iOS 7 – il momento del cambiamento

  iOS 7 è la prossima versione principale del sistema operativo iOS, e ora più che mai il mondo si aspetta grandi cambiamenti Apple, soprattutto quello Jony Ive ha assunto la guida della squadra chi sviluppa il sistema operativo. In un momento in cui i concorrenti di Apple stanno implementando nuove e diverse funzioni nei OS Android, iOS è stagnante, rimane un sistema operativo stabile, con i suoi vantaggi, ma ha ancora bisogno di un cambiamento, ha bisogno di alcune funzioni per avere quell'effetto "Wow".

  Penso che quest'anno, come è successo 2 anni fa quando iOS 5 è stato lanciato, Apple implementerà importanti novità in iOS, ma non pensate che l'interfaccia verrà modificata in alcun modo. Penso che sotto la guida di Jony Ive, il design sarà migliorato, sarà leggermente modificato, ma non prevedo grandi cambiamenti né nel suo né nelle applicazioni native. Penso che Apple sia ancora una volta arrivata al punto in cui è costretta a implementare grandi cambiamenti in iOS, soprattutto perché iOS 6 non ha portato molte cose importanti e la gente ha incolpato l'azienda per questo.

  Anche se la maggior parte di coloro che acquistano prodotti Apple e comprendono la filosofia dell'azienda non sono necessariamente entusiasti di funzioni come il controllo del browser tramite gesti, l'implementazione di cose di questo tipo è necessaria. Apple ha il talento per creare funzioni così utili e funzionali, Apple ha bisogno di qualcosa di simile in iOS e penso che il 2013 ci porterà molte cose interessanti, ma il problema potrebbe essere che alcune di queste funzioni saranno inutili in Romania.

  Se devo speculare su possibili novità da iOS 7, poi penso che Siri avrà delle nuove funzioni e probabilmente funzionerà offline per controllare alcune funzioni, penso che Apple implementerà dei nuovi widget, penso che avremo un lettore di impronte digitali o un sistema di pagamento NFC, penso che Apple implementerà delle nuove funzioni per registrare foto o modificarle, penso che Apple Maps avrà nuove funzioni e molto probabilmente scopriremo il resto in estate.

29 COMMENTI

  1. Din pacate nu cred ca o sa vedem o autonomie mai buna. Trebuie sa se descurce cu bateria care o au.
    Nu se poate si autonomie buna si functii bune. Trebuie sa pierzi intr-o parte.

  2. ca sa ii “copiem” un pic pe cei de la Samsung, o data cu lansarea iOS 7 vor lansa si urmatorul iPhone, iPhone care, sper sa aiba o rezolutie mai buna a display-ului, camera foto mai buna (automat si cateva functii pt camera foto, cum ar fi folosirea in mod dual) si gesturi fara a atinge ecranul 🙂 posibilitatea de a o tine pe Siri in “standby”, iar rostirea unui cuvant (pe care-l poti seta) sa o activeze automat, fara sa mai trebuiasca apasarea unui buton si, bine-nteles, cel mai important lucru, o baterie mult mai buna….eh…dar deja visez 🙂 Abia astept lansarea iPhone-ului si a noului iOS.

  3. Widgeturi nici gand,nu cred si nu vad posibil ca ios 7 sa vina cu aceasta optiune….Iar daca marile”inovaii” vor veni tot de la Siri,mai bine lasa….Eu nu inteleg utilitatea asta tampita de a ii spune telefonului tau.Siri,open the angry birds game,bang minune,angry birds s-a deschis,asa si…..care e faza,wow schimbare de inovatie,mmmdddaaaa…..
    Sunt multe functii pe care le-a putea introduce,mai spunea un user pe aici acum ceva timp,intrebarea esre:oare IOS poate duce aceste functii,sau cam asta este limita lui.
    Tind sa cred ca nu prea poate,altfel nu vad de ce nu nsunt implementate.
    Eu chiar nu inteleg aceasta filozofie a apple,banuiesc ca sunt uni care o inteleg,si iar nu mai inteleg afirmatia ta in care spui ca apple are talentul de a face asemenea functii folositoare….oare?
    Va rog sa imi enumerati macar o functie pe care ios-ul o are?Si ma refer la functii nu la aplicatii facute de dezvoltatori.Ios-ul in afara de functia telefonie browsing de net si mai nou siri chiar nu are nici functie si sincer nu prea vad nici talentul apple de a face asemenea chestii,daca il aveau ni-l aratau,nu?

  4. Dupa cum zice si @john, NFC nu se foloseste numai pentru plati. Poti seta un sticker NFC (cost cam 10 lei 3 bucati) sa dea anumite comenzi telefonului atunci cand il apropii de el (de ex ai putea pune unul langa pat si il setezi sa porneasca DND si sa inchida WiFi si Mobile Data noaptea, sau unul in masina care sa porneasca bluetooth si navigatia si tot asa).

  5. Aaa nu darius evident,ca apple nu e asa ca alte firme,doar ca apple nu mai ofera nici aplicatii pentru terminale vechi,sa nu mai vorbim de soft.Prietena mea are un iphone 3g pe care i l-a dat sorei ei si am vrut sa ii instalez facebook,ce sa vezi surpriza,nu este compatibil decat cu deviceurile cu minim ios 5 pe ele,asta in ciuda faptului ca apple nu ofera decat maxim 4.2.1 pentru iphone 3g….Asa ca ai mare dreptate,apple nu este ca alti,e doar mai rau….

  6. @Plex: Unu’ la mana, iPhone 3G e destul de vechi deja, si nu poti compara asta cu ceea ce face Samsung, cand nu mai ofera suport sau upgrade pentru telefoane vechi de … 1 sau 2 ani. Doi la mana, nu Apple face aplicatia Facebook. Totusi, tu ai dreptatea ta, iPhone 3G e aproape inutil astazi ca si smartphone, insa sa nu uitam, telefonul are si el o varsta, nu?

  7. Daca te respecti trebuie sa ai grija de toti utilizatori tai di nu sai fortezi sa ia ceva nou ca sa poata folosi anumite aplicatii.
    Eu unu nu cred ca e bine ca in momentu in care ai tel mai vechi sa tot faci update prntru ca totusi resursele sunt limitate si nu fac fata cu bine.
    Eu la ipad 2 si la iphone 4 nici nu ma gandesc sa trec mai sus de ios 5.1.1 pentru ca eu nu le vad capabile sa duca mai mult de atat.
    Pentru ios 6 am 4s si 5 si cred ca ios 7 v-a fii ultimu update pdntru 4s cat despre iphone 5 , pentru mine este o mare dezamagire si e prima data cand regret ca am luat ceva de la apple.
    Legat de noi finctii sau chestii interesante in ios 7 eu raman de parere ca ios NU poate msi mult de atat.

  8. pai corect ar fi ca aplicatiile vechi ca : ebay, facebook, sa poata fi instalate pe un 3g eu am un 3g dar si un 4s si nu inteleg de ce nu pot folosi variante mai vechi pe 3g. Cat despre ios sincer intre ios 4.2.1 si 6.1.2 nu sunt mari diferente cum nici intre un tel 3g si un 4s nu sunt diferente notabile , poate un pic de viteza camera mai buna dar nu ma ajuta asta,pt fotografiere folosesc un dsrl dedicat, cred ca apple trebuie neaparat sa aduca noutati atat catre ios cat si telefonului in sine

  9. Seby, serios ? iOS nu poate mai mult de atat ? Ai auzit de jailbreak ? Ai vazut ce se poate face cu tweakurile de acolo ? Vorbesti si tu sa nu taci, cand ai facut jailbreak ramai tot pe platfroma iOS, sau treci cumva pe altceva si noi nu stim ? Jailbreak = acces root, punct ! Absolut orice tweak din Cydia poate fi implementat si de catre Apple; ca ei nu vor implementa tweak-uri gen iFile, Springromize, etc , e alta poveste, dar nu spune ca “nu poate”, ca esti contrazis de realitate.

  10. Hai zao, mai lasa-ne si tu, ce schimbari sa vezi cand nu ti-ai updatat nici aplicatia de o vecie, de acu 2 ierni ne pacaleai. O sa se schimbe, ca cu gandirea asta “fara schimbari majore” nu se face nimic

LASCIATE UN MESSAGGIO