amoled fiind total altceva). Nu poti tine asa ceva in miscare cu comenzi marunte ale altor producatori de terminale si cateva modele proprii. Nu cu costurile actuale…

    Referitor la visele cu Amazon :)) (…) Astia nu erau “aia” care vindeau kindle aproape la pret de productie probabil in ideea de a trai din vanzarile generate prin magazinul lor de aplicatii? Si nu erau totodata “aia” care au fost constransi sa faca asta tocmai pentru ca nu exista o alta cale mai sigura (decat pretul) de a sparge intr-o cat de mica masura suprematia ipad-urilor exact in SUA la ei acasa? Sunt curios cate display-uri va cere Amazon si ce “profit” pe unitate va oferi catre Samsung in conditiile astea – raportat la Apple.

  2. @adi, samsung face multe odata nu neaparat mai bune decat competitia. Apple a mers cu ei din simplul motiv ca la ora actuala nici un producator de panouri lcd nu poate egala capacitatea de productie zilnica a samsung. Acum s-au suparat si s-au apucat de pompat bani in concurenta pentru a creste exact aceste capacitati de productie.

    multumita apple, liniile de productie samsung iti scot panouri lcd ips la cost de 0.003 centi pe pixel pe cand amoled-ul (cu toate variantele lui) costa de aproape 10 ori mai mult pe pixel. Nu pentru tehnologia ar fi noua si revolutionara (este pe piata de multi ani, ai fi surprins de cati..) ci pentru ca se produce la scala mica inca avand costuri de productie mari. Multi oameni si multe aparate fac putine display-uri pt putine aparate vandute ce contin asa ceva.

  3. NU vreau sa intalegeti gresit dar super amoled e mult peste ips lcd de la iphone,doar albul e mai alb pe ips lcd si luminozitatea in rest super amoled este un ecran exceptional

  4. desigur, samoled este superior oricarui tip de lcd, insa implementarile samsung ma lasa rece. reproducerea culorilor este pur si simplu aiurea, cu sau fara reglajele oferite de producator (movie mode, dinamic, natural etc). Samsung pur si simplu le suprasatureaza in ideea de a fi mai colorate si stridente, sau nu inteleg care e logica. Chestia asta distruge gradienti de culoare, detalii fine si umbrele intunecoase.
    Mi-as dori samoled facut de altcineva decat samsung sau posibilitati de a regla cumva in termeni mai avansati cum sunt compuse culorile. Atunci, ar fi mai aproape de ecranul ideal.
    Am un ipad3 si un galaxy note. Desi paleta afiseaza acel negru curat si este capabila de un contrast teoretic mai mare, prefer pur si simplu reproducerea culorilor de pe ipad atunci cand de exemplu privesc fotografiile facute cu dslr-ul.

  5. @bogdan
    pe tv samsung poti intra in menu service si se pot schimba unii parametrii in setarile pt culoare
    si lg face amoled (daca nu ma insel) si totusi nu a avut asa mult succes
    sunt curios daca aifone 6v a fi cu amoled (facut de sharp sau lg)

  6. @Bogdan detalile alea le vad numai pasionati de poze si de claritate, asa cu ochiul liber se vede mult mai bine super amoled ca ips lcd

  7. Bogd@n:
    Se vede ca ai observat bine diferentele, insa trebuie sa te corectez. Samesung nu suprasatureaza culorile; e doar o chestiune de perceptie datorata in special ecranului mai mare. Noi am reprodus in laborator imagini identice, obturand ecranul amoled, iar perceptia nu mai este asa diferita. Practic, diferenta de perceptie e data de suprafata mai amre a ecranului, unul dintre motivele pentru care Apple nu a marit ecranul. Surprinzataor, marind si mai mult ecranul la 7″-9″ (in cazul tabletelor) perceptia de suprasaturare nu mai este la fel de puternica.

LASCIATE UN MESSAGGIO